Spausdinti

Mieliniai blynai dažniausiai kepami progai. Nes ir pasiruošimo reikia proginio: mielės juk imlios laikui, ir kitaip jų iškilti gi nepriversi… Tad šis receptas – tikras atradimas ir savaitgalio pusryčiams, ir Užgavėnių dienai. Mielinę tešlą pasiruoši iš vakaro (su sausomis mielėmis tai iš viso – viens, du ir paruošta), o ryte tik keptuvę kaiti ir blynus į stirtą krauni. Vafliai iš šios tešlos traškūs, lengvi ir purūs. Skaniausi, žinoma, karšti. Jie nesaldūs, todėl galite gausiai gardinti juos uogienėmis, sirupu ir plakta grietinėle, kaip ir dera tikrai blynų fiestai. Beje, grietinėlės rekomenduočiau iš viso nesaldinti arba įberti tik šiek tiek cukraus pudros bei įlašinti kelis lašus citrinos sulčių.

Belgiški mieliniai vafliai iš vakaro

0
komentarai
61
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
5 min.

Reikės:

100 ml šilto vandens
1 šaukšto cukraus
1 pakelio sausų mielių (7 g)
500 ml pieno
100 g sviesto
1 šaukštelio druskos
270 g miltų
2 kiaušinių
½ šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio vanilinio cukraus ar kelių lašų vanilės esencijos
Kaip gaminti?

Gaminimas

Iš vakaro:

1

Į šiltą, bet ne karštą vandenį suberkite sausas mieles, cukrų, išmaišykite ir palikite 10 minučių, kad mielės imtų veikti ir suputotų.

2

Išlydykite sviestą ir šiek tiek pašildykite pieną. Pienas turi būti vos šiltas, tą šiltumą tiesiog patikrinkite pirštu.

3

Sumaišykite pieną, lydytą sviestą ir druską dubenyje ir supilkite suputojusias mieles.

4

Berkite miltus ir masę išmaišykite šluotele ar mikseriu. Gausite skystesnės grietinės konsistencijos masę.

5

Dubenį su tešla uždenkite plėvele ar virtuviniu rankšluosčiu ir pastatykite vėsesnėje kambario vietoje pernakvoti. Tik nedėkite tešlos į šaldytuvą.

Ryte:

1

Įjunkite vaflinę kaisti.

2

Į pernakvojusią mielinę tešlą muškite kiaušinius, berkite kepimo miltelius ir vanilinį cukrų arba įlašinkite kelis lašus vanilės esencijos.

3

Pilkite tešlą į vaflinę ir kepkite kol vafliai gražiai apskrus.

Ingredientai
Patarimas

Iš taip paruoštos tešlos galima kepti ir blynus keptuvėje. Tik siūlyčiau įberti daugiau miltų, iš viso apie 300 g.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. o jeigu noriu iskarto kepti, nepalikti nakciai, kiek laiko paruosta tesla dar palaikyti iki kepimo?

  2. Pačiu laiku!!!Ačiū! Būtinai bandysim-ryt i darba su tešla ir elektrine vafline! 😉

  3. Pačiu laiku!!!Ačiū! Būtinai bandysim-ryt i darba su tešla ir elektrine vafline! 😉

  4. Aciu labai uz recepta! O kazin ar iseitu sie blynai su sirduciu blynu elektrine keptuve? Lyginant su vafline sios keptuves lyg ir panasios…

  5. Oi, bėgam jau tešlą maišyt, o ryt su mažuoju ir tėveliu kepsim blynus pusryčiams 🙂 Bus man išbandymas – pirmieji mieliniai blynai 😀 tikiuosi pavyks 🙂

  6. Oi, bėgam jau tešlą maišyt, o ryt su mažuoju ir tėveliu kepsim blynus pusryčiams 🙂 Bus man išbandymas – pirmieji mieliniai blynai 😀 tikiuosi pavyks 🙂

  7. Tai žinoma, kad tinka čirvinių blynų keptuvė. Gi jokio skirtumo kokia ta keptuvė ir kokiais raštais atausta.

  8. užmaišiau, žiūrėsim, kas čia gausis ryt….:)
    prisižadėjau atnešianti į darbą 🙂

  9. Dabar kepu čirvinių blynų keptuvėj ir man trūksta miltų, dėjau apie 400g, nes kitaip tokie nepurūs visai 🙂

  10. Dabar kepu čirvinių blynų keptuvėj ir man trūksta miltų, dėjau apie 400g, nes kitaip tokie nepurūs visai 🙂

  11. Labas, Beata! Tešlą užmaišiau vakar apie 21val, o žadu kepti tik šiandien vakare. Ar ne per ilgas brandimo laikas?

  12. vakar prikepiau situ vafliu bendradarbiams, bet kai vyras paragavo neleido niekam nesti (o jam sunku itikti) 🙂

  13. Nepatiko. Kepiau keptuvej. Tesla per nakti islipo is dubena, pee mazas buvo, o paskui kazkokia subliuskus buvo. Dejau daugiau cukraus, kad vaikai valgytu, bet vis tiek jautesi stiprus mieliu skonis. Daugiau nekepsiu. Beatos mieliniai blynai, berods is pirmos knygos daug geresni.

  14. Nepatiko. Kepiau keptuvej. Tesla per nakti islipo is dubena, pee mazas buvo, o paskui kazkokia subliuskus buvo. Dejau daugiau cukraus, kad vaikai valgytu, bet vis tiek jautesi stiprus mieliu skonis. Daugiau nekepsiu. Beatos mieliniai blynai, berods is pirmos knygos daug geresni.

  15. Aš taip pat nesu valgiusi neskanesnių blynų.Iš pradžių bandžiau čirvinių blynų keptuvėje,tai gavosi kažkas nevalgomo…Po to dadėjau miltų daugiau negu kad rašoma recepte,bet gavosi vistiek š…riebūs ir neskanūs,todėl einu išpilsiu tešlą lauk…gaila sugadintų produktų..Sėkmės kitiems eksperimentatoriams:)

  16. nu sunku patiketi ,kad nesaldus blynai gali buti skanus hm..nes tesla tai neskani,na tuoj jau kepsiu…matysim..

  17. nu kazkokia mistika kaip gali vieniems buti nuostabus o kitiems s?as prie pastaruju,kepiau vaflinej ne cirvinej,prilipo plyso per puse ,skonis nekoks,,db pridejau cukraus ,aguonu ,miltu..bandysiu kepti keptuvej..

  18. O man nepavyko, žydukai užsukę suvalgė, bet man nepatiko. Gal, kad kepiau keptuvėje? Šeip tešla pakilo, bet blynukai neišsipūtė 🙁

  19. Keista, gal vafliniu pats pagrindas skirtingas. AS vakar del siu blynu nauja nusipirkau, tai puikiai iskepe, o gal pas jus teflonas jau pasidevejas ,tai ir traukia bet koki blyna:/

  20. Kepiau dar savo vaikystės čirvinių blynų keptuvėje (toje, kuri tinkama tik ant krosnies ar dujinės viryklės naudoti), miltų papildomai nedėjau, tik tie 270 g, gavosi traškūs blynai, niekas neprilipo. Pusę normos iškepiau nesaldžių, į kitą papildomai įdėjau cukraus. Visi suvalgyti (nors buvo dar 2 rūšių blynų prikepta).

  21. Man irgi kazkodel nepavyko,kepiau keptuveje,dejau ir miltu daugiau,gavosi paprasti ploni blyneliai,neiskile,visai ne kaip mieliniai 🙁

  22. As kepiau, man labai patiko. L.keista valgyti ne saldzius blynus, bet turbut tai man labai patinka. Be to ir pats blynas kitoks. Tai bus mano favoritas tikrai. Labai idomus komentarai, arba l.patinka arba visiskai ne. Tai parodo kokie mes zmones skirtingi.

  23. Viską dariau pagal recepta ir kepiau keptuvėje, bet neskanūs blynai gavosi, neiškilo ir labai jautėsi mielės, galbūt šis receptas labiau vaflinėms pritaikytas?

  24. Esu išbandžiusi visus Beatos blynų receptus. Galima pasakyti kad Beatos dėka pas mus savaitgaliais karaliauja tikras blynų paradas. Tik šiais mieliniais vafliais nusivyliau. Vafliai visiškai nepavyko, nors viską pasvėriau gramų tikslumu ir tešla per naktį suputojo, bet…Tada bandžiau gelbėti savaitgalio pusryčus, įdėjau gerokai daugiau miltų (atsiverčiau Beatos knygą, kur mielinių blynų receptas, ir įdėjau dar 230g miltų).
    Gavosi visai neblogi mieliniai blynai Taigi Bronė nuvylė, tegyvuoja Beata!

  25. Nerekomenduoju, sugaistas laikas, sugadinti produktai, buvo neskanu. O taip tikejausi skaniai su vyru pavalgyti . 🙁

  26. Man taip pat nepavyko 🙁 manau, kad tešla perrūgo.. ko gero mano „vėsiausioje” namų vietoje vistik per šilta buvo 😉 todėl neišsipūte ir nekokio skonio gavosi. Jei būčiau kepusi po kokių 3val, manau, būtų buvę gerai 🙂

  27. Užgavėnėms pirmą kartą kepiau pirmą kartą šįryt. Tešlą užmaišiau iš vakaro, padėjau ant šaltos palangės, puikiai pavyko. Tiesa, kiaušiniai buvo nemaži, tai miltų bėriau daugiau – iš akies gal 350 g (kol tešla buvo tokio tirštumo, kad dar liejosi, bet jau paliko „raštus”.) Kepiau kaip blynus. Ant sausos keptuvės kepant – gaunasi panašūs į vaflius, aliejuje – į sklindžius. Vaikams patiko, valgė apibarstytus cukraus pudra pusryčiams, nešėsi vaišėms į mokyklą ir darželį, puikiai susivalgė, man net ir neliko:) vos keli. Nors blynų gaunasi iš tokio kiekio visai nemažai.
    Kad gražiai keptų – reikia nevartyti, o palaukti kol viena pusė pakeps ir liks šlapias tik viduriukas ir tada apversti. Tada net ir be aliejaus neprilimpa prie keptuvės, išbandžiau.

Rašyti komentarą