8241
Beatos virtuvė

Bronės mieliniai vafliai iš vakaro

(47)

Mieliniai blynai dažniausiai kepami progai. Nes ir pasiruošimo reikia proginio: mielės juk imlios laikui, ir kitaip jų iškilti gi nepriversi... Tad šis receptas – tikras atradimas ir savaitgalio pusryčiams, ir Užgavėnių dienai. Mielinę tešlą pasiruoši iš vakaro (su sausomis mielėmis tai iš viso – viens, du ir paruošta), o ryte tik keptuvę kaiti ir blynus į stirtą krauni. Vafliai iš šios tešlos traškūs, lengvi ir purūs. Skaniausi, žinoma, karšti. Jie nesaldūs, todėl galite gausiai gardinti juos uogienėmis, sirupu ir plakta grietinėle, kaip ir dera tikrai blynų fiestai. Beje, grietinėlės rekomenduočiau iš viso nesaldinti arba įberti tik šiek tiek cukraus pudros bei įlašinti kelis lašus citrinos sulčių.

Reikės:
  • 100 ml šilto vandens
  • 1 šaukšto cukraus
  • 1 pakelio sausų mielių (7 g)
  • 500 ml pieno
  • 100 g sviesto
  • 1 šaukštelio druskos
  • 270 g miltų
  • 2 kiaušinių
  • ½ šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus ar kelių lašų vanilės esencijos

Iš vakaro:

  1. Į šiltą, bet ne karštą vandenį suberkite sausas mieles, cukrų, išmaišykite ir palikite 10 minučių, kad mielės imtų veikti ir suputotų.
  2. Išlydykite sviestą ir šiek tiek pašildykite pieną. Pienas turi būti vos šiltas, tą šiltumą tiesiog patikrinkite pirštu.
  3. Sumaišykite pieną, lydytą sviestą ir druską dubenyje ir supilkite suputojusias mieles.
  4. Berkite miltus ir masę išmaišykite šluotele ar mikseriu. Gausite skystesnės grietinės konsistencijos masę.
  5. Dubenį su tešla uždenkite plėvele ar virtuviniu rankšluosčiu ir pastatykite vėsesnėje kambario vietoje pernakvoti. Tik nedėkite tešlos į šaldytuvą.

Ryte:

  1. Įjunkite vaflinę kaisti.
  2. Į pernakvojusią mielinę tešlą muškite kiaušinius, berkite kepimo miltelius ir vanilinį cukrų arba įlašinkite kelis lašus vanilės esencijos.
  3. Pilkite tešlą į vaflinę ir kepkite kol vafliai gražiai apskrus.

Iš taip paruoštos tešlos galima kepti ir blynus keptuvėje. Tik siūlyčiau įberti daugiau miltų, iš viso apie 300 g.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (10 balsai, vidurkis: 3,80 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Inga parašė:

    o jeigu noriu iskarto kepti, nepalikti nakciai, kiek laiko paruosta tesla dar palaikyti iki kepimo?

    • Bronė parašė:

      Bronės blynai, Bronė ir atsako. Šie ir yra ypatingieji su nakvyne – tai tešlą reikia užmaišyti bent prieš 8 valandas. Bet tikrai tų mielinių tešlų yra gi visokiausių, bet jei jau mieles į talką kviečiat, tai 1-1,5 val tikrai prireiks, kad jos savo misija kilnią atliktų.

  2. Žydrė parašė:

    Pačiu laiku!!!Ačiū! Būtinai bandysim-ryt i darba su tešla ir elektrine vafline! 😉

  3. Kristina parašė:

    Naudojant sviezias mieles koki kieki reiketu naudoti?

  4. Vilma parašė:

    Aciu labai uz recepta! O kazin ar iseitu sie blynai su sirduciu blynu elektrine keptuve? Lyginant su vafline sios keptuves lyg ir panasios…

  5. Monika parašė:

    Norėjau paklausti, o ar galima kepti siuos vafliukus čirviniu blynu keptuveje?

  6. Giedre parašė:

    Daug blynu iseina? Kiek zmoniu pavalgytu?

  7. Virginija parašė:

    Oi, bėgam jau tešlą maišyt, o ryt su mažuoju ir tėveliu kepsim blynus pusryčiams 🙂 Bus man išbandymas – pirmieji mieliniai blynai 😀 tikiuosi pavyks 🙂

  8. Agne parašė:

    Kazi, ar pavyktu tokius blynus iskepti su cirviniu blynu keptuve?

  9. Lina parašė:

    O kodel dedasi ir mieles ir kepimo milteliai?

  10. Žydrūnė parašė:

    Gaminu tešlą su šlapiomis mielėmis,bet masė neputoja.Nieko tokio?

  11. jolka parašė:

    Kkkam Kepimo milteliai, prie mielinė tešlos ??? 😉

  12. Bronė parašė:

    Tai žinoma, kad tinka čirvinių blynų keptuvė. Gi jokio skirtumo kokia ta keptuvė ir kokiais raštais atausta.

  13. Maravilia parašė:

    Tešla jau ilsisi ir laukia rytojaus 🙂

  14. EGLĖ parašė:

    užmaišiau, žiūrėsim, kas čia gausis ryt….:)
    prisižadėjau atnešianti į darbą 🙂

  15. Živilė parašė:

    Dabar kepu čirvinių blynų keptuvėj ir man trūksta miltų, dėjau apie 400g, nes kitaip tokie nepurūs visai 🙂

  16. As parašė:

    Neskanesnio blyno nesu gyvenime valges, niekam nerekomenduoju sito recepto :(((((

  17. vaida parašė:

    Kepu-laaabai skanu.Ačiū.Neįprastas skonis,bet skanu.

  18. Aušrinė parašė:

    Labas, Beata! Tešlą užmaišiau vakar apie 21val, o žadu kepti tik šiandien vakare. Ar ne per ilgas brandimo laikas?

  19. Arune parašė:

    Bronės blynai išbandyti 😉 ryte patiekti su uogomis ir balta kava 😉

  20. Reda parašė:

    vakar prikepiau situ vafliu bendradarbiams, bet kai vyras paragavo neleido niekam nesti (o jam sunku itikti) 🙂

  21. Rita parašė:

    Nepatiko. Kepiau keptuvej. Tesla per nakti islipo is dubena, pee mazas buvo, o paskui kazkokia subliuskus buvo. Dejau daugiau cukraus, kad vaikai valgytu, bet vis tiek jautesi stiprus mieliu skonis. Daugiau nekepsiu. Beatos mieliniai blynai, berods is pirmos knygos daug geresni.

  22. Kristina parašė:

    Va kaip tik iskepiau pirma keptuve ir paragavau. Super!!!

  23. Audronė parašė:

    Aš taip pat nesu valgiusi neskanesnių blynų.Iš pradžių bandžiau čirvinių blynų keptuvėje,tai gavosi kažkas nevalgomo…Po to dadėjau miltų daugiau negu kad rašoma recepte,bet gavosi vistiek š…riebūs ir neskanūs,todėl einu išpilsiu tešlą lauk…gaila sugadintų produktų..Sėkmės kitiems eksperimentatoriams:)

  24. asta parašė:

    nu sunku patiketi ,kad nesaldus blynai gali buti skanus hm..nes tesla tai neskani,na tuoj jau kepsiu…matysim..

  25. Justina parašė:

    Nuostabus blynai:)

  26. asta parašė:

    nu kazkokia mistika kaip gali vieniems buti nuostabus o kitiems s?as prie pastaruju,kepiau vaflinej ne cirvinej,prilipo plyso per puse ,skonis nekoks,,db pridejau cukraus ,aguonu ,miltu..bandysiu kepti keptuvej..

  27. Jurgita parašė:

    Labai skanus blynai.isejo puikiai SUPER…..

  28. Rita parašė:

    Visu skoniai skirtingi, tik bandymo budu atsirinksim kas mums tinka/patinka/skanu.

  29. Indrė parašė:

    O man nepavyko, žydukai užsukę suvalgė, bet man nepatiko. Gal, kad kepiau keptuvėje? Šeip tešla pakilo, bet blynukai neišsipūtė 🙁

  30. Justina parašė:

    Keista, gal vafliniu pats pagrindas skirtingas. AS vakar del siu blynu nauja nusipirkau, tai puikiai iskepe, o gal pas jus teflonas jau pasidevejas ,tai ir traukia bet koki blyna:/

  31. Inga parašė:

    Kepiau dar savo vaikystės čirvinių blynų keptuvėje (toje, kuri tinkama tik ant krosnies ar dujinės viryklės naudoti), miltų papildomai nedėjau, tik tie 270 g, gavosi traškūs blynai, niekas neprilipo. Pusę normos iškepiau nesaldžių, į kitą papildomai įdėjau cukraus. Visi suvalgyti (nors buvo dar 2 rūšių blynų prikepta).

  32. rasa parašė:

    Man irgi kazkodel nepavyko,kepiau keptuveje,dejau ir miltu daugiau,gavosi paprasti ploni blyneliai,neiskile,visai ne kaip mieliniai 🙁

  33. Ruta parašė:

    As kepiau, man labai patiko. L.keista valgyti ne saldzius blynus, bet turbut tai man labai patinka. Be to ir pats blynas kitoks. Tai bus mano favoritas tikrai. Labai idomus komentarai, arba l.patinka arba visiskai ne. Tai parodo kokie mes zmones skirtingi.

    • Romarika parašė:

      Žinoma, visų skoniai skirtingi, bet, kai paskaičiau, supratau, kad ne visi žino ir kaip su mielinėmis tešlomis elgtis. O po to receptą keikia. Kažkas įvertė gerokai cukraus. Tai ir užmušė mieles. Keikia – blogas receptas. Kitas per ilgai laikė – tešla perrūgo – blogas receptas. Nu darykit taip kaip parašyta ir bus gerai! O eksperimentuoti ir tikėtis puikių rezultatų gali tik tas, kas jau gerai technologijas „atmušęs“ 😉

      Beje, yra žmonių, kurie iš esmės neperneša mielinių gaminių 😉

  34. Ruta parašė:

    Viską dariau pagal recepta ir kepiau keptuvėje, bet neskanūs blynai gavosi, neiškilo ir labai jautėsi mielės, galbūt šis receptas labiau vaflinėms pritaikytas?

  35. Dovile parašė:

    Esu išbandžiusi visus Beatos blynų receptus. Galima pasakyti kad Beatos dėka pas mus savaitgaliais karaliauja tikras blynų paradas. Tik šiais mieliniais vafliais nusivyliau. Vafliai visiškai nepavyko, nors viską pasvėriau gramų tikslumu ir tešla per naktį suputojo, bet…Tada bandžiau gelbėti savaitgalio pusryčus, įdėjau gerokai daugiau miltų (atsiverčiau Beatos knygą, kur mielinių blynų receptas, ir įdėjau dar 230g miltų).
    Gavosi visai neblogi mieliniai blynai Taigi Bronė nuvylė, tegyvuoja Beata!

  36. Kristina parašė:

    Nerekomenduoju, sugaistas laikas, sugadinti produktai, buvo neskanu. O taip tikejausi skaniai su vyru pavalgyti . 🙁

  37. Erika parašė:

    Aš įdėjau daugiau cukraus ir kadangi buvom nekantrus, tai po valandos jau kepem 😀 super!

  38. Ieva parašė:

    Man taip pat nepavyko 🙁 manau, kad tešla perrūgo.. ko gero mano „vėsiausioje“ namų vietoje vistik per šilta buvo 😉 todėl neišsipūte ir nekokio skonio gavosi. Jei būčiau kepusi po kokių 3val, manau, būtų buvę gerai 🙂

  39. Gita parašė:

    Užgavėnėms pirmą kartą kepiau pirmą kartą šįryt. Tešlą užmaišiau iš vakaro, padėjau ant šaltos palangės, puikiai pavyko. Tiesa, kiaušiniai buvo nemaži, tai miltų bėriau daugiau – iš akies gal 350 g (kol tešla buvo tokio tirštumo, kad dar liejosi, bet jau paliko „raštus“.) Kepiau kaip blynus. Ant sausos keptuvės kepant – gaunasi panašūs į vaflius, aliejuje – į sklindžius. Vaikams patiko, valgė apibarstytus cukraus pudra pusryčiams, nešėsi vaišėms į mokyklą ir darželį, puikiai susivalgė, man net ir neliko:) vos keli. Nors blynų gaunasi iš tokio kiekio visai nemažai.
    Kad gražiai keptų – reikia nevartyti, o palaukti kol viena pusė pakeps ir liks šlapias tik viduriukas ir tada apversti. Tada net ir be aliejaus neprilimpa prie keptuvės, išbandžiau.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.