8241
Beatos virtuvė

Braškiniai ledai su jogurtu ir kondensuotu pienu

(13)

Skaniausi braškiniai ledai Lietuvoje! :)

Reikės:
  • 1 kg trintų braškių
  • 250 ml grietinėlės
  • 1 indelio kondensuoto pieno
  • 400 ml natūralaus jogurto

 Recepto legenda čia.

 

 Gaminame ledus:

 Jei turite gerą galingą kokteilinę, sudėkite viską ir suplakite, kad susidarytų tyrelė.

Saldumą pamažinti galite įdėję daugiau braškių. Tada tik užšaldot ir valgot.

O jei jums taip pasisekė, kad turite didžiulę virtuvę ir visus pasaulio rakandus, tai tada pilat į ledų mašiną ir gaminate. (Ji paprastai ir suka masę, ir šaldo vienu metu, tada viskas užšąla glotniai ir maloniai, kaip ledai).

Arba sušaldot viską į kietą masę, tada sutrinat/perplakat.

Svarbu stiprus aparatas, paprastas maisto trintuvas (blenderis) nepadarys.

Arba padarykite paprasčiausius ledinukus.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 4,50 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (13)
Komentarai
  1. Beata Nicholson parašė:

    oi labai labai atsiprašau, nežinau kaip čia taip atsitiko, kad tas linkas NUŠOKO iš to susijaudinimo užsinorėjęs ledų, bet matau kad jau radote

  2. Saulė parašė:

    O kur gaunate tokių dailių pagaliukų?

  3. Pat parašė:

    As pirkau IKEA, bet praktiskai tokius pat maciau RIMI parduotuveje 🙂

  4. AS parašė:

    Mieloji Beata, nors mano gamintų braškių ledų išvaizda buvo tokia pati, kaip nuotraukoje, man kažkodėl gavosi tiesiog sušalę ledo luitai, su daugybę kristalų, primenantys ledų skonį. Pjaustyti tą luitą buvo galima gal tik po valandos laikymo kambario temperatūroje, nes buvo siaubingai kietas. Ar galėjo eksperimento nesėkmę įtakoti tai, kad pradedančią stingti ledų masę maždaug po 2 valandų pamaišau tik 1 kartą šakute. O kai masė visiškai sustingo, į kombainą jos nebededėjau, o iš karto valgiau?

    • Beata Nicholson parašė:

      va tų ledo kristalų bėda ir yra, nes jie kietai sušala,ir jei netenkina kaip čiulpinukai ledinukai vaikams, o norite minkštų tada reikia a) naudoti ledų mašiną, kai masė visada maišoma ir sušala mažais kristaliukais, b) sušaldyti mažais kubeliais ir tada sublenderiuoti c) šaldant vis pamaišyti, d) sušaldyti į hgabalus leisti truputi atšilti tada įdėti į kombainą sumalti ir vėl atšaldyti
      Be to šis receptas nėra toks kuria būtų šimtu procentu tinkamas minkštiem ledam, aš daugumą jų sušaldžiau ledinukais – čiulpinukais

  5. Rima parašė:

    Beta, patarkit koks geriausias ledams gaminti aparatas. Aš nusipirkau , bet labai silpnai šaldo.

  6. Akvile parašė:

    labai skanus ledai man patiko

  7. LOL parašė:

    Iš kur gauti tų pagaliukų ar kaip kitaip čia pasakius ledams ?

  8. vaida parašė:

    labai skanūs ledai gavosi mano dukros puseserė net darė šitus ledus ir jai pavyko

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.