Spausdinti

Brutti ma Buoni

0
47
Porcijos
10 asm.

Reikės:

8 kiaušinių baltymų
240 g cukraus
200 g lazdynų riešutų
juodojo šokolado
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Lazdyno riešutus beriame į orkaitę ir paskrudiname 7-10 minučių 200 laipsnių orkaitėje.

2

Kol skrunda riešutai, atskiriame 8  kiaušinių baltymus nuo trynių.

3

Baltymus plakame elektriniu mikseriu. Kol baltymai sustandėja, plakame mažesniu greičiu, o kai baltymai jau standesni – greitį padidiname ir dar paplakame keletą minučių iki standžių putų. Tuomet supilame cukrų ir dar plakame mikseriu.

4

Paskrudintus riešutus atvėsiname ir sumalame kombainu ar kavamale iki rupios masės.

5

Riešutų miltus supilame į išplaktus baltymus ir atsargiai juos įmaišome iki vientisos masės.

6

Masę supilame į puodą ant viryklės ir, nuolat maišydami, kaitiname ant mažos ugnies apie 10-15 minučių, kol pradės karamelizuotis cukrus ir masė ims tirštėti bei gražiai pagels, taps panaši į kietoką manų košę.

7

Kai masė atvėsta, rankomis formuojame graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir dedame juos į popieriumi išklotą skardą. Kepame 160 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.

8

Ant mažos ugnies išlydome šokoladą. Kai sausainiai jau iškepę, kiekvieną jų panardiname į lydytą šokoladą ir dedame į lėkštę šokoladine kepure į viršų. Kol šokoladas dar nesustingo,  galima papuošti pabarstukais.

Ingredientai
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Skanumelis, tikejausi sian ryte su kava nors viena suvalgyti, bet kur tau- seimyna sudorojo visus per vakar vakara:)

  2. Ciaooo……labai nustebau pamaciusi si receptuka….matai gyvenu Italijoj ir siuos saldumynus jau ne karta ragavau…Ju originalus pavadinimas butu „Brutti e Buoni” is Lombardijos regiono…saunuole, reikes butinai pabandyti…

  3. Miela Beata,

    Norejau pasidalinti savo neapskaiciuojamu dziaugsmu. Is tiesu visuomet buvau pries save nusiteikusi, kad valgio gaminimas ne man, kad ir paprasciausius pusrytukus darydama, kartais nesisekdavo, turbut ir atsirado ta baime gaminti kazka sudetingesnio (mano akimis), bet atejo tas laikas kada neissisuksi is padeties 🙂 Tad Sv. Kaledu proga norejau nustebinti savo artimuosius,ir sau nusisitaciau aukstus reikalavimus (mano akimis) 🙂 paziurejusi tavo laida, staiga manyje isiziebe ugnele kuri ir pastumejo mane pagaminti kazka idomaus. Tad is Jusu recepteliu pasirinkau gaminti 1.Is lazdyno riesutu sausainukus; 2. Apelsinu actas 3. Prieskoniu arbata. Labai jaudinausi,kad viskas klostytusi gerai, nes kaip ir minejau visuomet virtuveje man nesisekdavo :}}Gryzau namo prisipirkusi produktu apie 22val., vyras pamaitino 4men. suneli ir paguldeme miegucio,o pati patyliukais nuejau i virtuve, nuo tada ir prasidejo sventisku dovaneliu kurimas :}} gaminau iki 5vla. ryto, bet tikrai buvo verta! Viskas pavyko kuo puikiausiai! paragavau visas pagamintas Kaledines dovaneles ir jos buvo tikrai labai skanios 🙂 Be galo dziaugiuosi, kad Jus, Beata, iziebete manyje ugnele, kuria anksciau bijojau iziebti, esu Jums be galo dekinga! 😉
    Nuosirdziai Jums ir Jusu seimai linkiu, siltu ir jaukiu Sv. Kaledu ir dziaugsmingu, bei sekmingu artejanciu naujuju metu! 😉

  4. Miela, Beata,

    pirmiausia, prisijungiu prie minių žmonių, nuolat dėkojančių Tau už šypseną, įkvėpimą ir krūvas gėrybių, sukuriamų mūsų namų virtuvėse Tavo dėka.

    O dabar klausimėlis: baisiai baisiai mėgstu skanumynus iš kiaušinių baltymų darytus, bet sąžinė neleidžia išmesti, o smegenys nesugalvoja kaip panaudoti liekančius kiaušinių trynius… Dabar ruošiuosi kepti šiuos sausainėlius, bet o ką daryti su tryniais??? Kiaušinienės variantas nelabai tinka…
    Gal gali pasidalinti savo patirtimi, nes niekaip nepatikėsiu, kad meti lauk.

    Dėkoju nuoširdžiausiai.

  5. Laba diena,
    Bandysiu ir aš padaryti šiuos sausainiukus, tik turiu vieną klausimą.
    Ketinu dovanoti brutti ma buoni stikliniame inde ir norėjau paklausti, ar šokoladas nebus pernelyg minkštas, tepus ir ar neišterlios indo sienelių? Gal kad šokoladas būtų tvirtesnis derėtų įdėti šiek tiek sviesto? Bet ar nepakenks skoniui?
    Dėkoju už atsakymą :]

  6. O vietoj lazdyno riesutu galima deti migdolus? Siuo metu namie migdolu daug tai norisi sunaudoti. 🙂

  7. Miela, Beata,
    Niekada neprisiverčiau jums parašyti, tačiau artėja šventės ir norėčiau palinkėti Jums ir Jūsų šeimai jaukių bei sočių Šv. Kalėdų bei Naujųjų metų! Esu tikra fanė jūsų laidų, todėl tikiuosi, kad jos niekada nedings iš televizijos ekrano.
    Taip pat labai norėčiau pridurti, kad šie saldainiai/sausainiai gavosi labai skanūs, ypač kai palaikiau juos balkone, pasidarė tokie traškus. Niami niami.
    Nuoširdžiai,
    Živilė

  8. Pabandžiau, išėjo ir visiems labai patiko, ačiū už skanų receptą, kuris tinka net pačiom menkiausiom šeimininkėms :)))

  9. Nuostabaus skonio sausainiukai 🙂 Mano vaikinas, kuris retai kazką gamina, vienas pats man jų iškepė- ir tai padarė savo noru 🙂 Labai ačiū už tokį puikų ir paprastą receptą 🙂

  10. Miela,Beata, savo laidoje minėjote,jog kiaušinio trynius,galima puikiai kažkur panaudoti,tik neatsimenu kur,gal galėtumėte pasakyti 🙂

  11. Oi kaip šauniai paviliojot mūsų merginą su šiais skanumynais…puiki prekyba buvo mokykloje per Kaziuko mugę 🙂 Ačiū už receptuką namai vėl kvepia riešutėliais 😉

  12. Ačiū už receptą,labai skanūs sausainukai.Iš trynių galite išsikepti prancūzišką keksą.Jam reikės:3kiaušinų,7 kiaušinių trynių,300g cukraus,300g ištirpinto sviesto,vanilinio cukraus,kepimo miltelių.Viską išplakti,į masę įberti 500g miltų ir išmaišyti.Dėti razinų,džiovintų papajų. Kepti apie 1,5 val.Labai skanus

  13. Mieloji Beata, kur galima būtų pažiūrėti Jūsų antro sezono laidas, kurias filmavote lofte? Per TV3p PLAY nerodo, o taip norėčiau jas prisiminti:)

  14. Kol sausainiukai kepa, dalijuosi patirtimi… Man nelabai pavyko, esu liūdna 🙁 Matyt riešutus reikia berti ant kepimo popieriaus, kitaip jie sudega tokioje temperatūroje per 5 min. (vos spėjau išgelbėti dalį, bet spalva jau nereprezentacinė, sausainiai išėjo tamsiai rudi). Kadangi išskirta, kad sausainius kepame ant popieriaus, o riešutus – orkaitėje, tai gal tik man, blondinei, ta problema ir iškilo 🙂 Atsakant Justei – matyt reikėjo tiesiog ilgiau pakaitinti masę arba padidinti temperatūrą… Ta masė turi stipriai sutirštėti, o tam reikia kantrybės ir laiko 🙂 Be kokiu atveju – ačiū už receptuką, tikiuosi antrą kartą pavyks ir reprezentacinė spalva 🙂

  15. Ar galima šiuos sausainius palaikyti dvi-tris dienas? Ir ar vietoj juodo šokolado galima imti baltą arba pienišką šokoladą?

  16. Sveiki, sausainiukai nuostabus, gaminu jau ne pirma karta, bet susiduriau su tokia problemele: tesla per skysta, atsiranda papildomas skystis, kaip to isvengti?

  17. Sveiki, norėjau paklausti ką blogai darau, nes man gavosi labai tamsūs sausainiukai, o pas jus tokie šviesūs. Gal per daug verdu tą masę ?

  18. Beata aciu uz si recepta visa savaite valgau rytais ir vakarais neina atlipti nuo jusu skanestu aciu labai labai !!!!! 🙂

Rašyti komentarą