Taigi ypatingo recepto čia nėra. Tik teks jau darbuotis prie keptuvės…Su padažu tai aišku: grietinė, grietinė, grietinė.
Bet va, paskutinį kartą nebuvo grietinės, bet buvo pančetos, grietinėlės ir jogurto. Tai pačirškinau pančetą su salotiniais svogūnais, tada dėjau šaukštelį miltų, tada pyliau grietinėlės, viskas sutirštėjo – toks padažiukas neblogas išėjo. Taigi prie blynų – to padažo, o ant viršaus – didelis šaukštas natūralaus jogurto…
O del vegetos jau cia matyt skonio reikalas.. 🙂 Kaip tik ziurinejau kitus bulviniu blynu receptus,ir vieni zmoguciai recepte taip pat nurode vegeta..Sake jie visus prieskonius bande,bet blynam labiausiai patiko vegeta.. 😉 Tad.. 🙂
Prieskoniai juk skonio reikalas. Dekit ka norit ir eksperimentuokit, kol surasit kas jums patinka. Ar gaila kad zmones dedasi vegeta jei jiems gerai ir skanu?Tegu. Kiekvienas savaip , visi mes vienodi ir tuo paciu skirtingi ir tai visapusiskai puiku:)
Sveiki, tarkuoti blynai mano megstamiausi 🙂 tik be svoguno as visad itarkuoju morka (del spalvos) ir padaza darau is varskes 🙂 varske, kefyras ir grietine, o jei kefyro ner tada pienas, isidet druskytes, galima kas megsta krapu. be galo skanu 🙂 plius jei norit pietauti karaliskai prie sio derinio labai tinka lasisa :))
mes visada dar sutriname keletą skiltelių česnako. geriau už bet kokį prieskonį
Niam naimmmmm….. 🙂
taigi vegetoj E621 yra, ar taip?
E621 yra beveik visuose prieskoniu misinukuose…
E621 yra ir motinos piene. Glutamo rūgštis yra natūralut natūralutėlis dalykas, bet svarbiausia garsiai šaukti kaip viskas yra blogai net nepasidomėjus faktu:)
Viskas gerai, bet… VEGETA????? 🙂 Pasiutote, merginos… Atminkite: visada „budintis ir visa gelbėjantis“ prieskonių mišinys yra druska ir juodieji pipirai, ypač šviežiai malti. Jeigu yra tiek – daugiau galima ir nenorėti. Paskui jau prasideda “ aukštasis skonių pilotažas“…:)
Vietoj svoguno susmulkinta cesnaka, vietoj vegetos dziovintu zoleliu(tipo ciobreliaiar meirunas ar salieras), pipiru, pora kiausiniu, kepti aliejuje, o druska pabarstyti tik jau ant iskeptu blynu virsaus. Pamatysit kaip skanu:)
Šeimyninis bulvinių blynų patobulinimas – bulves nusunkti gana smarkiai, idėti pakelį varškės (nerūgščios ir gerai išsimaišančios). Kiaušinio užteks ir 1. Kepti storesnius blynus, ant nedidelės ugnies – gaunasi purūs, traškia plutele 🙂
O jūs pabanykite nedėti kiaušinių visai 🙂 Iš prieskonių – tik svogūnas ir druska 🙂 Super gaunas 🙂 Ir paragaukite su mėlynių uogiene – žemaitiškai 🙂
Labai atsiprasau, bet bulviniai blynai ir uogiene? Net supykino. Kaip tik zmones neissidirbineja. Jusu skonio receptoriai gal neveikia arba sustreikavo? Kitokio paaiskinimo nematau.
Cafe – kas per jautrumas bobos (kitaip ir negaliu pavadint tokios bambeklės). Žemaičiai nuo senų senovės bulvinius blynus su uogiene valgo. Aš nemėgstu, bet mano seneliai tik taip juos gardindavo. O dabar eik išsivemk….
Mano uošvis ne tik blynus, bet ir kugelį su uogiene valgo, sakė skaniausia su braškių uogiene 🙂
Vaikystėje ir aš mėgau su uogiene, dabar labiau su kokiu padažu arba su varške ir grietine….Ir svogūnų visada įtarkuoju nemažai…. Ne tik skonis geras, bet ir tarkiai mažiau juoduoja 😉
Vokietijoje visi! bulvinius blynus valgo su obuoliene! Nuostabus skonis! Beje, obuolienę vokiečiai pateikia ir su jautienos mėsa (rinderroulade) ir bulvėmis.skanu
Taip, su mėlynėm irgi sutinku, kad labai skanu 🙂 dar ir su medum skanu 🙂
Ir visai nesutrikę receptoriai. Tiesiog kitoks skonis, nei įprastai 🙂 Beje, aš ir kugelį valgau su uogiene 😀
Niekaip negaliu atsistebeti kokie kai kurie lietuviai yra zmones,ar jums patiems juokas neima is save,zmones? Visi vaidina tokius be E sveikavalgius, kad net juokas ima! Beatos receptas kaip ir visi kiti yra puikus,o tokias nesamones komentuoti jos puslapyje,tai tik parodo jusu intelekto lygi,graudu net.
P.S Niekas jusu neprase rasyti savo receptu! 🙂 Norit pasidalinti susikurikit savo puslapi! Beata – tu nuostabi 🙂 Geros dienos visiems! 🙂
Kas per širšalynas dėl tos vegetos… Kiekvienas renkasi tai, kas jam yra priimtiniausia, tad norit – naudokit, norit – ne.
As perku vegeta natura ( ten raso,kad be e621). O del recepto tai dabar blynai ka tik iskepti ir isejo labai skanus 😀 komentatoriai, man kai receptas yra nepriimtinas,as ieskau kito,o ne komentuoju ji ikelusi zmogu.
Ir mes bandome atsisakyti vegetos 🙂 Bet tiems kas neatsisako – visai liuks padažiukas 😉
VEGETA ir namuose gamina,sudziovina darzoves,sumala ir namine vegeta !!! 😉
Pritariu Beatai. Ir as neisivaizduoju kai kuriu patiekalu be vegetos. Visi patiekalai is bulviu tarkio man skaniausi tik su universaliu prieskoniu misiniu:) galit kritikuot iki pamelynavimo:)
O man skaniausia bulviniai blynai su šviežiom trintom braškėm ir grietine… mmm, viskas, šiandien kepsiu bulvinius blynus :))
O per kokia tarka bulves tarkuot? per smulkiausia? ir ar reikia ta skysti nupilti?
Bandžiau kepti bulvinius blynus iš parduotuvėje pirktų bulvių. Dariau tai po keletos metų pertraukos. Ir o siaube – žiauriai lipo prie keptuvės ir vidus visiškai nekepė. Tiženos gavosi. Valgyt neįmanoma. Panašiai, kai bandai kepti sveikesnius blynus su mažiau gliuteno ir visiškai jo pamažini 🙁 Kokias bulves pirkti?
Sakysit kritikuot lengviausia… Jei recepte yra zodis „vegeta“ tai jau nebe receptas. Negalima sitaip tyciotis is maisto, gadinant pastaraji „vegeta“.