Spausdinti

Kad ir kiek braškių suvalgytume per vasarą, pasibaigus sezonui vėl imame jų ilgėtis. Tad ilgesį numalšinti padės stiklainis uogienės. Jei naudosite šį receptą, braškių uogienė su vanile tiks ir ant skrebučio, ir su blynais, ir nuostabiai derės su kremu – galėsite pertepti biskvitą.

 

Braškių uogienė su vanile

0
komentarai
0

Reikės:

1 kg braškių
500 g „Dansukker“ cukraus uogienėms arba 330 g „Dansukker“ cukraus marmeladams 
1 vanilės ankšties
6 šaukštų citrinų sulčių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Pašaliname braškių kotelius ir perpjauname uogas pusiau. Sudedame į puodą su išilgai įpjauta vanilės ankštimi ir citrinų sultimis.

2

Suberiame „Dansukker“ cukrų uogienėms arba cukrų marmeladams – su juo braškių uogienė nebus panaši į kompotą, išlaikys formą, spalvą ir nesupelys.

3

Pamaišome, kol cukrus ištirpsta, padidiname kaitrą ir verdame 10–15 minučių vis pamaišydami, kad uogienė neprisviltų prie puodo dugno.

4

Išimame vanilės ankštį, jei reikia, nugraibome putas ir, supilstę į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius, uždarome.

Ingredientai
Patarimas

 „Dansukker“ cukrus marmeladams: Galima dėti net 3 kartus mažiau nei įprasto cukraus (1 kg uogų ar vaisių – 330 g „Dansukker“ cukraus marmeladams). Cukruje esantis konservantas kalio sorbatas, kuris natūralus randamas šermukšnių uogose, neleis uogienėms ir pagardams supelyti ar kaip kitaip sugesti. Ypač tinka pagardams, kuriems reikia nedaug cukraus. Puikiai tinka tokioms saldžioms uogoms kaip braškės ar avietės – cukrus neužgoš šių puikių uogų skonio. Pakanka virti vos 5–10 min.

Alternatyva

„Dansukker“ cukrus uogienėms:

  • Kuo mažiau cukraus uogienėje – tuo daugiau joje uogų skonio. „Dansukker“ cukraus uogienėms reikia dvigubai mažiau nei įprasto. Be to, jo sudėtyje yra pektino – uogose ir vaisiuose randamo natūralaus tirštiklio.
  • „Dansukker“ cukruje uogienėms yra kalio sorbato. Tai natūralus konservantas, kurio yra šermukšnių uogose. Jis padės išsaugoti visas gėrybes: uogienės nesupelys ir nepakeis skonio.
  • Uogienę su šiuo cukrumi pakaks virti 10–15 minučių. Tad išsaugosime daug daugiau maistinių medžiagų, esančių uogose, vaisiuose ir daržovėse. Ši braškių uogienė su vanile buvo paruošta žaibiškai.

„Dansukker“ cukrus marmeladams:

  • Galima dėti net 3 kartus mažiau nei įprasto cukraus (1 kg uogų ar vaisių – 330 g „Dansukker“ cukraus marmeladams). Cukruje esantis konservantas kalio sorbatas, kuris natūralus randamas šermukšnių uogose, neleis uogienėms ir pagardams supelyti ar kaip kitaip sugesti.
  • Ypač tinka pagardams, kuriems reikia nedaug cukraus.
  • Puikiai tinka tokioms saldžioms uogoms kaip braškės ar avietės – cukrus neužgoš šių puikių uogų skonio.
  • Pakanka virti vos 5–10 min.
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą