8241
Beatos virtuvė

Blyneliai su krapais ir aguonomis bei rūkyta lašiša

(8)

Šis užkandis yra tikrai populiarus ir be galo visų mėgstamas. Blyneliai yra gana paprasti, tik dalis miltų yra ruginiai, o šalia - dar skonio ir kvapo suteikiančios aguonos ir krapai.

Reikės:
  • 120 g kvietinių miltų
  • 50 g ruginių miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • Žiupsnelio druskos
  • 20 g sviesto ar aliejaus
  • 1 kiaušinio
  • 150 -200 ml vandens (į plakinį su ištirpintu sviestu)
  • Krapų pundelio
  • 1 šaukšto aguonų
  • Aliejaus kepimui
  • 150-200 g rūkytos lašišos uždėti ant blynelių
  • 100 g riebios grietinės
  • 1 šaukštas krienų

 

Šis užkandis yra tikrai populiarus ir be galo visų mėgstamas. Blynelių sugalvoti galima visokių – ir mielinių, ir bulvinių. Grietinė su krapais yra mėgstamiausias mano derinys, tik jei darote viską didesniam pasibuvimui ir norite pasiruošti iš anksto, tai siūlau naudoti tepamą varškę arba grietinėlės sūrį, sumaišytą su krienais. Grietinė yra gana skystas reikalas ir ilgiau pabuvus ji labai greitai ant blynelių pabėga. Bet jei patiekalas ilgai nestovės ir bus valgomas čia pat, tai grietinė yra greičiausias pasirinkimas. Šie blyneliai yra gana paprasti, tik dalis miltų yra ruginiai, o šalia – dar skonio ir kvapo suteikiančios aguonos ir krapai.

 

Kaip paruošti:

Pirmiausia reikia išsikepti blynelius. Jie – kaip ir paprasti blynai, tik mažiau saldūs, o daugiau pikantiški ir čia dar dosniai krapų bei aguonų įdėsime.

  1. Sumaišyti kvietinius ir ruginius miltus su kepimo milteliais.
  2. Kiaušinį išplakti ir sumaišyti su ištirpintu sviestu, įpilti maždaug 100 ml vandens ir tada tą skystą masę pilti į miltus, bus labai tiršta tešla.
  3. Į ją įpilti dar maždaug 100 ml vandens, įberti  žiupsnelį druskos ir cukraus, sudėti smulkiai supjaustytus krapus ir aguonas. Tešla turi būti kaip tirštoka blynų tešla.
  4. Blynelius  šitam tikslui kepsiu mažus, bet, aišku, galime ir didelius kepti. Blynelius iškepti keptuvėje su trupučiu aliejaus.
  5. Grietinę sumaišyti su krienais ir dėti ant blynelio, ant viršaus – rūkytos lašišos gabaliuką.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. zivile parašė:

    isbandziau, tik be aguonu – puikumelis. krienai cia ypatingai draugauja su lasisa!

  2. Karolina parašė:

    Blyneliai tikrai super 🙂 Kažkas naujo ir įdomaus, bent mūsų šeimoje to ragavę dar nebuvome, pabandėm- patiko , SUPER !

  3. Diana parašė:

    Gaminau, dabar skanauju. Tikrai labai skanu. Dabar žinosiu, kuo svečius pavaišinti. 🙂

  4. Vilija parašė:

    Tikras skanumėlis 🙂 Labai patiko 🙂 Vaikams vietoje recepte nurodyto „tepaliuko“ dėjome paprastą lietuvišką majonezą – patiekalas sulaukė netikėtos sėkmės, o mes „apturėjome“ daug džiaugsmo matydami „‘kertančius“ vaikus. Ačiū! 🙂

  5. Loreta parašė:

    man uždraudė vartoti kvietinius miltus :(. Ką galima pagaminti tik iš kitokių miltų, nededant kvietinių, nes netgi ruginės duonos sudėtyje yra kvietinių miltų… 🙁

  6. Skai_Paris parašė:

    Sveiki Beata, o kuo galima pakeist ruginius miltus, nes Prancuzijoje tokiu nerandu 🙁

    • Beata Nicholson parašė:

      Galite įdėti pilno grūdo kvietinių miltų arba grikių miltų – jie Prancūzijoje tikrai lengvai randami.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.