Spausdinti

Sveiki, esu Raminta, gyvenu netoli Kėdainių, mokausi vienoje Kėdainių gimnazijoje. Rudenį būsiu abiturientė. Mano svajonių profesija – konditerija. Kol kas nežinau, ar ši svajonė išsipildys (nes turiu ir kitų svajonių), tačiau gaminti labai mėgstu! Chalvos sausainių receptą gavau iš mamos bendradarbės. Kurį laiką su jos sūnumi mokėmės vienoje mokykloje, bendrauja ir mūsų mamos, tad pirmą kartą šių sausainių paragavau būtent jų namuose.

Kuo šie sausainiai ypatingi? Nes juose yra kukurūzų miltų, suteikiančių kepiniams malonios geltonos spalvos. Dar šie sausainiai tinka sergantiems diabetu, kviečiams alergiškiems žmonėms, taip pat – mažiems vaikams, nes yra lengvai virškinami. Ir žinoma –  šie sausainiai tikrai yra labai skanūs ir lengvai pagaminami! Man labai patinka, kad šiame recepte vienus produktus galima drąsiai keisti kitais. Pavyzdžiui, kukurūzų miltus pakeisti kvietiniais, speltos ar dar kitais mėgstamais. Kartais užsimiršusi įmušu visus kiaušinius, o ne tik trynius – sausainiai tikrai iškepa gardūs, tik pakeitus kukurūzų miltus kitais ir įdėjus ne vien trynius, keičasi sausainėlių spalva. Chalvą visuomet naudoju tik žemės riešutų, nes ji švelnios tekstūros, jos skonis labai tinka šiems sausainiams, suteikia papildomo saldumo. O jei norisi, galima keisti cukranendrių cukrų paprastu. Viskas priklauso nuo to, kokių produktų yra namuose. Taigi, pamėginkite išsikepti  – chalvos sausainiai tinka ir namiškiams, ir dovanai.

Raminta_chalvos sausainiai su kukuruzu miltais

Chalvos sausainiai su kukurūzų miltais

0
komentarai
8
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
8 min.

Reikės:

3 kiaušinių trynių
1 stiklinės kukurūzų miltų
100 g žemės riešutų chalvos
4 šaukštų cukranendrių cukraus
50 g sviesto
pusės šaukštelio kepimo miltelių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Sviestą išimkite iš šaldytuvo ir palaikykite kambario temperatūroje, kol suminkštės. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Didesniame dubenyje trynius išsukite su cukrumi ir minkštu sviestu.

2

Suberkite į dubenį persijotus miltus ir kepimo miltelius.

3

Chalvą sutrupinkite ir taip pat sudėkite į dubenį.

4

Užminkykite tešlą, suformuokite nedidelio skersmens volelį. Įvyniokite jį į maistinę plėvelę ir valandai padėkite į šaldiklį (man iš nurodyto ingredientų kiekio dažniausiai gaunasi trys voleliai).

5

Gerai įkaitinkite orkaitęVolelį supjaustykite, kad gautųsi nedideli sausainukai, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180C laipsnių orkaitėje apie 8 min. arba kol iškeps.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Ačiū už tai, kad prisiminėte ir tuos, kas tradicinių miltų vartot negali:) Klausimas- ar pavyktų kepinys, naudojant avižinius miltus?:)

Rašyti komentarą