8241
Beatos virtuvė

Burokėlių salotos su ožkos sūriu ir gardžiu padažu pagal Viktoriją

(11)
Reikės:
  • Salotoms:
  • 200-300 g rukolos (galima maišyti su dar kokiais lapais, bet rukola turi dominuot);
  • 3-4 vidutinio dydžio virti/kepti burokai;
  • 160-200 g ožkos sūrio (priklausomai nuo pakuotės ir/ar alkio) – nesūraus!!!, geriausiai minkšto (Lietuvoje yra toks kūgio įpakavimas su ožka, arba yra delikatesų parduotuvėse minkšto ožkos sūrio)
  • dosnios saujos pinijų arba kedro riešutų, tinka ir smulkinti graikiški;
  • 5-6 baziliko lapelių
  • Padažas:
  • 2 šaukštų ištirpinto medaus
  • 1 arb.šaukštelio druskos (+/- pagal skonį)
  • 2 šaukstų gero tamsaus balzamiko
  • 1-2 skiltelės česnako
  • 2-4 lapelių baziliko
  • pipirų pagal skonį
  • Aliejaus maždaug triskart tiek, kiek yra medaus/balzamiko.


Receptas 4-5 asmenims:

 

Aš česnaką smulkinu ir dedu į dar šiltą medų – jo tuomet nesijaucia, jei kas mano, kad nemėgsta, bet skonį atiduoda.

Tiesa, nežinau kodėl, bet šios salotos „imlios” padažui – dažniausiai padažo padarau maždaug 400 ml.

Gamyba:

Burokėlius idealiu atveju supjaustyti daržovių skustuku plonomis riekelėmis, tačiau galima ir geru aštriu peiliu – kuo ploniau, tuo subtiliau. Idealus dydis: pusės burokėlio dydžio riekelės.

Salotu lapus dosniai pavaišinti padažu, tada kloti burokėlius ir juos taip pat pavaisinti padažu, sudėlioti stambiais kubeliais supjaustytą ožkos sūrį, pabarstyti baziliku dėl grožio, pabarstyti riešutų – ir … skanaus!

Su geriausiais linkėjimais,

Viktorija

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 3.00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (11)
Komentarai
  1. Amelija parašė:

    Labai fainas receptas 🙂
    As tik pagalvojau, kad butu gerai, jei butu imanoma nuotrauka paziureti ir didesne.

  2. Joana parašė:

    Beata, noreciau paklausti, koki balzamiko acta naudojate? Zinau, kad tas tikrasis ir brangus ir ne taip paprasta jo nusipirkti, tad koki rinktis?

  3. Alvyda parašė:

    Puikiai suderinti produktai ir padazas 100 balu. Labai saunios salotos lengvai vakarienei!

  4. Mira parašė:

    Viskas gaunasi tikrai puikiai! Šios salotos tinka visiems metų laikams!
    P.S. neturėjau baziliko lapelių, tad įpyliau aliejaus baziliko skonio, irgi tiko!

  5. Jurgita parašė:

    Puikios salotos 🙂 Gaminau darželio šventei Vokietijoje, pasijaučiau kaip kokia žvaigždė, nes visi klausinėjo recepto.Būtinai gaminsiu dar ir dar.P.S. Tas sūris tikrai labai minkštas, vieną pakuotę bandžiau kubeliais pjaustyti, bet nesigavo,tad tikiuosi nepakenkiau kitą pakuotę kelioms minutėms įmetusi į šaldiklį, buvo daug lengviau supjaustyti padoriai kai truputį apstingęs 🙂
    Tokį naudojau:
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/41/Chavroux.jpg

  6. Viktorija parašė:

    Kaip smagu, kad šis receptas turi pasekėjų!!! Juo ne tik su Beata pasidalinau, bet vis dar ir pati nuolat gaminu!

  7. Jurgita parašė:

    Ruošiausi gaminti šias salotas kokias tris savaites 🙂 ir pagaminau. vyras dar paprašė 🙂 segu šį receptą į mūsų mėgiamus 🙂

  8. Inga parašė:

    Puikios salotos, ko gero šiuo metu mano mėgstamiausios. Dar pridedu kriaušių, kurias pakepinu kartu su burokėliais, ir rezultatas pranoksta visus lūkesčius – retai kada taip mėgaujuosi savo pačios pasigamintu maistu. 🙂 Ačiū!

  9. Milda parašė:

    Neapsakomai skanios salotos! Aš dar dėjau mažais gabaliukais supjaustytas kriaušes. Bet ir be jų labai labai labai skanu!

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-virtuve-300x250.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/baneris-BV-rekomend-arvi-300x250.jpg
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.