Spausdinti

Galiu sakyti, kad tai mano šių metų atradimas toms dienoms, kai vakarienei paruošti tėra dvidešimt minučių. Šaldiklyje visada turiu šaldytų špinatų, o vištiena – taip pat ne deficitas. Citrinų sultys labai greitai suminkština mėsą, tad nereikia jos ilgai marinuoti, pakanka sumaišyti visas sudedamąsias dalis ir pakepti keptuvėje. Špinatai greitai pasiruošia kitame puode, o visam patiekalui pagaminti prireiks ne daugiau kaip 20 minučių. Ir skanu, ir pavasariškai lengvas maistas, ir vaikams patiks (galbūt jų nenudžiugins špinatai, bet jei juos sumaišysite su bulvių koše, vaikai liks patenkinti).

 

Citrininė vištiena su kreminiais špinatais

0
komentarai
4
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
18 min.

Vištienai:

600 g vištienos (tinka visos dalys)
1 citrinos
1 šaukštelio mėgstamų garstyčių
3–4 česnako skiltelių
druskos, pipirų
2 šaukštų aliejaus kepti

Špinatams:

400 g šviežių ar šaldytų špinatų
100 ml 35 proc. riebumo grietinėlės (gali būti ir liesesnė)
40 g sviesto
2 skiltelių česnako
Kaip gaminti?

Gaminimas

Ruošiame mėsą

1

Vištieną supjaustome didesniais gabaliukais. Kad mėsa greičiau ir tolygiau iškeptų, galite kiekvieną gabaliuką keliose vietose įpjauti. Česnakų spaudykle ar peiliu susmulkiname česnakus.

2

Nedideliame dubenėlyje sumaišome marinatą: išspaudžiame citrinų sultis, įdedame šaukštelį garstyčių, smulkintus česnakus, įberiame druskos, pipirų ir sumaišome. Paruoštą marinatą supilame ant vištienos ir gerai išmaišome, kad visi gabaliukai juo tolygiai pasidengtų.

3

 Į keptuvę įpilame šiek tiek aliejaus. Riebalams įkaitus, į juos dedame vištienos gabaliukus ir po 6–7 minutes apkepame iš abiejų pusių.

Ruošiame špinatus

1

Kol mėsa kepa, puodą pastatome ant mažos ugnies ir į jį sudedame sviestą. Susmulkiname česnakus. Į išsilydžiusį sviestą suberiame česnakus ir lengvai pakepiname, po to sudedame šviežius ar šaldytus špinatus, maišydami pakaitiname. Jei naudosite šaldytus špinatus, pirmiausia juos šiek tiek atitirpinkite. Juos troškinant gali atsirasti šiek tiek vandens, bet jo nebus daug.

2

Įberiame druskos, pipirų, pabaigoje supilame grietinėlę, pamaišome ir išjungiame ugnį.

3

Patiekdami į lėkštę dedame porą šaukštų špinatų padažo, o ant jo tupdome vištienos gabalėlius. Jei norite pavalgyti sočiau, prie vištienos labai tiks bulvių košė ar virti ryžiai.

Ingredientai
Alternatyva

Pagal šį receptą lengvai paruošite ir kiaulieną ar kalakutieną.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Labai skani gaunasi mėsytė ką tik iškepusi. Gaminau iš kalakutienos nugarinės. Dar liko, nežinau kaip kitą dieną pasišildžius, ar nebus per sausa. Ar šildyti gak kokiame padaže, o ne mikrobangėje?

  2. Dar visai neseniai ieškojau kažko naujo ir radau šį nuostabų receptą. Ačiū Jums, Beata. Tai labai skanus, nebrangus ir greitai paruošiamas receptas. :).
    Man ir mano draugui labai patinka. Šią citrininę vištieną su kreminiais špinatais gaminu tikrai dažnai. Ačiū :).

Rašyti komentarą