Jei nėra kiaušinių – nebus ir blynų? Kas taip sakė, matyt, nėra valgęs šių nuostabių, minkštučių blynelių su sėmenimis ir bananu. Šis receptas iš mano ankstesnio žurnalo, ten jis buvo Pageidavimų koncerto rubrikoje, nes tikrai labai labai dažnai klausiate, kaip alergišką vaiką ar vyrą pamaitinti ir ką kuo pakeisti galima. Mažiau kalbų, daugiau skanių blynų. Šituos būtinai ragaukite.
Dubenėlyje šakute iki košelės sutriname bananą. Suberiame miltus ir maltus linų sėmenis. Piene arba vandenyje ištirpiname šaukštą medaus (jei medus kietas, jį šiek tiek pašildome) arba cukraus, įberiame druskos ir supilame skystį į dubenį su trintu bananu ir miltais. Gerai išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname kokosų aliejų ir kepame blynus. Kiekvieną pusę kepame apie 2–3 minutes, kol blyno viršuje pasirodys burbuliukai, tada apverčiame ir pakepame, kol gražiai paruduos. Skanaujame su klevų sirupu, medumi ar mėgstama uogiene. Šalia patiekiame pjaustytų bananų, mėlynių ar skrudintų migdolų.
Miela Beata, sudomino jusu blyneliu receptas. tik beda ta, kad kepant pritrauke prie keptuves. Vietoj kvietiniu miltu dejau pilno grudo ruginius. Gal cia beda ? kepiau ikaitintame kokosu aliejuje. dekui uz atsakyma 🙂
Puikus receptas, buvo labai skanu, kepsiu dar, ačiū!
Labai labai patiko. Kaip tik dėl baltymo netoleravimo ieškojau tinkamų blynų. Atradau. Super.
Ar galima linų sėmenis pakeisti avižų dribsniais?
Dėkoju už nuostabų receptą 🙂
Gyvenu užsienyje, tad pabandžiau iškepti šių blynų į svečius atėjusiams draugams prancūzams. Jie puikiai įvertino šiuos blynus 🙂
O linų sėmenis galima kaitinti? Kiek girdėjau, tai ne.
Cha cha, kai paskutinį kiaušinį pasilieki karbonadams, bet pusryčiams labai nori blynų, susirandi kažkada matytą blynų receptą ir… supranti, kad neturi ne tik kiaušinio, bet ir pieno, medaus, o linų sėmenų niekada ir turėjusi nesi. Ir tada kepi blynus bananas + cukrus + vanduo + miltai. Ir valgai su aviečių uogiene. Ir net jei taip skanu, tai kaip skanu turėtų būti su pienu… Mmm… Ačiū už receptą :-).
Sveiki, Beata, nevalgome kvieciu, todel bandysiu kept blynus su kitokiais miltais. Kuriuos siuo atveju rekomenduotumete – avizu, ryziu, kukuruzu, rugiu? O gal kazkokiom proporcijom maisyti? Is anksto aciu.
As dejau gluten free miltus 🙂 bananu druskos ir kefyro turejau su skoniu tai ir to ipyliau o kad butu skystesne mase pieno buvo labai skanu ir ant alyvu aliejaus (teko improvizuoti nes pasirodo turejau tik bananu ir pieno is sio recepto o blynu laaabai norejos
Sveiki Beata,
Isbandziau Jusu recepta, o kaip super gavosi, as tik semenu nedejau. Super nepersaldus, labai skaniai su bananais, bus mylimiausi!
Aciu iki ssusitikimu!
Nuostabūs blyniukai! Ačiū už receptą 🙂
Miela Beata,
Nuostabus receptas!!! Ir kaip gražiai atrodo nuotraukoje! Kaip suprantu, bananas čia atlieka kiaušinio lipdymo vaidmenį. O dar nuo jo ir skonis saldesnis, egzotiškešnis. Tikrai išbandysiu šio sekmadienio pusryčiams!