Spausdinti

Blynų tortą galite iškepti bet kada ir bet kur. Jį maloniai sutinka ir vaikai, ir suaugusieji. Kai aplink gausu įvairiausių uogų – blynų tortas yra geriausia dovana.

Uogoms sakome taip, ruošiamės savaitgaliui ir blynus kepame penktadienį. Šiaip jau šis tortas tikras džiaugsmas, ne sykį esu tokį nešusi per gimtadienį dovanų. Tai tik apsidairykite, kieno čia šventė kokia nors artėja rugsėjį ir jau raitokitės rankoves. O ir rugsėjo 1-oji jau matuojasi kuriais – gelsvais ar rausvais lapais pasisveikinti, tai tikrai nudžiuginsite bet kokį mokyklos lankytoją, jei rytą šiuo blynų tortu pradėsite. Jau kad blynų ir varškės mėgėjai šio torto ateina valgyti nė nekviesti, pasakoti turbūt nereikia. Tai papasakosiu, kad šis receptas yra iš mano 2014 m. „Šeimos kalendoriaus“ ir kaip jį pasigaminti.

Tortui reikės 15–20 blynų.

 

Blynų tortas su varškės kremu ir uogomis

0
20
Porcijos
6 asm.

Lietiniams:

2 kiaušinių
2 nubrauktų šaukštų cukraus
2 šaukštų mėgstamo aliejaus
4 šaukštų pieno
200 g persijotų miltų
400 ml šalto vandens
žiupsnelio druskos

Varškės kremui ir uogų pertepti:

400 g pusriebės 9 proc. varškės
100 g miltelinio cukraus
100 g riebios grietinės ar plakamosios grietinėlės
300 g aviečių ar kitokių uogų
200 g cukraus
Kaip gaminti?

Gaminimas

Kepame lietinius:

1

Kiaušinius, cukrų, aliejų ir pieną lengvai išplakame, pasūdome. Beriame persijotus miltus ir išmaišome, išeis labai tiršta tešla. Įpilame 320–350 ml vandens, išmaišome. Geriausia tešlą plikti pastovėti 30 minučių, kad miltai gerai išbrinktų, tada masė bus tirštesnė ir galėsite dar įpilti vandens.

2

Tešlą gerai išsukame ir kaitiname keptuvę. Keptuvė turi būti geresnio būdo ir netraukti blynų prie savęs. Aš keptuvę popieriniu rankšluosčiu sudrėkinu aliejumi. Liejame blyną ir apkepame abi puses.

Sukame varškės kremą:

1

Elektriniu plakikliu gerai išplakame varškę su milteliniu cukrumi ir grietine ar grietinėle. Uogas su cukrumi gerai pertriname maisto smulkintuvu ar šakute. Šiek tiek uogų pasilikite tortui papuošti.

Sluoksniuojame tortą:

1

Tepame lietinius uogų ir varškės kremais pakaitomis. Tortą uždengiame maistine plėvele ir leidžiame bent valandą pailsėti šaldytuve. Bet čia jau toks trumpiausias laikas, iš tiesų tas tortas skaniausias, kai pratūno šaldytuve per naktį, tikrai laimėsite iš vakaro jį pasidarę.

Ingredientai
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Laba diena , Beata norejau paklausti kaip isgauti grietineles kieta krema aptepti torta, kad nenuvarvetu?

  2. Laba diena, kuo būtų galima pakeisti šiame recepte varškę? Šiuo metu esu užsienyje ir parduotuvėje randu tik labai rūgščią varškę-piurė. Jos tiesiog neįmanoma valgyti. Ačiū.

  3. Kaip tepti idarus: ant vieno blyno tepam varskes kremą, ant kito – uogų įdarą ir t.t.?
    Ar and vieno blyno ir varskes kremo ir uogu idaro, ant kito tas pats ir t.t

  4. Man tešla gavosi su daug gumulų, jau kiek laiko maišau, jie niekaip nedingsta 🙁 Turbūt kažką ne taip dariau :/

  5. Sveiki, norėjau paklausti, tortą ruošiuosi gaminti 28 dieną vakare, o patieksiu 30 diena ryte, nes 29 diena visiškai neturiu galimybės daryti. Ar verta ir tortas bus skanus vis dar, ar geriau būtų pergalvoti ir nedaryti taip iš anksto?

Rašyti komentarą