8241
Beatos virtuvė

Čanachai (Čenakai) su šonkauliukais ir obuoliais

(10)

Traukite čenakus iš kampų ir grūskite į juos, ką turite ir kas skanu...

Reikės:
  • juostos mėsingų šonkauliukų (apie 1 kg)
  • 4 nedidelių svogūnų
  • 4 nedidelių obuolių
  • 1 kupino šaukšto miltų
  • 4 morkų
  • 5 bulvių
  • saliero lapkočių truputį
  • šaukšto kmynų
  • druskos, pipirų, aliejaus

 

Kaip paruošti:
1. Svogūnus supjaustome riekelėmis ir pakepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus, kad suminkštėtų.
2. Obuolius nulupame ir sutarkuojame. Dedame  prie svogūnų į keptuvę ir patroškiname viską, kad suminkštėtų, tada dedame druskos ir kmynų nepagailime bei gi pipirų. Dabar į keptuvę dedame kupiną šaukštą miltų ir sutirštiname viską į tokią košelę beveik.
3. Į čenako dugną dedame keletą šonkauliukų, ant viršaus dedame šaukštą svogūnų, obuolių, kmynų košelės.
4. Supjaustome morką, ją uždedame ant viršaus, tada ant viršaus bulvių riekelių ir saliero stiebelį įterpiame
5. Pabarstome druska, pipirais ir užpilame apie 50-80 ml vištienos sultinio arba vandens.
6. Visus prikimštus puodelius dedame 180 C į orkaitę ir paliekame ten bent jau 1,5  val…

Skanumėlis, tikrai reikės susiorganizuoti tuos čenakus. Tiesa, lacruse daro tokius nedidelius individualius troškinių puodelius, bet kažkaip man norisi molio…

Viskas elementaru: mėsa dugne, daržovės viršuje. Tik svogūnus aš pakepinau, ištroškinau su obuoliais ir kmynais, paskui šaukštą miltų įdėjau ir tos košės ant mėsos užkroviau. Nes taip tos sultys, kurios susikaupia viskam troškinantis, pavirsta į tokį nelabai tirštą, bet labai malonų padažą.

P. S. menkas pastebėjimas – man tas žodis „čanachai“ yra labai keistas, gal kas žino jo kilmę? Nes kažkoks keistas žodelis… Skamba kaip kokia mafijos gauja, lyg kokie Henytės sėbrai, o ne moliniai puodukai būtų…

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (10)
Komentarai
  1. erika parašė:

    tikrai labai skanu…aciu Beata

  2. aleja parašė:

    padekite po cenakinemis mazas lekstutes kad kai keps skystis nubegs ne ant skardos o ant lekstutes, ir kai imsite is orkaites indelius saugokite pirstukus, labai lengva nusideginti

  3. Seimininke parašė:

    Super! Skaniausias sonkauliuku receptas 😉

  4. cenakai parašė:

    Skanu, bet… man kazko truko… Gal astrumo, nors pipiriuku negalejau i svogunu mase 🙂

  5. Sonkauliukai su obuoliais parašė:

    Siandien dariau sonkauliukus su obuoliais,tikras skanumelis,negalvojau kad taip bus skanu ir seimai labai patiko,labai geras receptas.:)))))))))))Aciu Beata

  6. Miau parašė:

    Zodis “ Čenachai“ – gruzinų kilmės – ir tai reikštų nei tai sriubą, nei tai troškinį su aviena:)

  7. ausra parašė:

    o ar sitam patiekalui tiktu rukyti sonkauliukai?

  8. loop parašė:

    Beata,isimkite is skliausteliu tuos „čenakai“.nera tokio patiekalo pavadinimo.yra tik čanachai ir jokiu kitokiu variantu nera.o tik lietuviu tamsumas ir neisprusimas. o siaip puikus receptas su sonkauliukais 😉

  9. loop parašė:

    Kilme yra gruziniska, pazodinis vertimas butu troskintos arba keptos mesos patiekalas su darzovemis.Giminingi patiekalai yra guliaso sriuba,ragu,azu,zydu cholent.

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV-banner-300x250-01.jpg
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.