8241
Beatos virtuvė

Chorizo, saldžios bulvės, grybų ir grikių sriuba

(0)
Reikės:
  • 2 nedidelių chorizo dešrelės (tokios kurias dar reikia termiškai apdoroti, jei tokių nėra imkite kokia nors skilandinę lietuvišką rūkytą dešrą)
  • 1 svogūno
  • 6 šampinjonų
  • 1 didokos saldžios bulvės
  • 3 šaukštų grikių
  • 1 mažo čili pipiro
  • 1 šaukštelio saldžios paprikos (rūkyta gali būti)
  • 1 šaukštelio malto kumino
  • 1 šaukštelio raudonėlio
  • 1 kupino šaukšto pomidorų pastos
  • 3 šaukštų balzamiko acto
  • druskos, lauro lapo, daržovių sultinio


…..arba  iš to, ką suradau šaldytuve. Sriuba tiesiog būtinas dalykas. Šaltu metu laiku, labai sunku bent jau man prisiversti valgyti visokius šaltus maistus, ala salotas ir šaltas mišraines…kažkaip vidus prašo šilto maisto, o savęs reikia visada atidžiai klausyti ir su savim nesipykti, nors tiesa pasiginčyti kartais galima…..

chorizo dešrą supjaustom nedideliais gabaliukais dedam į keptuvę ir pačirškinam, ji riebi draugė yra, todėl sriubai daugiau reikalų neprireiks. Kai dešra paleis truputi riebaliukų, dėkite šalia jos smulkiai supjaustytą svogūną ir pakepinkite, kad suminkštėtų. Jei naudojate čili tai jį supjaustykite ir dėkite šalia, beje puikiai džiovintas čili veikia, man patinka aštresnis maistas, bet nebūtinai to aštrumo dėti…

šampinjonus supjaustykite riekelėmis arba smulkiau ir pakepinkite kartu su svogūnais bei dešra.

Dabar prieskonių eilė: berkite į keptuvę, kuminą, papriką ir raudonėlį leiskite viskam pasimaišyti tarpusavyje suminkštėti ir keptuvė darbą baigė.

Dabar keptuvės turinį dėkite į puodą, (arba viską pakepinti galite ir pačiame puode, bet nuo puodo pobūdžio priklauso, ar paprasta tai bus padaryti) Užpilkite viską kokiu 1,5 litro daržovių arba vištienos sultinio, arba vandens. Berkite šalia tris šaukštus grikių, ir tegul verda. Kol užvirs vanduo spėsite nuskusti ir sutarkuoti saldžią bulvę. Sutarkuotą bulvę dėkite į puodą (beje jei saldžios bulvės nėra, ją puikiai pavaduos moliūgas) įmeskite dar lauro lapą ir įdėkite šaukštą pomidorų pastos leiskite viskam pavirti gal 15 minučių.

Dabar jau dedam druskos, acto ir pipirų. Prisitaikom sriubą prie savo skonio receptorių…Skanios sriubos – geros dienos! joje  grikiai puikiai bičiuliaujasi su daržovėmis ir prieskoniais, kvapni ir šildanti sriuba..

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.