8241
Beatos virtuvė

Bolivinių balandų salotos su avokadais ir lapiniais kopūstais

(3)
Porcijos: 4
Gaminimo laikas: 20min.
Reikės:
  • 1 raudonojo svogūno
  • žiupsnio cukraus, druskos, šlakelio acto marinuoti
  • 150 g raudonųjų ar baltųjų bolivinių balandų kruopų
  • 200–250 g žalių lapinių kopūstų ar romaninių salotų, špinatų
  • 1 žaliosios citrinos sulčių
  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų
  • saujelės petražolių
  • 1 skardinės konservuotų avinžirnių
  • 2 avokadų
  • 1 vidutinės morkos
  • 100 g skrudintų lazdynų riešutų

Itin maistingos ir skanios bolivinių balandų salotos, pilnos baltymų ir angliavandenių. Tik nepatingėkite, paskrudinkite lazdynų riešutų – jie čia būtini!

Gaminame: pirmiausia pamarinuojame svogūną: supjaustome mažais kubeliais, užberiame žiupsnį druskos, cukraus ir patraiškome rankomis ar šaukštu, užpilame šaukštelį acto ir paliekame pasimarinuoti.

Išverdame bolivinių balandų kruopas (apie 15–17 minučių), nupilame vandenį ir paliekame atvėsti.

Lapinius kopūstus nuplauname, lapelius nuimame nuo kotelio ir smulkiai supjaustome. Apibarstome druska, išspaudžiame pusės žaliosios citrinos sultis ir sumaišome, kad lapeliai jomis pasidengtų. Morką nuskutame ir suskutame vertikaliai ar sutarkuojame.

Gaminame padažą: dubenėlyje sumaišome likusias žaliosios citrinos sultis, aliejų, druską, pipirus ir išmaišome. Petražoles susmulkiname. Į lapinių kopūstų dubenį suberiame avinžirnius, marinuotus svogūnus, petražoles ir bolivines balandas. Užpilame padažu ir viską išmaišome.

Avokadus supjaustome riekelėmis arba kubeliais. Salotas serviruojame lėkštėje, uždedame avokadų ir skrudintų smulkintų lazdynų riešutų.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (23 balsai, vidurkis: 3,57 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Violeta parašė:

    Aciu uz idomius receptus

  2. Nida parašė:

    Omg Beata…salotos superines,aciu

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.