8241
Beatos virtuvė

Cukinijų ir fetos spurgos

(2)
Reikės:
  • 3 vidutinio dydžio cukinijų ( apie 580 g)
  • 1 svogūno
  • 1 česnako skiltelės
  • 1 citrinos žievelės
  • 80 g - 200 g miltų
  • 2 kiaušinių
  • 2,5 šaukštelių kalendros miltelių
  • 1,5 šaukštelio kardamono miltelių
  • 150 g fetos sūrio
  • 75 g saulėgrąžų aliejaus
  • 75 g alyvuogių aliejaus
  • Grietinės ir kalendros padažui:
  • 200 ml grietinės
  • saujos šviežios kalendros
  • 1/2 citrinos sulčių
  • žiupsnio druskos

Tai puikus užkandis vakarėliui draugų ar gimtadieniui, o gal net ir lengvi pietūs? Labai skanūs, išraiškingo skonio. Rūgštus ir kvapnus grietinės padažas labai labai dera prie sultingų cukinijų ir fetos spurgų.

Pirmiausia pasiruošiame pagardą-padažą. Mažame dubenyje sumaišome grietinę, citrinos sultis, smulkintą kalendrą (gerai nuplautą, žinoma), kardamono miltelius ir žiupsnį druskos. Padedame į šaldytuvą pailsėti.

Imamės pačių spurgų. Sutarkuojame cukiniją šiaudeliais arba smulkia burokine tarka. Užbarstome šaukštelį druskos ir paliekame pastovėti apie 10 minučių. Nupilame susidariusį skystį, šiek tiek paspaudžiame, kad daugiau ištekėtų, tik ne per daug, nes norime, kad cukinijos dar būtų kiek drėgnos. Dabar reikia dėti miltus – kiek tiksliai jų reikės, priklauso nuo cukinijose likusio skysčio – nusunkę smarkiau, miltų dėsite 80 g, o jei paliksite kiek daugiau skysčio, gali reikėti ir visų 200 g. Masė turėtų būti kaip labai tiršta blynų tešla, kad spurgos išlaikytų formą, todėl berkite miltus, maišykite ir žiūrėkite, kada jau pakaks.

Svogūną ir česnako skiltelę supjaustome labai smulkiai, nutarkuojame citrinos žievelę. Lengvai išplakame kiaušinius. Prie cukinijos, dedame supjaustytus svogūną, česnaką, nutarkuotą žievelę, sudedame miltus, kiaušinius, prieskonius ir šviežiai maltus pipirus. Gerai išmaišome, turi gautis tiršta tešla, tačiau tikrai ne sausa. Sutrupiname fetos sūrį, dedame į masę ir dar kartą pamaišome.

Įkaitiname keptuvę ir įpilame aliejaus. Naudoju saulėgražų aliejaus vieną dalį (galite ir rapsų), ir kitą dalį alyvuogių aliejaus, po maždaug 75 g. Kai aliejus gerai įkaitęs, galime kepti. Dviem šaukštais formuojame pailgas, ovalias spurgas ir dedame į aliejų. Vis pavartome jas ir viso kepame apie 6 minutes, kol pasidaro gražiai auksinės ir traškios. Perkeliame ant lėkštės, ištiestos popieriniu rankšluosčiu, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius. Iš nurodyto kiekio iškepsite nuo 12 iki 24 spurgų, priklausomai nuo dydžio. Ir jei gaminsite vakarėliui, patariu jas kepti mažesnes, beveik vieno kąsnio. Serviruojame su pasigamintu padažu.

spurga

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 4,33 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Jūratė parašė:

    Labai skanu. Ačiū!!

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.