Spausdinti

Šis užkandis yra tikrai populiarus ir be galo visų mėgstamas. Blynelių sugalvoti galima visokių – ir mielinių, ir bulvinių. Grietinė su krapais yra mėgstamiausias mano derinys, tik jei darote viską didesniam pasibuvimui ir norite pasiruošti iš anksto, tai siūlau naudoti tepamą varškę arba grietinėlės sūrį, sumaišytą su krienais. Grietinė yra gana skystas reikalas ir ilgiau pabuvus ji labai greitai ant blynelių pabėga. Bet jei patiekalas ilgai nestovės ir bus valgomas čia pat, tai grietinė yra greičiausias pasirinkimas. Šie blyneliai yra gana paprasti, tik dalis miltų yra ruginiai, o šalia – dar skonio ir kvapo suteikiančios aguonos ir krapai.

 

Blyneliai su krapais ir aguonomis bei rūkyta lašiša

0
komentarai
8
Porcijos
6 asm.

Reikės:

120 g kvietinių miltų
50 g ruginių miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
20 g sviesto ar aliejaus
1 kiaušinio
150 -200 ml vandens (į plakinį su ištirpintu sviestu)
Krapų pundelio
1 šaukšto aguonų
Aliejaus kepimui
150-200 g rūkytos lašišos uždėti ant blynelių
100 g riebios grietinės
1 šaukštas krienų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

PIrmiausiai kepame blynelius. Sumaišyti kvietinius ir ruginius miltus su kepimo milteliais.

2

Kiaušinį išplakti ir sumaišyti su ištirpintu sviestu, įpilti maždaug 100 ml vandens ir tada tą skystą masę pilti į miltus, bus labai tiršta tešla.

3

Į ją įpilti dar maždaug 100 ml vandens, įberti  žiupsnelį druskos ir cukraus, sudėti smulkiai supjaustytus krapus ir aguonas. Tešla turi būti kaip tirštoka blynų tešla.

4

Blynelius  šitam tikslui kepsiu mažus, bet, aišku, galime ir didelius kepti. Blynelius iškepti keptuvėje su trupučiu aliejaus.

5

Grietinę sumaišyti su krienais ir dėti ant blynelio, ant viršaus – rūkytos lašišos gabaliuką.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Blyneliai tikrai super 🙂 Kažkas naujo ir įdomaus, bent mūsų šeimoje to ragavę dar nebuvome, pabandėm- patiko , SUPER !

  2. Tikras skanumėlis 🙂 Labai patiko 🙂 Vaikams vietoje recepte nurodyto „tepaliuko” dėjome paprastą lietuvišką majonezą – patiekalas sulaukė netikėtos sėkmės, o mes „apturėjome” daug džiaugsmo matydami „‘kertančius” vaikus. Ačiū! 🙂

  3. man uždraudė vartoti kvietinius miltus :(. Ką galima pagaminti tik iš kitokių miltų, nededant kvietinių, nes netgi ruginės duonos sudėtyje yra kvietinių miltų… 🙁

Rašyti komentarą