Spausdinti

Šios šlaunelės – toks greitas vakarienės patiekalas, kai viskas po ranka ir belieka tik viską apjungti, nusiųsti į „soliariumą”, o per tą laiką dar ir atsipūsti galima arba nusilakuoti nagus, paskaityti knygą. ARBA išvirti ar paruošti garnyrą: kuskusą, ryžius, perlines kruopas, salotas, garuose virtas daržoves…Čia jau pagal galimybes – nelygu, kas spintelėse ir šaldytuvuose guli.

Citrininės vištienos šlaunelės

0
komentarai
46
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
50 min.

Reikės:

450-500 g vištienos šlaunelių mėsos
1 citrinos (ir jos žievelės)
1/2 apelsino (žievelės ir sulčių)
1 didelės morkos
saujos razinų
saujos svogūnų laiškų
150 ml grietinėlės
druskos, pipirų
aliejaus skardai ištepti
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Dubenyje sumaišykite šlauneles su druska, pipirais. Citriną ir apelsiną gerai nuplaukite. Nutarkuokite jų žievelę į dubenį su vištiena, ten pat išspauskite pusės apelsino sultis, įpilkite šiek tiek aliejaus ir išmaišykite rankomis. Atidėkite.

2

Nuskuskite morką ir supjaustykite griežinėliais. Taip pat supjaustykite citriną. Svogūnų laiškus susmulkinkite.

3

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C, viršus-apačia režime. Pasiruoškite skardą ar keramikinį kepimo indą, ištepkite jį aliejumi. Išdėliokite morkas, tada citrinas, užbarstykite svogūno laiškus ir razinas. Užberkite dar šiek tiek druskos (tik truputėlį, kad nebūtų per sūru) bei pipirų. Uždėkite vištienos šlaunelių mėsą ir šaukite į orkaitę 40 minučių. Po 40-ies minučių užpilkite ant vištienos grietinėlę ir dar pakepkite 10 minučių.

 

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Ka tik isbandziau si patiekala – kazkas nerealaus! Negalvojau, kad bus taip skanu! Siandien paragavau ir Jusu, Beata, ,,tikras italas” padazo – likau suzaveta! Aciu Jums uz dziaugsmus virtuveje!

  2. Kartais darau, beveik taip pat. Tik slauneles per nakti palaikau isrugose. Po to puode sluoksniuoju- morkos, brukniu uogiene, apelsinu griezineliai, pora citrinos griezineliu, mesa. Ir troskinu ant virykles.

  3. Sveiki, man asmeniskai nepatiko. Gavosi labai rukstu (nors viska dejau pagal recepta), grietinele labai negraziai susitrauke, svogunu laiskai tiesiog isvire ir ju net nesijaute. Bet pati ideja man patiko, todel bandysiu eksperementuot, kazko det maziau. Aciu uz recepta.

  4. Mums su vyru labai patiko 🙂 Tik morkytės liko kietokos, kitąsyk gamindama jas prieš tai apvirsiu. Ačiū!

  5. Labas vakaras. Norejau Jusu pasiklausti,o jei nedeti tu grezineliu i apacia citrinos kur kartu dedami su morkomis ir apibarstomi svogunais? ar suteikia skoni geresni jei bus tos citrinos apacioje? Dekoju.

  6. laaabai skanu buvo 🙂 tik morkas tarkavau, vietoj razinu dejau dziovintas slyvas ir kepiau krutinele 🙂 garnyrui puikiai tiko kuskusas su darzovem 🙂 gaminsiu dar ir dar :))

  7. Nuostabus patiekalas. Siandien isbandziau beveik su visais indridientais nurodytos recepte:) Rekomenduoju dar nebandziusiems.

  8. Ka tik pavalgeme, aciu Beatai uz puiku recepta, visai seimai labai patiko, tik as vietoj razinu dejau dziovintas slyvas ir sauleje dziovintus pomidorus, valgeme su darzoviu asorti troskiniu- labai labai skanu 🙂

  9. Sveiki, tik norejau pasitikslint minima apie citrinu sultis. O jas reikia ispausti kai marinuoji, ar tiesiog pasiema kepant ant griezineliu citrinos ?

  10. Nuostabus receptas. Buvo begalo skanu, ypatingai patiko padažiukas. Gaminsiu tikrai dar ne vieną kartą! Ačiū už puikų receptą.

  11. Ačiū, Beata, už receptą, bet tikrai kartu buvo nuo citrinos žievelių. Kitą kartą bandysiu be jų gaminti. Šiaip, turėtų būti skanu 😉

  12. Ačiū už receptą, perskaičius suintrigavo. Tačiau rezultatu nusivylėm: tiek vištiena, tiek padažas gavosi kartūs 🙁 Pritariu kai kurių komentavusių nuomonei, kad žievelės čia netinka.

  13. Na ką, ir aš pagaminau šį patiekalą. Net vaikams patiko. Produktus naudojau kaip nurodyta recepte, tik vietoje svogūnų laiškų naudojau svogūnus ir dar pridėjau petražolių. Gaminau keptuvėje ant viryklės. Pradžioje svogūną pakepiau ant sviesto keptuvėje, kaip ir morkas. O kitoje keptuvėje kepiau vištieną su citrinomis. Vėliau morkas su svogūnas sudėjau į keptuvę, kur jau kepė vištiena. Baigiant kepti pyliau grietinėlė ir įdėjau petražolių šakelių.
    Nuoširdžiai dėkoju už receptą – šis patiekalas puikiai paįvairino gana monotonišką mūsų šeimynos racioną. Nusprendėm, kad gaminsim taip vištieną ir ateityje.

  14. Viska dariau pagal recepta. Iskeptas patiekalas atrode neblogai bet tik atrode. Visai neskanu gavosi. Karti ta vistiena, morkos kietos, svogunu laiskai isvire. Zodziu sugadinta vista. Valgiau kad valgyt norejau. Bet tikrai nieko gero :/

  15. Man taip pat buvo labai kartu. Neįmanoma valgyti buvo. Bet sutrikti reikia antrą šansą. Ir pabandyti nulupti zievele citrinu

  16. Patiekalas labai skanus, neiprasto skonio, vistiena sultinga. Bandysim dar karta. Manau, visam sitam geriui pakanka ir puses citrinos, nes si karta dejau visa, ir viskas man siek tiek per rugstu. P.s citrinos zievele del visa ko nulupau iskart, svogunu laiskus keiciau paprastais svogunais, grietinele – pienu 🙂

  17. Ką tik pabandžiau šį receptą, tai mums buvo per rūgštu, per daug citrinos jautėsi. Kitą kartą deja nebegaminčiau

  18. Aciu uz nuostabu recepta. Labai skanu. Jei vaikams patiko reiskia skanu. Paskaicius receptus kad kartu gaunas tai as nuo cutrinos zievele nupjausciau.

  19. Ačiū už receptą. Gavosi l skanus patiekalas ir svarbiausia greitas. Jokių garnyrų net nedariau.
    Sesei ir mamai parekomendavau, ir jos gamino, irgi receptą išgyrė.

    Tiesa, aš dėjau šalotinį svogūną vietoj laiškų, nes neturėjau..

  20. Gaminau pagal recepta,tik netarkavau žieveliu ir vietoj svogūnu laišku dėjau svogūna. Puse citrinos plonais grežinėliais tik ipjausčiau. Na rezultatas tikrai nustebino, skani, trapi, ne sausa,truputi juntamas rugštelės skonis. Ačiū Beata

Rašyti komentarą