8241
Beatos virtuvė

Bulviniai švilpikai su grybų padažu

(36)

Labai jaukus, labai lietuviškas, o dėl agurkų ir žirnelių dar ir žalias patiekalas.

Reikės:
  • Švilpikams:
  • 0,5 kg su lupenomis virtų bulvių
  • 2 kiaušinių
  • druskos
  • 3-4 šaukštų miltų
  • miltų pabarstyti
  • kelių šaukštų lydyto sviesto
  • Padažui reikės:
  • 2 mažų ar pusės didelio agurko
  • saujos žaliųjų žirnelių
  • kelių saujų voveraičių ar kitų grybų
  • sviesto kepti
  • druskos, pipirų
  • kelių šakelių krapų
  • 1–2 šaukštų grietinės

Gaminame švilpikus:

  1. Su lupena išvirtas bulves nulupame ir sutriname grūstuve ar sumalame mėsmale.
  2. Į bulves mušame kiaušinius, pasūdome, beriame kelis šaukštus miltų ir viską švelniai išmaišome šaukštu.
  3. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
  4. Ant stalviršio pabarstome šiek tiek miltų, imame dalį tešlos ir formuojame  dešrelę, kurią supjaustome gabaliukais. Švilpikus po vieną perkeliame į skardą, patepame paviršių lydytu sviestu ir šaunam į 200 laipsnių karščio orkaitę kepti apie 20 min.

Ruošiame padažą:

  1. Nulupame agurką, daliname jį pusiau ir suraikome kiekvieną puselę siauromis riekelėmis.
  2. Agurkus beriame į keptuvę su sviestu ir juos šiek tiek pakepame nemaišydami.
  3. Kol agurkai kepa, kitoje keptuvėje išlydome sviestą ir beriame paruoštus grybus ir juos pakepiname.
  4. Į jau lengvai skrundančius grybus beriame saują-pusantros žirnelių. Jei naudosite šaldytus – prieš tai juos kelias minutes apvirkite. Paskui žirnelius suberkite į keptuvę su grybais.
  5. Spalvingą keptuvės turinį paskaniname druska, pipirais ir smulkintais krapais, užbaigiame šaukštu grietinės.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (32 balsai, vidurkis: 3,88 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Ieva parašė:

    Niekada neteko kepinti agurko, gal dar kokių receptų ta tema yra?:)

  2. Karolina parašė:

    man tai norėjosi daugiau padažo skystumo, galvoju kitą karą dėsiu daugiau grietines, nes su svilpikais kazkaip persausa buvo 🙂 ir patiko žalias kepintas agurgas, dėsiu jo daug daugiau 🙂

  3. Lukas parašė:

    aš tai į vidų dėjau faršo ir sūrio o i padažą rauginta agurką labai skanu 🙂

  4. greta parašė:

    man absoliučiai nesigavo… viską dvigubinau. tai dejau kiaušinis keturis.. tačiau keturių šauktų miltų neužteko, dėjau labai daug miltų kad neliptų taip prie rankų ir galėčiau kažką suformuoti.
    Matyt bulvės kaltos.. nors viriau su lupena , kaip ir buvo parašyta.

  5. viallux parašė:

    dariau, nuostabus, purus, idealus..:)

  6. Slapukė parašė:

    Nieko gero.

  7. Renata parašė:

    Gaminau, isejo puikus 🙂 Paprasta ir skanu

  8. Švilpikas parašė:

    O aš tokius švilpikus patiekiu su sūrio padažu. Nu nerealiai skanu būna!

  9. Dovile parašė:

    Katik išbandžiau, labai skanau 😉 ačiū už receptuką.

  10. maryte parašė:

    Labai skanus svilpikai! Mano seimynai sunku itikti, taciau siuo patiekalu buvo suzaveti. Beje jeigu dar pagardinsit spirguciu ir svoguniuku padazu, tai is viso pirstus galima apsilaizyti!

  11. violeta parašė:

    Visiška nesąmonė. Sugadinau tik bulves foliją ir nervus. Nerašinėkit tokių vėjų kai tik gėda nuo žmonių

    • Jurgita parašė:

      O kur tą foliją reikėjo naudot?? Aš padažiuką improvizuoju.. darau su šaldytais baravykais… nekantrauju ragauti… dieviškai viskas kvepia… ačiū už pyikią idėją savaitgalio pietums…
      Beja, miltų ant stalo reikėjo daugiau, kad neliptų prie rankų, bet pavyko viskas puikiai!!

    • Uoga parašė:

      Nereik kaltint recepto, jeigu vireja netikus… 😀

  12. Kristina parašė:

    Išėjo labai skanūs. Švilpikus ir seniau mokėjau gaminti, bet padažo tokio pati nebūčiau sugalvojusi. Dabar dažniau darysiu pagal šį receptą 🙂

  13. Kristina parašė:

    Esu zanavykė ir švilpikų niekada nesu gaminusi, tačiau daug apie juos girdėjusi. Šiandien radau šį receptą ir nusprendžiau pagaminti švilpikus draugui prancūzui, tad pasakiau: „Šiandien pietums bus lietuviškas patiekalas, kurio pati nesu nei valgiusi, nei gaminusi!“. Ir galiu pasakyti tik didelį ačiū už puikų receptą! Buvo skanu, abu likome nustebinti, sužavėti ir nusprendėm, kad receptas bus tikrai įtrauktas į mūsų pietų receptų sąrašą 🙂 ačiū labai!

  14. ieva parašė:

    Mano situacija tokia pati kaip Kristinos, tik dar prie viso to, nei pavadinimo išverst, nei paaiškint kaip jie vadinasi. Bet mano draugas prancūzas jau pratęs, pasikviečia draugų ir jiems šaltibarščių padaro… 😀 tad švilpikai bus pats tas!

  15. Angelika parašė:

    pabandysiu butinai, bet as daugiau grietines desiu , nes man skaniau kai grybai kaip padazas. plius nedesiu zirniu.

  16. Karina parašė:

    Bandziau pagaminti, deja, tesla isejo labai skysta, teko prideti miltu, o del to svilpikai isejo kietoki. Abu su draugu nusprendem, kad ne pats gardziausias gaminys.

    • Beata Nicholson parašė:

      Oj kaip gaila Katrina. Galėjo nutikti taip, jeigu didelius kiaušinius naudojote. Kartais geriau po vieną mušti ir išminkyti, pažiūrėti, kokio skystumo/kietumo tešla. O kai jau per daug miltų, tai žinoma, kad kieti ir ne tokie tikri švilpikai gaunasi. Tikiuos, pavyks kitą kartą.

  17. Nierca parašė:

    Na miltu tikrai daugiau nei 2 saukstu reikia. Dejau gal 5 su kaupu ir vistiek tesla limpanti pasidare, teko labai daug miltuose volioti, siaip aprasymas (paruosimo budas) labai nekoks irgi. Dvi valandas viskas uztrunka.

  18. Laura parašė:

    Puikus patiekalas, kaip tik vaišinamės 🙂 Paprasta, greita, skanu. Man pakako vieno kiaušinio. Taip, tešla kiek lipnoka buvo, bet aš tik apibarsčiau miltais lentelę ir labai švelniai pakočiojau, kad tik išgauti formą, o tada tokius minkštučius dėjau skardon.
    Ir tie agurkai padaže puikiai tinka, nors pradžioje dvejojau. Ačiū 🙂

  19. skirmante parašė:

    Eisiu bandyti kept svilpikus. .pagal si recepta

  20. Lina parašė:

    o man nieks nesigavo, skardoj kepiau gal 1.5 h ir vistiek nei man jie parudo nei ishsipute, vargau su jais gal tris valandas, o galiausiai is didelio alkio ir pykcio, kad puse dienos sugaisau, ishkepiau keptuvej, tai buvo kazkiek valgoma… receptas gal ir nieko, bet matyt neturiu rankos tokiem gaminiam… bet daugiau tikrai negaminsiu…

  21. Agata parašė:

    Labai skanus svilpiukai. .galetu buti drakonu picerijoja 🙂

  22. Rasa parašė:

    Dar tokios nesamones nesu kepusi. Svilpiku paciu receptas siaip sau. Vienas dalykas, tokiam kiekiui reikia daugiau miltu. Ka pastebejo ir kitos komentatores. O antra: kepti juos orkaiteje tik 20 min prie tokios temperaturos, tai tas pats kas valgyti zalius. Ir trecia: grybai, agurkai ir zirneliai visiskai nederanti kombinacija.
    Labai nusivyliau.

  23. Lina parašė:

    Bandysiu ir as. Tik kada agurkus maisyti su grybais? Kazkodel neparasyta. Turbut po zirneliu?

  24. Inesa parašė:

    As irgi nelabai supratau, ka toliau su tais agurkais daryti…
    Ketinau si patiekala siandien gaminti, bet paskaiciusi komentarus suabejojau. Nors yra ir labai geru atsiliepimu, tai kame beda, kad kitom nesigauna? Gal lipni tesla, nes bulves svieziai virtos, dar siltos? Gal reiktu bent is vakaro jas issivirti?

    • Beata Nicholson parašė:

      Bulves virkite su lupenom, bulves turi buti miltingos, per daug tešlos neminkykite ir su ja nežaiskite, greitai viską darykite, agurkai yra prie padažo, o ne pačioje tešloje…

  25. Egle parašė:

    Beata man gaunasi tobulai. Tik aš karštas bulves nusilupu, sutrinu, sudedu kiaušinius iš akies miltų ir iš karto formuoju ant miltų pabarstyto stalo švilpikus. Patepu lydytu sviestą pašildytu su česnako skiltelėmis ir pabarstau maltais kmynais. Padažas mano parastas: sviestas, grietinė ir švieži krapai, druskytė ir pipiriukai. Nespėju kepti kaip valgo šiemyna. Kepu neilgiau 20 min. O kvapas nuo česnako….,mmmmmmmmmmmm 🙂

  26. anonimas parašė:

    Ką tik pavalgėme,buvo labai skanu……

  27. Ieva parašė:

    Paskaiciusi komentarus issigandau, bet nusprendziau rizikuoti. Dariau dviguba porcija (1kg bulviu), bet dejau tik viena kiausini, ir 3 ar 4 saukstus miltu. Nelipo prie ranku, buvo lengva formuoti ir puikiai iskepe! (Nors teko kepti apie 30 min, ne 20) 🙂

  28. Ieva parašė:

    Bulvės su lupena viriau garuose.
    Neteko niekada daryti šio patiekalo namie, niekada ir močiutės nedarė. Dabar manau, kad, matyt reikia būt gera ragana ir kokius nors burtažodžius ar tešlą ketinančius užkeikimus šnibždėt, ne kitaip! Aš gi nesu virtuvės naujokė, bet čia matyt aukščiausio pilotažo reikalas..

    Ėmiau 1 vnt. „S“ dyžio vištos kiaušinį.
    Toliau viskas pagal receptą bet gaunasi tąsi klijų masė!
    Kočioti tokią tąsią lipnią masę misija neįmanoma! Beata, gal ten buvo du pupelės kiaušiniai ar kokios nors ypatingos veislės bulvės?
    Padėtį bandžiau gelbėti miltais. Įdėjau 4 šaukštus, + dar „iš akies“ bet iki kočiojimo konsistencijos, kaip iki mėnulio…
    Išsigelbėjau štai kaip: šlapiomis, ne drėgnomis rankomis (nes kitaip tešlą vis tiek lips), kočiojau rutuliukus ir juos apvoliojau miltuose bei suspaudžiau iki blynukų storio.. Toliau viskas OK. Manau, gavosi.
    Bet tikrai norėčiau savo akimis pamatyt kaip sutrynus bulves su kiaušiniu 2 šaukštai miltų paverčia tešlą kočiojama.. Siūlau laidoj viešai parodyt, nes kol nepamatysiu – nepatikėsiu, kad tai yra įmanoma! 😀

  29. Aistė parašė:

    Puikiai gavosi! Mielosios, jeigu rankos kreivos ir nesate sutvertos maisto gaminimui, tai jau ne Beatos čia kaltė. Faktas, kad reikia teisingai pasirinkti bulves – jų begalė rūšių. Bulves reikia virti su lupena ir jų nepervirti. Ir labai svarbu bulvių netrinti su visokiais blenderiais. O svarbiausia, gaminti su gera nuotaika ir meile. Ir viskas gausis.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.