Spausdinti

Patiks blynų mėgėjams ir nemėgėjams. Pirmiesiems todėl, kad tai dar vienas puikus blynų receptas be gramo pridėtinio cukraus, antriesiems gal bus nuostabus, baltymingas ir gaivia žaluma nuspalvintas atradimas? Blynai, kuriuos drąsiai galite valgyti vakarienei. Tikras pavasario malonumas!

Cukinijų blyneliai su varške ir dzadzikiu

0
komentarai
24
Porcijos
4 asm.

Ingredientai

2 cukinijų
3 kiaušinių
200 g birios varškės
1 skiltelės česnako
smulkintų petražolių, krapų, svogūnų laiškų
50 g fetos
3 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
3–4 šaukštų miltų (galima rinktis įvairiausius)
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
druskos, juodųjų pipirų
aliejaus kepti

Dzadzikiui

pusės ilgavaisio agurko
0,5 skiltelės česnako
150 g natūralaus graikiško jogurto
šaukšto citrinų sulčių
druskos, juodųjų pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Pirmiausia pasiruošiame blynelių tešlą. Stambia tarka sutarkuojame cukinijas, ant jų užberiame 1 šaukštelį druskos, išmaišome ir paliekame pastovėti 5–10 minučių. Paskui verčiame jas į rėtį ir nuspaudžiame iš cukinijų išsiskyrusias sultis. Šį žingsnį atlikti būtina – kitu atveju į tešlą reikėtų dėti daug daugiau miltų ir blyneliai neišeitų tokie minkšti ir drėgni. Nusunktus cukinijų tarkius suverčiame į didelį dubenį.

2

Į tą patį dubenį įmušame kiaušinius, suberiame varškę ir viską gerai sutriname šakute. Į gautą masę įtarkuojame česnaką, sudedame smulkintas prieskonines žoleles, pirštais sutrupiname fetą, suberiame kietąjį sūrį, darkart viską išmaišome.

3

Galiausiai į tešlą sudedame miltus, kepimo miltelius, žiupsnį druskos ir juodųjų pipirų. Miltų dedame iš pradžių 3 šaukštus, pažiūrime, ar tešla tinkamo tirštumo. Jei tešla pasirodė skystoka, pridedame dar šaukštą miltų, išmaišome ir paliekame tešlą pastovėti bent 5 minutes.

4

Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus. Formuojame blynelius ir kepame ant vidutinės ugnies (apie 2–3 minutes vieną pusę).

5

Padažui stambia tarka sutarkuojame pusę agurko, pabarstome druska ir paliekame rėtyje nuvarvėti. Po poros minučių nuspaudžiame tarkius, sumaišome juos su smulkiai pjaustytu česnaku ir likusiais ingredientais. 

Ingredientai
Patarimas

Pabandykite kepti su skirtingais miltais ir pajuskite vis naują skonio natą.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Sveiki,
    Kiek maždaug cukinijų (gramais) reikia? Rašoma, kad 2 cukinijos, kokio dydžio čia?

  2. Puikus receptas! Pirmą kartą gaminau ir negalėjau atsidžiaugti šokančiais skoniais savo burnoje! Tikras atradimas nemėgstantiems cukinijų!! 10balų

  3. Tiesa pasakius, aš irgi buvau labai nusiteikusi prieš cukinijas. Visada jas vertinau kaip nuobodaus skonio. Bet šitie blynai tikrai nustebino!Tik aš truputį fetos daugiau įdėjau. Labai patiko!

  4. Super viska dariau is akies skonis puikus,nedejau varskes tik feta ir permesano suri mano seima nera cukiniju gerbejai

  5. Sveiki!
    O norint kepti orkaiteje kokios rekomendacijos? 180 laipsniu? 20 minuciu?
    Pataisykite prasau jei klystu

  6. Kaip tik dabar kepu šiuos blynukus. Kažkodėl, limpa labai prie keptuvės. Miltų įdėjau 4šaukštus.

  7. Viską dėjau kaip nurodyta, cukinijas nusunkiau. Kaip ir tikėjausi, su tokiu kiekiu varškės ir sūrio blynai gavosi labai tįstantys, sunkiai apverčiami, sunkiai išimami iš keptuvės. Tešla neatrodė skysta, kai dėjau rekomenduojamus 3 v.š. miltų, netgi buvo tiršta. Po to ridėjau dar miltų, kad gautųsi kažkas normalesnio. Galbūt reikėjo kepti orkaitėje, kitą kartą, jei darysiu, kepsiu būtent taip.
    Skonis: su padažu visai nieko, tačiau mėgėjui. Mėgstu daržoves, pieno produktus, todėl man taip vidutiniškai. Toks varškinis-sūrinis-cukininis skonis, kur daugiau jaučiasi sūris ir varškė. Nėra taip skanu, kaip čia giria, tikrai esu valgiusi skanesnių blynų. Bet nėra ir visai neskanu, toks viduriukas, daugiau mėgėjui.

  8. Prastas receptas, labai nusivyliau, blynai lipo, reikėjo daug aliejaus, gavosi riebūs, tysalai, neatidirbtas recepas. Gaila. Sugadinti produktai. NEREKOMENDUOJU.

Rašyti komentarą