8241
Beatos virtuvė

Braškių ir nektarinų uogienė

(4)
Reikės:
  • 0,5 kg braškių
  • 0,5 kg nektarinų
  • 0,5 kg “Dansukker” cukraus uogienėms
  • 2 šaukštelių „Dansukker“ vanilinio cukraus
  • balzamico acto (nebūtinai)

Neseniai skaičiau, kad per pastaruosius metus Europoje uogienių virimo populiarumas šoktelėjejo kokius du šimtus procentų. Kodėl? Todėl kad uogienę virti ir smagu, ir gera. Ir dar labai tikra.  Tuo labiau kad su šiuolaikinėm priemonėm (turiu omeny specialų cukrų uogienėms) uogienių virimas yra vienas juokas ir jei vis dar manote, jog uogienių virimas yra alinantis trijų dienų darbas – tai kuo greičiau meskite tai iš galvos!

Taigi aš pasiūliau Mantui pirmą kartą gyvenime išsivirti uogienę pačiam.  Mantas –  juokingiausias mano kursiokas, kuris, kaip ir aš, norėjo būti žurnalistu, o tapo visuomenės veikėju ir Sarkozy baro Vilniaus senamiestyje šeimininku. Pažiūrėkite, kas gavosi, kai vieną dieną nuėjau pas jį į barą su braškėm, nektarinais ir nešiojama virykle…

Jei pažiūrėję, susigundysite pirmą kartą prisiliesti prie didžiausio naminio stebuklo – uogienės, tai uogienių virimo pradžiamokslį rasite šio straipsnio pabaigoje. 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (4)
Komentarai
  1. Mireta parašė:

    Labai skani uogienė, pirmą karta viriau ir šauniai pavyko. Ačiū už puikų receptą.

  2. aiste parašė:

    pas mus nėra „dansukker“ cukraus uogienėms…ar galima naudoti kitokios firmos cukru?pas mus yra tate+lyle arba silver spoon..dekui..

  3. Skiemutė parašė:

    Šią uogienę verdu kasmet. Kitokios braškių uogienės anūkai nebevalgo.Ačiū už puikų receptą.

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:
26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.