8241
Beatos virtuvė

Burokėlių sriuba su miežinėmis kruopomis ir raugintais kopūstais

(2)
Porcijos: 5-6
Gaminimo laikas: 30min.
Reikės:
  • 1 svogūno
  • 1 morkos
  • 2 saliero lapkočių
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 nedidelių bulvių
  • 100 g miežinių kruopų
  • 2 kubelių „Maggi“ ekologiško vištienos sultinio
  • 1,5–2 l vandens
  • 2–3 burokėlių
  • 2–3 saujų virtų raudonųjų ar margų pupelių
  • kupinos saujos raugintų kopūstų ir šiek tiek jų sunkos
  • šiek tiek citrinų sulčių
  • petražolių ir krapų patiekti
  • šviežiai maltų pipirų

Greičiausiai burokėlių sriubą išverda mano draugė Goda: sutarkuoja virtą burokėlį ir užpila sultiniu – prašom, sriuba paruošta. Tik aš visada balsuoju už šviežių burokėlių sriubą, tada ji būna natūraliai ryškesnė ir saldesnė, o ir darbo duoti dantims gerai – tegul kramto, taip sveikiau. Šiai sriubai išvirti kaip pagrindą siūlau rinktis skanų gerą ekologišką „Maggi“ vištienos sultinį, burokėlius naudoti šviežius ir daržovių sriuboje nepervirti, o ilgai verdančias perlines kruopas keisti ne mažiau skaniomis skaldytomis miežinėmis kruopomis. Burokėlių sriubai taip reikalingos rūgštelės suteiks sauja raugintų kopūstų.

Gaminame sriubą:
1. Svogūną supjaustome kubeliais, morką sutarkuojame šiaudeliais ar burokine tarka. Saliero lapkočius supjaustome plonomis riekelėmis. Bulves nuskutame, supjaustome kubeliais. Miežines kruopas kelis kartus perplauname šaltu vandeniu.
2. Puode (arba atskiroje keptuvėje) įkaitiname aliejų, suberiame svogūnus, morkas ir salierus, pakepiname 4–5 minutes vis pamaišydami, kol suminkštės.
3. Užpilame viską vandeniu, sudedame į puodą bulves, suberiame miežines kruopas ir užverdame. Viskam užvirus suberiame „Maggi“ ekologiško vištienos sultinio kubelius, pamaišome ir, sumažinę kaitrą, verdame apie 10 minučių.
4. Per tą laiką nuskutame burokėlius, sutarkuojame juos šiaudeliais. Į jau verdančią sriubą suberiame burokėlius, raugintus kopūstus ir dar paverdame 10 minučių.
5. Pabaigoje suberiame virtas pupeles (tinka konservuotos), pasmulkintas petražoles ir krapus, įspaudžiame citrinų sulčių, pagardiname šviežiai maltais pipirais ir viskas – valgome.

Ekologiško Maggi sultinio rasite visose didžiosiose parduotuvėse ir galėsite rinktis iš trijų rūšių – vištienos, daržovių ir žolelių. Ekologiškuose„Maggi“ sultiniuose nerasite konservantų, skonio ir aromato stipriklių ar kitų sveikame maiste nepageidaujamų ingredientų, visi sultiniams naudojami ingredientai atkeliauja iš sertifikuotų ekologiškų ūkių.
O dar labai svarbu, kad sultinys patiekale nedominuotų, kad būtų maloniai švelnaus skonio ir padėtų kurti visumą – toks ir yra visų trijų rūšių „Maggi“ ekologiškas sultinys. Pabandykit.

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 4.33 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Donata parašė:

    Labai labai skanu, aciu uz recepta

  2. Laima parašė:

    Puikus receptas! Gavosi labai skani sriuba. Tiesa-nemegstame saliero, tad dejau pora, bet nieko netruko ir nebuvo per daug 🙂 aciu 😉

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.