Spausdinti

Bijūnai, braškės ir rabarbarai – vasaros pradžios pranašai. O dabar jau jų sezono užbaigimui puikiai tiks šis ryškiai rožinis limonadas, ypač tokiomis karštomis dienomis kaip ši. Limonadui puikiai pasitarnaus užsilikusios ar savo prekinę išvaizdą praradusios braškės.

 

Braškių ir rabarbarų limonadas

0
6
Porcijos
4 asm.
Gaminimo laikas
Kepimo, virimo laikas
15 min.

Reikės:

250 g rabarbarų
150 g braškių
130 g cukraus
1 l vandens
1 citrinos žievelės ir šlakelio citrinos sulčių
Ledukų, braškių, mėtų patiekimui (pasirinktinai)
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Į puodą pilkite vandenį, sudėkite nukluptus ir stambiais gabaliukais supjaustytus rabarbarus, cukrų bei citrinos žievelę. Užvirkite ir pavirkite apie 10 min. arba kol cukrus ištirps, o rabarbarai suminkštės.

2

Sudėkite stambiai supjaustytas braškes ir padidinkite kaitrą. Pavirkite 3-5 minutes.

3

Atvėsinkite ir perkoškite limonadą per sietelį. Paspausdami gerai išsunkite tirščius – ten slypi visa spalva ir skonis. Tirščius išmeskite.

4

Paragaukite ir prireikus pagardinkite limonadą šlakeliu citrinos sulčių. Itin gardus atšaldytas ar patiektas su ledukais. Patiekiant galite pagardinti ir kartu papuošti braškių gabaliukais ar mėtos lapeliais.

Ingredientai
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Žinokit, Beata, šis receptas reikiamu laiku ir vietoj. Seniai ieškojau kažko panašaus…ir…štai radau!
    Ačiū, Beata, Jūs taip mane įkvepiat naujiems išbandymams, kad uchh…dulkių kamuoliai lekia iš paskos….:)

  2. Receptas atrodo puikus, reikės išbandyti.
    Tik niekaip nesuprantu, kodėl KOMPOTĄ pavadinote limonadu??? 🙂

  3. Man gėrimas gavosi per kartus įdėjus visą citrinos žievelę, su ledukais skanu, nes atsiskiedžia, bet šeimai tas kartumas be ledukų neįtiko 🙂

Rašyti komentarą