Spausdinti

Šviežios bulvės atkeliavo, tai tik spėk jų atsivalgyt, ir virtų, keptų, su krapais ir be jų. O šis apkepas toks gardus, kad sunkiai šakutę galėsite padėti toliau nuo lėkštės. Netikėta negirdėta, kad bulvės taip gerai susidraugauja su mėlynuoju pelėsiu, tačiau nustebsite ir jūs patys.

Kai jūsų paklaus, kokia šio patiekalo paslaptis, gudriai šyptelėkite ir mįslingai užsiminkite apie mėlynomis gijomis įaustą gurmanišką skonį. Mat aštraus, sūroko skonio „Memel blue” – tai vienintelis Lietuvoje rankomis gaminamas sūris su mėlynojo pelėsio kultūra.

 

Bulvių ir „Memel Blue“ sūrio apkepas su rozmarinais ir grietinėle

0
komentarai
13
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
45 min.

Reikės:

1 kg bulvių
0,4 l neriebios grietinėlės
30 g tarkuoto sūrio „Prussia“
150 g sūrio “Memel blue”
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
sviesto formai patepti
šakelės rozmarinų
druskos
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Bulves supjaustykite plonomis riekelėmis. Grietinėlę užvirinkite su druska ir pipirais. Sudėkite į ją bulvės ir virkite 3 minutes. Kadangi grietinėlės nėra daug, bulves dėkite dalimis – apvirę vieną partiją, išgriebkite bulves – darykite tai atsargiai, kad nesulaužytumėte., paskui apvirkite kitą partiją.

2

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.

3

Kepimo formą patepkite sviestu, sudėliokite bulvių riekeles, ant viršaus užberkite patrupinto pelėsinio sūrio ir kelis rozmarinų lapelius. Sudėkite antrą sluoksnį bulvių, užpilkite grietinėle, kurioje jos virė, užberkite rozmarinų ir ant viršaus tarkuoto sūrio “Prussia”.

4

Kepkite maždaug 30 minučių, kol patiekalas gražiai apskrus ir pasidengs traškia plutele. Jei bulvės per greitai apskrunda, uždenkite jas aliuminio folija. Jei kepsite individualiose formelėse, sumažinkite kepimo laiką.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Kokią naudojate neriebią grietinėlę? Nes dauguma jų virš 30 arba apie 10 tinkančios kavai balinti…

  2. Sveiki, Beata

    Sakykit prasau ,kuo butu galima pakeisti siuos surius , kokio skonio galeciau nusipirk.gyvenu UK

  3. Sveiki.

    Išbandžiau receptą. Viskas būtų tvarkoje, bet bulvės, jos visos gavosi atskirai… Gal per daug grietinėlės pripyliau? Ar bulves reikėjo dar smulkiau supjaustyti? Ačiū:)

  4. Sveiki
    Nesu laidų apie maisto gaminimą fane, bet išgirdus apie bulves…suklusau ;-)…. Grietinėlę IKI radau 13 proc., pakuotes po 125ml, tad 2 ir supyliau – tikrai nebuvo perdaug. Druskos nedėjau, kaip ir sakėt laidoje, suris turi pakankamai… Naudojau irgi „Memel blue’ nes man jis tikrai labai patinka. O vietoj rozmarino (tiesiog neturėjau po ranka) – džiovintas bazilikas. Laaabai skanu!!! O jei dar šalia marinuoti agurkėliai su čiliukais… 😉

Rašyti komentarą