8241
Beatos virtuvė

Bulvių rožytės

(1)
Reikės:
  • 500 g bulvių
  • 50 g sviesto
  • šaukštelio Provanso žolelių
  • kelių čiobrelių šakelių
  • žiupsnelio druskos
  • šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Jei nemėgstate bulvių, tai bent akis paganykite. Reikės labai kruopščiai supjaustyti, bet argi rezultatas to nevertas? Prieskoniai čia klasikiniai, bet jūs galite ir pagal save skonį pareguliuoti: česnakai, kmynai, raudonėliai, rozmarinai – viskas tinka.

Bulves nuskutame ir supjaustome labai plonais griežinėliais. Geriausia tai padaryti specialia pjaustykle mandolina. Sviestą šiek tiek pašildome, kad būtų minkštas, bet dar ne skystas, jį pasūdome ir įberiame pipirų. Nuskiname čiobrelių lapelius ir kartu su Provanso žolelėmis sužeriame į sviestą, gerai sumaišome. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C. Kepimo formeles patepame prieskoniais pagardintu sviestu. Bulves sudedame į likusį sviestą ir atsargiai išmaišome, kad nesutraiškytume bulvių griežinėlių. Dedame juos ant pjaustymo lentos neilgomis eilutėmis vieną ant kito, nuo krašto vis palikdami po kelis milimetrus, ir susukame rožytes. Bulvių rožytes meiliai sudedame į formeles ir kepame apie 20 minučių, kol krašteliai gražiai apskrus.

Patarimas. Rinkitės didesnes pailgas bulves, jas bus lengviau pjaustyti ir suvaldyti.Bulviu rozytes_Beatos virtuve

 

 

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Komentarai
  1. Roberta parašė:

    Aciu uz recepta, reikes bandyt kept!

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-virtuve-300x250.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/baneris-BV-rekomend-arvi-300x250.jpg
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.