Tikrai nesuklysiu sakydama, jog obuolienė savo universalumu lenkia visas likusias uogienes. Ji tinka ne tik skrebučiams ar pusryčių košei, bet ir pudingams, mielinių bandelių įdarams ar greitiems pyrgams. Mano kolegė ją valgo net su bulviniais blynais ar plokštainiu!
Ši mūsų siūloma obuolienė turtinga kriaušėmis ir tikromis vitaminų bombomis – bruknėmis, sako, jų šiais metais ypač gausiai užderėjo.
Bruknėmis gardinta obuolių ir kriaušių uogienė
Reikės:
Gaminimas
Obuolius bei kriaušes nulupame, išimame sėklytes ir supjaustome kubeliais.
Sudedame pjaustytus obuolius į puodą, suberiame bruknes, cinamono lazdelę, žiupsnį druskos, supilame „Dansukker“ cukrų uogienėms ir užverdame.
Verdame 10 minučių, vis pamaišydami. Supilstome į švarius stiklainius – išplautus gerai su soda ir perpiltus verdančiu vandeniu.
Taigi nėr nė kalbos – keletą stiklainiukų obuolienės spintelėje ar sandėliuke turėti privalu, tik kad jau ji būtų universali, būkit žmonės, nepersaldinkite jos!!! To niekada nenutiks, jei uogienes virsite su „Dansukker“ cukrumi uogienėms. Šio cukraus galite drąsiai dėti 2 kartus mažiau nei įprasto ir nebijoti, kad uogienė supelys ir žiemos neatlaikys. „Dansukker“ cukruje uogienėms esantis konservantas kalio sorbatas (natūralus randamas šermukšnių uogose) tuo pasirūpins. Taip pat šiame cukruje yra natūraliai vaisiuose aptinkamo pektino, todėl uogienes pakanka pavirti vos 10 min, taip išsaugoma daugiau vaisiuose ir uogose aptinkamų maistinių medžiagų.
Sveiki. Ar galima bruknes pakeisti spangolemis?ar keisis skonis uogienes?aciu
Sveiki,
Ar sia uogiene galima laikyti rusyje kol ateis ziema ar ja reikia greitai suvartoti???