8241
Beatos virtuvė

Blyneliai be kiaušinių

(16)
Reikės:
  • 120 g kvietinių miltų
  • 1 šaukšto maltų linų sėmenų
  • 1 banano
  • 150 ml pieno arba vandens
  • 1 šaukšto medaus arba cukraus
  • 1 šaukšto kokosų aliejaus kepti (tiks ir kitoks)
  • žiupsnio druskos
  • klevų sirupo ar skysto medaus
  • uogų arba riešutų papuošti

Jei nėra kiaušinių – nebus ir blynų? Kas taip sakė, matyt, nėra valgęs šių nuostabių, minkštučių blynelių su sėmenimis ir bananu. Šis receptas iš mano ankstesnio žurnalo, ten jis buvo Pageidavimų koncerto rubrikoje, nes tikrai labai labai dažnai klausiate, kaip alergišką vaiką ar vyrą pamaitinti ir ką kuo pakeisti galima. Mažiau kalbų, daugiau skanių blynų. Šituos būtinai ragaukite.

Dubenėlyje šakute iki košelės sutriname bananą. Suberiame miltus ir maltus linų sėmenis. Piene arba vandenyje ištirpiname šaukštą medaus (jei medus kietas, jį šiek tiek pašildome) arba cukraus, įberiame druskos ir supilame skystį į dubenį su trintu bananu ir miltais. Gerai išmaišome.

Keptuvėje įkaitiname kokosų aliejų ir kepame blynus. Kiekvieną pusę kepame apie 23 minutes, kol blyno viršuje pasirodys burbuliukai, tada apverčiame ir pakepame, kol gražiai paruduos. Skanaujame su klevų sirupu, medumi ar mėgstama uogiene. Šalia patiekiame pjaustytų bananų, mėlynių ar skrudintų migdolų.

blyneliai be kiausiniu_

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (17 balsai, vidurkis: 4,18 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Saulė parašė:

    Miela Beata,
    Nuostabus receptas!!! Ir kaip gražiai atrodo nuotraukoje! Kaip suprantu, bananas čia atlieka kiaušinio lipdymo vaidmenį. O dar nuo jo ir skonis saldesnis, egzotiškešnis. Tikrai išbandysiu šio sekmadienio pusryčiams!

  2. Gintare parašė:

    Miela Beata, sudomino jusu blyneliu receptas. tik beda ta, kad kepant pritrauke prie keptuves. Vietoj kvietiniu miltu dejau pilno grudo ruginius. Gal cia beda ? kepiau ikaitintame kokosu aliejuje. dekui uz atsakyma 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Gintare, man atrodo, kad čia jau keptuvės bėda, kad taip pritraukė, nes kiek kepiau, tai visad gerai buvo, gal kartą nepilnai ‘sukibę’ buvo, tai išėjo palaida bala. sėkmės

  3. Monika parašė:

    Puikus receptas, buvo labai skanu, kepsiu dar, ačiū!

  4. Irena parašė:

    Labai labai patiko. Kaip tik dėl baltymo netoleravimo ieškojau tinkamų blynų. Atradau. Super.

  5. Viktorija parašė:

    Ar galima linų sėmenis pakeisti avižų dribsniais?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Viktorija, linų sėmėnys ir ypač malti atlieka kiaušinio funkciją, juos suriša, nes avižų dribsniai visiškai negali pakeisti linų sėmenų, blynai bus palaidi ir neišeis jų apversti, todėl galite šiek tiek avižų įberti, tačiau reikia ir linų sėmenų. Skanaus

      • Aurelija parašė:

        Linų sėmenų nedėjau ir tikrai jų nereikėjo, niekas nepasileido, puikiausiai kepė ir apsivertė :). Tiesiog miltų įdėjau tiek, kad tešla būtų tirštoka, nes iš skystesnės žinoma, kad visi bananai pabėgtų :).

  6. Aurelija parašė:

    Dėkoju už nuostabų receptą 🙂
    Gyvenu užsienyje, tad pabandžiau iškepti šių blynų į svečius atėjusiams draugams prancūzams. Jie puikiai įvertino šiuos blynus 🙂

  7. Miglė parašė:

    O linų sėmenis galima kaitinti? Kiek girdėjau, tai ne.

  8. Aurelija parašė:

    Cha cha, kai paskutinį kiaušinį pasilieki karbonadams, bet pusryčiams labai nori blynų, susirandi kažkada matytą blynų receptą ir… supranti, kad neturi ne tik kiaušinio, bet ir pieno, medaus, o linų sėmenų niekada ir turėjusi nesi. Ir tada kepi blynus bananas + cukrus + vanduo + miltai. Ir valgai su aviečių uogiene. Ir net jei taip skanu, tai kaip skanu turėtų būti su pienu… Mmm… Ačiū už receptą :-).

  9. Nika parašė:

    Sveiki, Beata, nevalgome kvieciu, todel bandysiu kept blynus su kitokiais miltais. Kuriuos siuo atveju rekomenduotumete – avizu, ryziu, kukuruzu, rugiu? O gal kazkokiom proporcijom maisyti? Is anksto aciu.

  10. Justina parašė:

    As dejau gluten free miltus 🙂 bananu druskos ir kefyro turejau su skoniu tai ir to ipyliau o kad butu skystesne mase pieno buvo labai skanu ir ant alyvu aliejaus (teko improvizuoti nes pasirodo turejau tik bananu ir pieno is sio recepto o blynu laaabai norejos

  11. Jurgita parašė:

    Sveiki Beata,

    Isbandziau Jusu recepta, o kaip super gavosi, as tik semenu nedejau. Super nepersaldus, labai skaniai su bananais, bus mylimiausi!

    Aciu iki ssusitikimu!

  12. Vita parašė:

    Nuostabūs blyniukai! Ačiū už receptą 🙂

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.