Spausdinti

Tikrai nesuklysiu sakydama, jog obuolienė savo universalumu lenkia visas likusias uogienes. Ji tinka ne tik skrebučiams ar pusryčių košei, bet ir pudingams, mielinių bandelių įdarams ar greitiems pyrgams. Mano kolegė ją valgo net su bulviniais blynais ar plokštainiu!

Ši mūsų siūloma obuolienė turtinga kriaušėmis ir tikromis vitaminų bombomis – bruknėmis, sako, jų šiais metais ypač gausiai užderėjo.

 

Bruknėmis gardinta obuolių ir kriaušių uogienė

0
komentarai
3
Porcijos
2 asm.

Reikės:

600 g obuolių
400 g kriaušių
1 saujos bruknių
1 cinamono lazdelės
500 g „Dansukker“ cukraus uogienėms arba 300 g „Dansukker“ cukraus marmeladams
1 žiupsnio druskos
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Obuolius bei kriaušes nulupame, išimame sėklytes ir supjaustome kubeliais.

2

Sudedame pjaustytus obuolius į puodą, suberiame bruknes, cinamono lazdelę, žiupsnį druskos, supilame „Dansukker“ cukrų uogienėms ir užverdame.

3

Verdame 10 minučių, vis pamaišydami. Supilstome į švarius stiklainius – išplautus gerai su soda ir perpiltus verdančiu vandeniu.

Ingredientai
Patarimas

Taigi nėr nė kalbos – keletą stiklainiukų obuolienės spintelėje ar sandėliuke turėti privalu, tik kad jau ji būtų universali, būkit žmonės, nepersaldinkite jos!!! To niekada nenutiks, jei uogienes virsite su „Dansukker“ cukrumi uogienėms. Šio cukraus galite drąsiai dėti 2 kartus mažiau nei įprasto ir nebijoti, kad uogienė supelys ir žiemos neatlaikys. „Dansukker“ cukruje  uogienėms esantis konservantas kalio sorbatas (natūralus randamas šermukšnių uogose) tuo pasirūpins. Taip pat šiame cukruje yra natūraliai vaisiuose aptinkamo pektino, todėl uogienes pakanka pavirti vos  10 min, taip išsaugoma daugiau vaisiuose ir uogose aptinkamų maistinių medžiagų.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą