Spausdinti

Aitriosios paprikos, žaliosios citrinos ir tortilijos – kas galėtų geriau atspindėti sombrerų, kaktusų, Sikejroso ir Kalo paveikslų kraštą? Aistros verda ne tik meksikietiškuose serialuose, bet ir puoduose! Aštrumas, rūgštumas ir neįtikėtina gaiva – štai tos kolonos, ant kurių tvirtai stovi šios sriubos gardumas. Raitokime rankoves, išsitraukime peilius. Laikas kapoti paprikas ir barstyti kalendras! (Nurodyto produktų kiekio pakaks aštuoniems alkaniems pamaitinti)

Citrininė sriuba – Sopa de lima

0
komentarai
3
Porcijos
6 asm.

Reikės:

300 g vištienos filė
500 g vištienos sultiniui
4 tortilijų
300 g baltųjų svogūnų
400 g pomidorų
2-3 žaliųjų citrinų sulčių
1 žaliosios citrinos (patiekimui)
1-2 aitriųjų paprikų
pusės šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių
„Tex Mex“ prieskonių
džiovinto raudonėlio
kelių skiltelių česnako
ryšelio kalendrų
druskos
aliejaus (kepti)
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Imama sriubai skirtą vištieną (filė kol kas ilsisi), užpilame ją 2,5 l vandens – virsime sultinį. Kai vanduo užverda, iš karto sumažiname kaitrą ir verdame apie pusvalandį, vis nugriebdami susidarančias putas. Įdedame šaukštelį džiovintų raudonėlių, 2-3 skilteles česnakų, 3-4 šakeles kalendrų, aitriųjų paprikų dribsnius, verdame dar apie 15 minučių.

2

Supjaustome svogūną smulkiais kubeliais ir trumpai pakepiname aliejuje. Pomidorus nulupame (lupsis lengvai, jei prieš tai jų odelę įpjausime kryžmai ir kelioms sekundėms panardinsime į verdantį vandenį), supjaustome kubeliais ir sužeriame į keptuvę su svogūnais. Pakepiname, kol suminkštės. Visą masę sukrečiame į sultinį, užviriname, įpilame (ragaudamos) žaliųjų citrinų sulčių, pagardiname druska, pipirais ir verdame nustatę vidutinę kaitrą dar apie 10 minučių. Dabar galite sriubą perkošti, o galite ir nekošti – kaip jums skaniau.

3

Vištienos filė dedame į skardą, pašlakstome aliejumi, pabarstome druska ir kepame 15 minučių. Išimame, supjaustome juostelėmis, dedame į sriubą ir paverdame 2-3 minutes.

 

4

Tortilijas supjaustome juostelėmis arba trikampėliais, sudedame į skardą, pašlakstome aliejumi ir pabarstome „Tex Mex” prieskoniais. Kepame įkaitintoje iki 180°C orkaitėje 5-6 minutes, kol tortilijų gabaliukai gražiai apskrus.

5

Patiekiame sriubą su vištiena, žaliųjų citrinų griežinėliais, kalendrų žaluma, pjaustytomis aitriosiomis paprikomis. Galima iš pradžių į lėkštę dėti tortilijų gabaliukų ir tuomet pilti sriubos, o jei norime, kad tortilijos išliktų traškios – patiekiame jas atskirai.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Ar galima virti su ekologišku vištienos sultiniu? Koks tada bus eiliškumas, jei užverdi vandenį su kubeliais, kada dėti česnakus ir kalendrą ir kiek laiko pavirti?
    Ar užteks visą, nepjaustytą krūtinėlę pakepti orkaitėje 15min (beje, kokioj temperatūroj ją kepti?) Ar ją prieš kepimą ištepti kokiais nors prieskoniais?
    Iš anksto dėkoju už atsakymus.

Rašyti komentarą