8241
Beatos virtuvė

Chalvos sausainiai su kukurūzų miltais

(8)
Reikės:
  • 3 kiaušinių trynių
  • 1 stiklinės kukurūzų miltų
  • 100 g žemės riešutų chalvos
  • 4 šaukštų cukranendrių cukraus
  • 50 g sviesto
  • pusės šaukštelio kepimo miltelių

Sveiki, esu Raminta, gyvenu netoli Kėdainių, mokausi vienoje Kėdainių gimnazijoje. Rudenį būsiu abiturientė. Mano svajonių profesija – konditerija. Kol kas nežinau, ar ši svajonė išsipildys (nes turiu ir kitų svajonių), tačiau gaminti labai mėgstu! Chalvos sausainių receptą gavau iš mamos bendradarbės. Kurį laiką su jos sūnumi mokėmės vienoje mokykloje, bendrauja ir mūsų mamos, tad pirmą kartą šių sausainių paragavau būtent jų namuose.

Kuo šie sausainiai ypatingi? Nes juose yra kukurūzų miltų, suteikiančių kepiniams malonios geltonos spalvos. Dar šie sausainiai tinka sergantiems diabetu, kviečiams alergiškiems žmonėms, taip pat – mažiems vaikams, nes yra lengvai virškinami. Ir žinoma –  šie sausainiai tikrai yra labai skanūs ir lengvai pagaminami! Man labai patinka, kad šiame recepte vienus produktus galima drąsiai keisti kitais. Pavyzdžiui, kukurūzų miltus pakeisti kvietiniais, speltos ar dar kitais mėgstamais. Kartais užsimiršusi įmušu visus kiaušinius, o ne tik trynius – sausainiai tikrai iškepa gardūs, tik pakeitus kukurūzų miltus kitais ir įdėjus ne vien trynius, keičasi sausainėlių spalva. Chalvą visuomet naudoju tik žemės riešutų, nes ji švelnios tekstūros, jos skonis labai tinka šiems sausainiams, suteikia papildomo saldumo. O jei norisi, galima keisti cukranendrių cukrų paprastu. Viskas priklauso nuo to, kokių produktų yra namuose. Taigi, pamėginkite išsikepti  – chalvos sausainiai tinka ir namiškiams, ir dovanai.

Raminta_chalvos sausainiai su kukuruzu miltais

1. Sviestą išimkite iš šaldytuvo ir palaikykite kambario temperatūroje, kol suminkštės. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Didesniame dubenyje trynius išsukite su cukrumi ir minkštu sviestu.

2. Suberkite į dubenį persijotus miltus ir kepimo miltelius.

3. Chalvą sutrupinkite ir taip pat sudėkite į dubenį.

4. Užminkykite tešlą, suformuokite nedidelio skersmens volelį. Įvyniokite jį į maistinę plėvelę ir valandai padėkite į šaldiklį (man iš nurodyto ingredientų kiekio dažniausiai gaunasi trys voleliai).

5. Gerai įkaitinkite orkaitęVolelį supjaustykite, kad gautųsi nedideli sausainukai, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180C laipsnių orkaitėje apie 8 min. arba kol iškeps.

Skanaus!

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Edita parašė:

    Ačiū už tai, kad prisiminėte ir tuos, kas tradicinių miltų vartot negali:) Klausimas- ar pavyktų kepinys, naudojant avižinius miltus?:)

  2. dol parašė:

    O kaip su chalva?gal galima saulegrazu chalva naudoti?nes esu alergiska riesutama

  3. Jurgita parašė:

    Super: ) Kaip tik ieškojau sausainukų be glitimo. Šiandien pat išbandysiu

  4. Jolanta parašė:

    Kaip gerai būtų, kad kas nors daugiau tokių sausainių receptų sugalvotų.

  5. Edita parašė:

    Norečiau tikslaus miltų kiekio..matavimai stiklinėmis neaiškus..aciū

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.