8241
Beatos virtuvė

Bulvių ir „Memel Blue“ sūrio apkepas su rozmarinais ir grietinėle

(13)
Reikės:
  • 1 kg bulvių
  • 0,4 l neriebios grietinėlės
  • 30 g tarkuoto sūrio „Prussia“
  • 150 g sūrio “Memel blue”
  • šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • sviesto formai patepti
  • šakelės rozmarinų
  • druskos

Šviežios bulvės atkeliavo, tai tik spėk jų atsivalgyt, ir virtų, keptų, su krapais ir be jų. O šis apkepas toks gardus, kad sunkiai šakutę galėsite padėti toliau nuo lėkštės. Netikėta netgirdėta, kad bulvės taip gerai susidraugauja su mėlynuoju pelėsiu, tačiau nustebsite ir jūs patys.

Kai jūsų paklaus, kokia šio patiekalo paslaptis, gudriai šyptelėkite ir mįslingai užsiminkite apie mėlynomis gijomis įaustą gurmanišką skonį. Mat aštraus, sūroko skonio „Memel blue“ – tai vienintelis Lietuvoje rankomis gaminamas sūris su mėlynojo pelėsio kultūra.

Gaminame: bulves supjaustykite plonomis riekelėmis. Grietinėlę užvirinkite su druska ir pipirais. Sudėkite į ją bulvės ir virkite 3 minutes. Kadangi grietinėlės nėra daug, bulves dėkite dalimis – apvirę vieną partiją, išgriebkite bulves – darykite tai atsargiai, kad nesulaužytumėte., paskui apvirkite kitą partiją.

Kepimo formą patepkite sviestu, sudėliokite bulvių riekeles, ant viršaus užberkite patrupinto pelėsinio sūrio ir kelis rozmarinų lapelius. Sudėkite antrą sluoksnį bulvių, užpilkite grietinėle, kurioje jos virė, užberkite rozmarinų ir ant viršaus tarkuoto sūrio “Prussia”.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepkite maždaug 30 minučių, kol patiekalas gražiai apskrus ir pasidengs traškia plutele. Jei bulvės per greitai apskrunda, uždenkite jas aliuminio folija. Jei kepsite individualiose formelėse, sumažinkite kepimo laiką.

memel blue_mz

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4,75 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Renata parašė:

    Kokią naudojate neriebią grietinėlę? Nes dauguma jų virš 30 arba apie 10 tinkančios kavai balinti…

  2. Kristina parašė:

    Sveiki, Beata

    Sakykit prasau ,kuo butu galima pakeisti siuos surius , kokio skonio galeciau nusipirk.gyvenu UK

  3. Kristina parašė:

    Kazin ar tiktu Agar Agar pelesinis suris ?

  4. Paula parašė:

    ziauriai myliu memel blue! su trapuciais, su makaronais! ypac tepamas! 🙂
    https://enjoybypaula.wordpress.com

  5. Asta parašė:

    labai labai patiko apkepas

  6. Ieva parašė:

    Beata, tu esi autoritetas tiek man tiek mano tevams! Aciu kad esi

  7. Ugnė parašė:

    Sveiki.

    Išbandžiau receptą. Viskas būtų tvarkoje, bet bulvės, jos visos gavosi atskirai… Gal per daug grietinėlės pripyliau? Ar bulves reikėjo dar smulkiau supjaustyti? Ačiū:)

  8. Žymantė parašė:

    Skanus labai, bet antra kartą negaminčiau 😀 labai jau kaloringas

  9. Fiufiu parašė:

    Laaaabai skanu!!! Paįvairinau apkepą supjaustyta vištienos file, nes norėjosi kažko mėsiško. Pasaka!! 🙂

  10. Regina parašė:

    Sveiki
    Nesu laidų apie maisto gaminimą fane, bet išgirdus apie bulves…suklusau ;-)…. Grietinėlę IKI radau 13 proc., pakuotes po 125ml, tad 2 ir supyliau – tikrai nebuvo perdaug. Druskos nedėjau, kaip ir sakėt laidoje, suris turi pakankamai… Naudojau irgi „Memel blue’ nes man jis tikrai labai patinka. O vietoj rozmarino (tiesiog neturėjau po ranka) – džiovintas bazilikas. Laaabai skanu!!! O jei dar šalia marinuoti agurkėliai su čiliukais… 😉

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.