Spausdinti

Braškės ir baziliko sąjunga senokai žinoma gastronomijos sluoksniuose, o dabar ją galima išbandyti ir savo virtuvėse. Skonis nustebina citrinos gaiva ir subtiliu bazilikų aromatu. Tačiau pirmiausia tai juk braškės, o jos jau pačios mylimiausios.

 

Braškių uogienė su bazilikais

0
14

Reikės:

1 kg braškių
2 citrinų žievelių
2–3 saujų šviežių bazilikų
450 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Braškes nuplaukite ir supjaustykite į keturias dalis. Citrinų žieveles nutarkuokite tiesiai į puodą. Suberkite braškes ir pakaitinkite, kol pradės garuoti. Maišydami suberkite „Dansukker“ cukrų uogienėms. Retkarčiais pamaišydami virkite 10 minučių ant silpnos ugnies ir tikrai nei sekundės ilgiau, tik jokiu būdu neleiskite braškėms pavirsi beforme pilkšva mase!!

2

Bet gi grįžtam prie baziliko – smulkiai supjaustykite bazilikų lapelius ir jau pačioje virimo pabaigoje suberkite juos į puodą. Pavirkite 2–3 minutes ir išjunkite ugnį. Nugriebkite putas. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius. Uždarykite ir palikite per naktį atvėsti ir sustingti. Rekomenduojama laikyti vėsioje vietoje.

Ingredientai
Patarimas

Man labai patinka naudoti specialų „Dansukker“ cukrų uogienėms, nes galiu virti uogienes labai trumpai, nesibaimindama pelėsio ar jų surūgimo, ir svarbiausia nepersaldindama – nes šio cukraus uogienėms reikia perpus mažiau nei įprasto. Žodžiu, dedu jo pagal skonį, kad jaustųsi dar ryškus uogų skonis.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Sveika, Beata,
    o apie 10min reikia pavirti po to, kai uogos su cukrumi užvirs? ar tiesiog suberi cukrų – 10 min ir išjungi?

  2. Aš dar į šitą uogoenę dedu čili pipiriukų (džiovintų ir sutrintų arba smulkiai kapotų šviežių) – skonis dieviškas! 🙂

  3. Marta – išeina 2×0,5 l ir dar pusė 0,5… tai daryčiau iš 1.200 kg braškių ir 500 cukraus – gautūsi lygiai 3×0,5 🙂 -tik ką pasigaminau

  4. o kaip dėl saldumo? o ne per saldu su tiek cukrumi? žinau, pagal Dansukker nurodymus (2 kg uogų 1 kg cukraus), bet pati anksčiau esu darius su Dansukker, tai įdėjus perpus mažiau cukraus, man ir vyrui per saldu….bet gal citrinos žievelė ir bazilikas čia atsveria tą saldumą?

  5. Ačiū, gerbiama Beata.
    Šį receptą man rekomendavo draugė. Negalėjau patikėti – bazilikas ir braškės. bet vos paragavusi kuo greičiau sužinojau kas dar turi porą kilogramų paskutinių braškių. Pasitarusi su drauge nusprendžiau baziliko nepjaustyti o įmesti šakelę ir ją vėliau ištraukti. Skonis ir kvapas išlieka užburiantys, bet neliko neišvaizdžių baziliko lapelių. Visiems draugams leidau ragauti ir spėlioti ką įdėjau į braškių uogienę. Iš viso būrio tik 3 draugai atspėjo, bet jie nesiskaito – buvo žolių žinovai. Dėkoju, kitąmet pakartosiu. Gal galite parašyti kaip skaniai išvirti kriaušių ir bruknių uogienę, labai ją mėgstu, bet virti nemoku.

  6. Ačiū už recepto pasidalinimą. Dieviška uogienė. Kaip čia išlaikyti iki žiemos Likutis lnetilpo į stiklainį, tai su duonele mėgaujuosi. Ačiū !

Rašyti komentarą