Spausdinti

Su avinžirniais pagaminamos greičiausiai… Jei norite itin gero burokėlių skonio, tai juos kepkite orkaitėje, kepimo maiše arba folijoje įvyniotus. Jei greitis svarbiau, tai ne tokie jau prasti ir virti burokėliai. Raugintus agurkus aš mėgstu, bet dabar jų atsisakau. Saldumo ir rūgštumo barus užpildo obuolys ir kriaušė su citrinų sultimis.

Jei norisi sūriau, sūdome prieš pat pateikdami valgyti. Suruošti ingredientai sau gali stovėti šaldytuve ir ilgiau.

 

Burokėlių mišrainė su avinžirniais, obuoliais ir kriaušėmis

0
komentarai
17
Porcijos
2 asm.

Reikės:

3–4 keptų ar virtų burokėlių
1 didelio rūgštesnio obuolio
1 kietokos kriaušės
1 skardinės konservuotų avinžirnių
1 citrinos sulčių
1 šaukšto smulkių kaparėlių, marinuotų acte
2–3 šaukštų kvapnaus aliejaus (tyriausio alyvuogių ar šalto spaudimo linų sėmenų, ar argano)
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Burokėlius supjaustome kvadratėliais.

2

Beriam ten nusunktus avinžirnius.

3

Obuolį ir kriaušę nulupame, taip pat supjaustome kubeliais, juos užpilame citrinos sultimis, pamaišome, kad neruduotų.

4

Kaparėlius labai smulkiai susmulkinam.

5

Viską beriame į bendrą dubenį. Pašlakstome aliejumi.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Beata, sakyk ka manai apie burokeliu salotas su raugintais agurkeliais ir pupelem Kuciu vakarui? (Aciu is anksto 😉 )

  2. Sveiki,oj aš paskubėjau ir parduotuvėje nupirkau paprastų avinžirnių,nemarinuotų..ar labai pasikeičia receptas jei aš dėsiu virtus juos? :

  3. As dariau be kapareliu ir be avinzirniu. Tiesiog radau spinteleje raudonuju lesiu ir galvoju pabandysiu! Ir ka, gavosi nuostabus skonis:)! Aciu Beatai, tu nuostabi!

  4. Beata, sakykit, burokelius pjaustyti jau tik iskepus orkaiteje (folijoje) ? Kiek laiko ir kokioje temp. juos taip kepti?

Rašyti komentarą