Spausdinti

Taigi pirmas labai rimtas tipsiukas sveikesnio gyvenimo link – džiovintų vaisių ir riešutų kamuoliukai. Valgomi vietoje saldainių ir net vitaminų. Kažkada nugirstoje TV laidoje viena labai žaliavalgiškai gyvenanti laidos herojė teigė, kad tokiame vaisių ir riešutų kamuoliuke slepiasi kone visos dienos mineralų norma! Todėl, kad tie saldūs vitaminai būtų kuo maistingesni, siūlau džiovintus vaisius ir riešutus pirkti specializuotose džiovintų vaisių ir riešutų parduotuvėse ir rinktis kuo natūralesnius bei mažiausiai paveiktus niekingomis cheminėmis medžiagomis. Bronei buvo tikras atradimas, kad šviesios razinos ir oranžiniai džiovinti abrikosai yra tiesiog paspalvinti sieros dioksidu. Kaip kokios blondinės! Iki šiol maniau, kad žaliosios vynuogės sudžiūsta auksine spalva, o va raudonos – tai jau tamsia bordo…

Bronės sveikuoliai kamuoliukai – saldumui ir sveikumui

0
komentarai
10
Porcijos
8 asm.

Reikės:

200 g džiovintų abrikosų
200 g džiovintų slyvų
200 g džiovintų razinų
200 g lazdyno riešutų
200 g graikinių riešutų
1 citrinos sulčių
1 šaukšto medaus
100 g kokoso drožlių ar sezamo sėklų apvoliojimui
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Visus džiovintus vaisius kruopščiai nuplauname ir sudedame ant šluoste ar rankšluosčiu užtiesto padėklo, kad nudžiūtų.

2

Graikinius riešutus taip pat nuplauname ir dar perliejame verdančiu vandeniu.

3

Lazdyno riešutus beriame į skardą ir pakepiname 170 laipsnių orkaitėje keletą minučių, kol ima skilinėti luobelės. Kai lazdyno riešutai praaušta – nulupame jų luobeles. Tai lengviausia padaryti patrynus riešutus tarp delnų.

4

Visus vaisius ir riešutus sumalame mėsmale ar virtuviniu kombainu.

5

Į masę įspaudžiame citrinos sultis, dedame šaukštą medaus ir viską labai gerai išmaišome. Sveika net paminkyti – kaip tešlą.

6

Iš paruoštos masės formuojame graikinio riešuto ar mažesnio dydžio rutuliukus ir apvoliojame juos kokoso drožlėse ar sezamo sėklose. Dedame į sandarų indą. Galime laikyti spintelėje ar šaldytuve.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. As sitoki recepta esu uztikus kazkokioje receptu knygoje, nelabai pamenu gal Tosca Reno Eat Clean Diet, o gal kazkur kitur, nelabai pamenu… zinau, kad dariau savo smalyziams ir komentaras butu: na neatstojo jiems tie kamuoliukai sokolado vistiek 😀 😀 😀 i juos turbut reikia imaisyti dar viena ingredienta – ryzta valgyt sveikai 😉

  2. Voliojau smulkintuose migdoluose (vienas trumpas zzzz su sena rusiska kavamale), itarkavau juodo sokolado (gal ir kakava tiktu?). Aciu uz receptuka 🙂 Vaikams puiki atrakcija.

  3. Klausimas ne visai i tema – gal kas zinote, kur Lietuvoje galima nusipirkti kukuruzu sirupo? Jis ieina i daugeli namuose gaminamu saldainiu receptu (ju gamyba labai uzsikreciau :)), taciau niekur nerandu nusipirkti… Arba gal zinote, kuo galima ji butu pakeisti?…

  4. Jau isbandziau siuos kamuoliukus, tikras delikatesas! Labai skanu, o ir kaltas nesijauti, kad saldumynus valgai! 🙂

Rašyti komentarą