Spausdinti

Reklamuoti ir pristatinėti, koks nuostabus tai yra patiekalas, tikrai nereikia, taigi, aš iš karto prie reikalo. Čia, nuotraukoje, tas chilli troškinys patalpintas ant tokių taco trays, dar ant viršaus – gvakamolės šaukštas. Gvakamolė – labai lengvai pasidaroma: avokadą sutrinti su 2 šaukštais grietinės, truputis citrinos sulčių, šiek tiek druskos ir, jei yra, būtinai įdėti kalendros žalių lapelių…

Ir dar – nenustembam, kad kakavos reikia, nes kai aš pirmą kartą apie kakavą su mėsa ir pomidorais išgirdau, buvau irgi beveik pasipiktinus, bet iš tikrųjų, tai kakava yra būtina, patys pamatysit, jei darysit… Kitas svarbus dalykas, mano nuomone, yra jalapeno pipirai. Mūsų šeimoje patys mėgstamiausi ir labai greitai suvartojami yra štai šitie. Labai pagerina visą reikalą jie, galima ir į troškinį dėti, ir ant viršaus tiesiog užsiaštrinti.. Na, čili kiekis priklauso nuo kiekvieno skonio receptorių galingumo… Bet bent vieną čili pipirą reikėtų įdėti… Na, dėl pavadinimo ir dėl kvapo, bet aišku, galima ir be jokių čili pipirų gaminti, ir tik pabaigai kiekvienas gali sau įsidėti tiek, kiek širdis geidžia… Na, čia jei valgytojų tarpe bus labai jaunų arba labai senų, vidurinieji turėtų atsilaikyti… Taigi receptūra keturiems prisivalgyti iki nukritimo, bet sočiai šešiems (galima valgyti su kuo patinka, mano nuomone, geriausiai yra su tacos arba su šviežia balta duona…).

Tikrai labai viskas gerai čia su šituo čili ir be pagiriamųjų žodžių.

Tikiuosi, kad tie, kurie valgė mano gamintą čili šį vakarą, nenukrito po stalu… Man tai labai skanu buvo. (– Užtenka girtis….)

Tikiuosi, nieko nepamiršau aprašinėdama…

 

Chilli con carne / Čili troškinys

0
komentarai
55
Porcijos
8 asm.

Reikės:

500 g jautienos liesos
800 g konservuotų pomidorų savo sultyse (2 skardinės nedidelės)
400 g ( ir daugiau) raudonų konservuotų pupelių (red kidney beans)
pomidorų pastos
2 svogūnai (vidutiniai)
česnakas
saliero kotas žalias
čili pipirai (vienas-du-trys...pageidautina, šviežias čili pipiras, bet jei nėra, tai tiks ir džiovintas)
2 šaukštai malto kumino
šaukštas kalendros
šaukštas paprikos
2 šaukštų kakavos juodos, geros, be jokio cukraus tiktai
pipirų, druskos
0,5 šaukšto cukraus
2 šaukštų raudono vyno acto
kalendros šviežios pabaigai
aliejaus keletas šaukštų
raudono vyno pusstiklinė (jei liko kur koks nepabaigtas butelis)
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Na ką, svarbiausia čia yra per porą kartų keptuvėje truputyje aliejaus (pora šaukštų max) gerai paskrudinti jautieną. Taip, kad ji išleistų visą skystį, kurį turi savyje, ir visas vanduo, kurio mums nereikia, iš mėsos išgaruotų, o mėsytė gražiai paruduotų vietomis… Taigi, kokia 10-15 minučių užtrunka, bet svarbu… Apkeptą mėsą – į puodą, kuriame troškinsis vėliau viskas.

2

Kai mėsa paskrudinta, keptuvės dugne prikepta visokių rudų mėsytės lašelių, tai keptuvės neplauti, gink dieve, o toje pačioje pakepinti svogūną. Kai šis suminkštės, česnaką smulkiai pjaustytą drėbtelėti. Svogūnas, išskyręs drėgmę, tikrai visus mėsos gabalėlius nugramdys nuo keptuvės dugno…

3

Na ir jau beveik viskas – nepamiršti gerbiamo čili pipiro, kurį pakepinti kartu su svogūnu ir česnaku reikėtų… Dar prieš pabaigą prie svogūnų dėti prieskonius: kalendrą maltą, kumino miltelius, paprikos miltelius. Dar  truputį keptuvėje pamaišyti visus prieskonius su svogūnais, kad kvapas pasklistų ir dėti viską prie mėsos.

4

Dabar įpilti vyno truputėlį ir pavirinti galingai puode.

5

Tada sudėti salierą smulkintą, pomidorus konservuotus, pomidorų pastos 2-3 šaukštus ir įpilti vandens (gal 0,5 stiklinės), pridėti druskos, pipirų ir leisti troškintis ant nedidelės ugnies gal valandą tai tikrai….

6

Paskui jau beveik finišas – tereikia įdėti kakavos. Pamatysit, kaip pasikeičia, pagerėja spalva ir kaip iš karto įdomiau viskas skanaujasi…

7

Tada dar šaukštą ar du acto, bent jau aš įdedu ir truputėlį cukraus…  Šiaip man dar kartais trūksta prieskonių ir stiprumo, tai aš tada pridedu dar malto kumino… Bet čia tik šiaip…

8

Na ir beveik jau tikrai dabar viskas… Belieka sudėt pupeles, leisti viskam pašilti ir įdėti smulkintų jalapeno pipirų, jei juos dedat…

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Į čili nedėjau tai, ko nemėgstu, t.y. salierų, kalendros ir paprikos miltelių. Kumino ir kakavos dėjau po šaukštą ir jau buvo riba, kai tų dalykų per daug 🙂
    Ir.. viskas pavyko labai skaniai 🙂 Rekomenduoju !

  2. Į čili nedėjau tai, ko nemėgstu, t.y. salierų, kalendros ir paprikos miltelių. Kumino ir kakavos dėjau po šaukštą ir jau buvo riba, kai tų dalykų per daug 🙂
    Ir.. viskas pavyko labai skaniai 🙂 Rekomenduoju !

  3. Labai skanu ir kakavos kiekis geras. Tik svarbu jos neideti ne trupucio daugiau. Karta nepagailejau ir buvo jau blogiau. Zodziu, pagal recepta viskas ok.

  4. Nepatiko. Mano skoniui tai nelabai,nors dariau pagal visą receptą. Valgyt galima, bet negaliu sakyt, kad skanu 🙂

  5. Geriausias troškinys pasaulyje!!! Aš dar dedu, kad daugiau būtų ir pigiau tarkuotos cukinijos, morkos. Kakava būtina, ir 2 šaukštai nei per daug, nei per mažai (ačiū Beatai už kakavą,nes ji visą skonį ir padaro teisingą). Taip pat visada darau sviestą su česnaku ir krapais, paskrudinu batono ir jei turiu kiekvienam atskirai dedu sūrio tarkuoto. NIAM NIAM NIAM

  6. Geriausias troškinys pasaulyje!!! Aš dar dedu, kad daugiau būtų ir pigiau tarkuotos cukinijos, morkos. Kakava būtina, ir 2 šaukštai nei per daug, nei per mažai (ačiū Beatai už kakavą,nes ji visą skonį ir padaro teisingą). Taip pat visada darau sviestą su česnaku ir krapais, paskrudinu batono ir jei turiu kiekvienam atskirai dedu sūrio tarkuoto. NIAM NIAM NIAM

  7. Geriausias troškinys pasaulyje!!! Aš dar dedu, kad daugiau būtų ir pigiau tarkuotos cukinijos, morkos. Kakava būtina, ir 2 šaukštai nei per daug, nei per mažai (ačiū Beatai už kakavą,nes ji visą skonį ir padaro teisingą). Taip pat visada darau sviestą su česnaku ir krapais, paskrudinu batono ir jei turiu kiekvienam atskirai dedu sūrio tarkuoto. NIAM NIAM NIAM

  8. O per laidą buvo lyg ir pridedamos daržovės, pasirodė lyg moliūgas, paprika ir dar kažkas? jos buvo pakepintos atskirai? laidą žiūrėjau prišokdama, tai neužfiksavau šito visai, o norėtųsi pradžioje išbandyt pagal taisykles padarytos 🙂 ačiū

  9. Laidoje, kai darete si recepta, man labiausiai patiko jusu israiskingas – ,,prieskoniu turi buti DAUG, skonio DAUG, visko DAUG!”. Tereikejo uzleist byta ir butu geras hip hopas gavesis 😀 tikrai labai itikinamai.

  10. Sveiki, mėgstantys pakulinariaut 🙂 kažkaip ieškojau kažko naujo čilienėje ir nenustebau, kad pas Beatą atradau šį tą įdamaus – kakava! Na, paskaičius komentarus iš pradžių išsigandau, bet išties, pasigaminau (tiesa, su savom interpretacijom) ir man 1,5 šaukšto kakavos puikiai tiko. Manyčiau kaip kam pagal skonį, nes ganėtinai neįprasta buvo kakava dėti į troškinį :)) beet viskas super gavosi, tik, aš dar įdėjau tabasco padažo vietoje čili pipiro – išvis pasaka, skonių harmonija 🙂 Ačiū už puikų receptą!

  11. Jau metai laiko gaminu čiliuką con carne tik pagal šį receptą (ankstesni bandymai kartais džiugino, kartais ne) 🙂
    Atsispausdinti tingiu, vis bėgu prie kompiuterio pasitikslinti detalių, tačiau kaskart gaunasi puikiai 🙂
    Puikus receptas, AČIŪ! 🙂

  12. Et na reiks kai kuo pasinaudot, bet vat be jautienos padaryt skaniai bus tikras issukis. Kazka troskinta padaryt neskaniai naudojant mesa reikia but labai blogu gamintoju maisto 🙂

  13. Sveiki geras skanus receptas viskas tvarkoj as tik rekomenduociau berent kakava dar iberti pora ziupsneliu cinamono ir ipilti apie sauksta paprasto acto.

  14. Aš tai kažko nesupratau su tuo vyno actu- pagal receptà jo tik 2 šaukštai, tai kaip galima 0.5 kg mėsos pavirti tokiame kiekyje vyno acto?.. Ši dalis man nesigavo- actas tiesiog susigėrė į mėsà, tad pavirti neišėjo, o teko skubiai versti pomidorus ir vandenį, kad susidarytû skystimo.. Gal galima paaiškinimà, kà ne taip supratau?

  15. Šaukštas – taip suprantu sriubinis?
    Ir apie pupeles nė žodžio…
    Kada dėti ? Ar nupilti sultis ar su visomis ?

  16. Jeigu kuminas ir kiti prieskoniai recepte matuojami “šaukštais”, tai panašu, kad supainiota su “šaukšteliu”. Iš to galima spręsti, kad kakavos reikia 2 mažų šaukštelių

  17. Tikrai skanu, Kalendra dera su kakava ant galo šviežia kalendra būt skanu. Buvo niam.Ačiū, vaikai plojo, prašė dar.

Rašyti komentarą