8241
Beatos virtuvė

Blynai su obuoliais ir bananais

(26)

Blynai tokie patys, tik truputį kitokie.

Reikės:
  • 4 nedidelių obuolių
  • 2 nedidelių bananų
  • 4 nedidelių kiaušinių
  • 120 g varškės
  • 4 šaukštų natūralaus jogurto
  • 1 kupino šaukšto rudojo cukraus
  • 1 šaukšto maltų sėmenų
  • 160 g speltos miltų
  • 30 g (1 kupino šaukšto) paprastų kvietinių miltų
  • Žiupsnelio druskos
  • Kupino šaukštelio cinamono

 

1. Obuolius sutarkuojame arba supjaustome pusės cm storio šiaudeliais. Bananus sugnaibome arba supjaustome riekelėmis.

2. Kiaušinius, cukrų, varškę, jogurtą sudedame į dubenį ir gerai išsukame, kad būtų vientisa masė.

3. Miltus persijojame, sumaišome su kepimo milteliais ir suberiame į kiaušinių masę. Bus gana tiršta (blynams atrodytų per tiršta) tešla.

4. Ją sumaišome su vaisiais, tešla nuo vaisių truputį paskystės, bet nebus skysta, viskas laikysis tvirtai vietoje ir labai nebėgs į kraštus. Bet todėl, kad yra labai daug vaisių, tai ir nenorim, kad tešla būtų skysta, tada neišeis blynas…

5. Kepam gerai įkaitintoje keptuvėje aliejuje (šiuo metu mano favoritas blynų kepime yra kokosų aliejus).

Tai tiek apie blynus… Tegul juose būna daug daug obuolių.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (26)
Komentarai
  1. Inga parašė:

    Papasakokite, Beata, apie kokosų aliejų, naudojamą kepime.
    Internete randu pradavėjus, kurie tą patį kokosų aliejų siūlo ir kepimui, ir masažui, ir veidui…Kažkaip keistokai, neįprastai ir kol kas nepatikimai skamba… 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      ha ha ha ha taip stebuklas, bet tikrai tas pats tinka ir kūnui ir kepimui, neįtikėtina, bet tikrai, taip rya, tiesa skirtingi skirtinga turi skoni, net ir ekologiški kai kurie turi toki poskoni, bet tik vos lengva, gal labiau netgi vos jaučiamą skirtingą kvapą…Bet iš esmės tai sakyčiau tiesiog tobulas aliejus, ypač kepti dalykus greitai ant keptuvės

      • Inga parašė:

        ačiū, Jūsų žodžiu pasitikiu 🙂
        beje, vakar blynus jau kepiau pagal receptą, tik norėjosi jų man puresnių…gal mano kepimo milteliai nesuveikė?

  2. Siga parašė:

    Kokosų aliejų naudoju jau visą vasarą, ir kepimui, ir kūno priežiūrai. Vaikams labai patinka, išsitepa patys (ypač po maudynių) ir pavalgo 🙂 Vienas homeopatas rekomendavo ir ačiū Jam 🙂

  3. Laura parašė:

    aciu uz puiku recepta, jis jau isbandytas 🙂

  4. Regina parašė:

    Labai prasau paaiskinkite neismanelei kokie tai miltai „spelta miltai“, nezinau tokiu 🙂

  5. Monika parašė:

    Labas,

    Atleiskit,as ne i tema,bet vistiek paklausiu : ar imanoma kazkaip isigyti is jusu parduotuves karsto sokolado drozliu,jeigu as gyvenu ne Lietuvoje? Aciu.

  6. Denisas parašė:

    Laba diena, Beata
    šis blynelių receptas kažkuom primena jamaikietiškų bananinių blynelių receptą banana fritters.
    Jamaikietiškas labai paprastas: sutrinti bananą, imaišyti miltų ir kepti aliejuje. Viskas, skanaus! 🙂
    Aš juos gardindavau įmaišydamas į tešlą razinas. Jamaikiečiai dar įberia žiubsnelį druskos ir cukraus, bet man ir be jų buvo skanu.
    http://poluden.livejournal.com/31665.html

  7. Ausrine parašė:

    O kas yra tie spelta miltai?

  8. Justina parašė:

    Beata, ar galima varškę pakeisti rikotos sūriu? Nes Italijoje nėra mums įprastai suprantamos varškės. Čia galima rasti rikotos sūrį arba grūdėtą varškę.

  9. Pastabi parašė:

    Recepte nenurodyti kepimo milteliai – kiek jų dėti? 🙂

  10. AS parašė:

    Miela Beata,

    norėjau Jūsų šio to apie blynų kepimą paklausti. Ruošiuosi Kepti iš Jūsų I knygos blynus. Recepte Jūs minite, kad kiaušinių trynius reikia išplakti atskirai nuo baltymų, ir galiausiai baltymus per kelis kartus atsargiai įmaišyti į tešlą. Gal ir kvailas klausimas, (net pačiai gėda), bet norėjau pasitikslinti, kaip tuos baltymus techniškai reikėtų į tą tešlą įmaišyti, kad tešla nesukristų, pvz. ar juos po truputį reikia dėti į tešlą ir „apkloti“ tešla, ją šaukštu semiant nuo apačios, ar tiesiog sudėti baltymus ir šaukštu atsargiai dubenyje pamaišyti???

    • Beata Nicholson parašė:

      Maišyti po truputi per keletą kartų lengvais judesiais iš apačios tešlą lengvai verčiant į viršų, galvokite kad kasate sniegą nuo kiemo su dideliu kastuvu…taiva taip ir įmaišysite…

  11. Ieva parašė:

    Sitie blynai – tikri blynauskai 🙂 labai skanus 🙂 ir be kepimo milteliu 🙂

  12. Kristina parašė:

    LAaabai skanus blynai!:) Tik as dariau biski kitaip, nedejau speltos miltu, o dejau kvietiniu ir nedejau maltu semenu. bet siaip labai skanu, net isrankiajai dukrai patiko:)

  13. Eglė parašė:

    Ar nesugadinsiu recepto, jei nedėsiu maltų sėmenų?:)

  14. Lilita parašė:

    Pirma karta kepiau blynai be pieno ir vandens gyvename, bandome ir mokomes kaimyne vokiete vos neisejo is proto pabandzius siuos blynus palaimintas sventinis rytas.

  15. VIDA parašė:

    OBUOLIAI BANANAI PIENO IPYLIAU MILTU SVYLA KEPTUVEJE BLYNAI.KA DARYT KAD NESVILTU

    • Beata Nicholson parašė:

      Kepkite kantriai ant vidutinės kaitros, uždenkite keptuvę dangčiu ir verskite blyną tik pirmajai pusei sutvirtėjus.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.