8241
Beatos virtuvė

Vaniliniai keksiukai

(57)
Reikės:
  • 180 g miltų
  • 4 kiaušinių
  • 200 g cukraus
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 150 g sviesto
  • 100 ml pieno
  • vanilinio ekstrakto, cukraus ar ankšties
  • Šokoladiniam kremui reikės:
  • 200 g riebios grietinės
  • 100 g juodojo šokolado
  • Grietinėlės ir sūrio kremui reikės:
  • 100 ml riebios grietinėlės
  • 250 g maskarponės sūrio
  • 2 šaukštų cukraus pudros
  • vanilės esktarkto ar pusės ankšties grūdelių

Nepretenduoju į išradėją ir tikrai neketinu keksiukų pristatyti kaip naujienos. Bet gal dar nebandėte patiekti jų vietoj torto? Tiksliau, kiekvienam svečiui pasiūlyti po mažą tortelį–keksiuką? Juos daug patogiau neštis į mokyklą ar darželį, kai yra proga.

Ant keksiukų uždėkite labai paprastai paruošiamo maskarponės sūrio ir grietinėlės kremo karūnėles, ir tokie maži tortai pradžiugins bet kurį vaiką.

Gaminame keksiukus:

  1. Kiaušinius su cukrumi labai gerai išplakame elektriniu plakikliu; jų masė turi padvigubėti.
  2. Vanilinį cukrų ar pusės vanilės ankšties grūdelius suberiame į purią kiaušinių masę.
  3. Puodelyje išlydome sviestą, į jį supilame pieną ir pamažu įmaišome į kiaušinių plakinį.
  4. Miltus kruopščiai sumaišome su kepimo milteliais ir druska, juos įsijojame į tešlą ir lengvai išmaišome.
  5. Keksiukų kepimo formoje išdėliojame kepimo formeles, į kiekvieną jų pilame po 1–2 šaukštus tešlos ir šauname į 200 °C kepti 10 minučių, vėliau kaitrą sumažiname iki 180 °C ir kepame dar 10 minučių.

Plakame kremą ir puošiame keksiukus:

  1. Į dubenį sukrečiame sūrį ir supilame grietinėlę.
  2. Suberiame cukraus pudrą ir įlašiname vanilės ekstrakto ar suberiame pusės ankšties grūdelius. Išplakame elektriniu plakikliu.
  3. Paruoštu kremu puošiame atvėsusius keksiukus. Kremą užtepame peiliu, o viršūnėles papuošiame uogomis, sausainių trupiniais ar mažais saldainiukais. Figūrines kepures galima suformuoti konditeriniu švirkštu.

Nurodytas produktų kiekis skirtas 12 vidutinio dydžio keksiukų.

Idėjos:

  • Kremą galite pamarginti šokoladu – tereikia įmaišyti 50 g smulkiai tarkuoto šokolado.
  • Jei norite, kremą nuspalvinkite maistiniais dažais.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (37 balsai, vidurkis: 3,68 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Mantas parašė:

    Laba diena, kiek reiktu deti vanilinio cukraus ?:)

  2. Beatričė parašė:

    Sveika, Beata. Noriu paklausti, kiek keksiukų iškepsiu iš šios keksiukų masės?

  3. jurgita parašė:

    Laba diena, noriu paklausti, koki patartumėt, skanu ir purų krema ant keksiuku??

  4. Sofija parašė:

    sveika Beata 😉 noreciau paklausti, viena karta gaminau jusu keksiukus siuos ir man labai jautesikiausinis ;/ ka man daryti kad jie tai nesijaustu?

    • Neli parašė:

      Dėčiau daugiau miltų arba mažiau kiaušinių. Nes pastarieji jaučiasi ir man. Keksiukai gavosi kiaušininiai :/

  5. Beatos virtuvė parašė:

    Kiek laipsnių reikia įkaitinti orkaitę.

  6. izabele parašė:

    Atsiprasau,bet kiek ziurejau nemaciau kada idejote cukru……nes cia parasyta 200 g. Cukraus

  7. EVelina parašė:

    Ar būtina visada kepant kėksiukus atskirti baltymą nuo trynio ir plakti iki putu* ? 😉

  8. Neli parašė:

    O sakykit, miltų tikrai reikia tiek nedaug, nes tešla gaunasi skystoka. Ar ji tokia ir turi būti?

  9. anna parašė:

    Laba diena noriu paklausti kiek laiko reike kepti

  10. Lukrecija parašė:

    Laba diena, kiek į keksiukus reikia dėti vanilės ekstrakto? 🙂

  11. Petra parašė:

    Laba,
    O kuris skanesnis, puresnis kremas?

  12. viktorija parašė:

    Galit skubiai parasyti kaip gamint… nerandu

  13. Justina parašė:

    Kuo skiriasi tešla keksui ir keksiukams? Ar galima naudoti tą patį receptą?

  14. Mej parašė:

    Sveiki,kepiau palei jusu recepta keksiukus, taciau vidus gavosi zalias, atrodo kilo, bet neiskepe taip kaip turetu buti.

  15. Laura parašė:

    O jeigu voetoj grietineles deciau grietine?? Butu.labai blogai??

  16. Aiste parašė:

    Tikrai labai skanus keksiukai ir be kremo. 10 balu!

  17. Deira parašė:

    Sveika Beata, morėjau paklausti kodėl nėra gaminimo eigos?

    • Beata Nicholson parašė:

      toddėl kad ne visus video receptus perrašom į blogą, tiesiog pažiūrėkite video ir pamatysite, bet čia tikrai labai paprastas receptas, tai eiga elementari kaip ir bet kokią pyraginę tešlą gaminant

  18. Jurate parašė:

    tikrai kad per mazai miltu ir gaunasi kiausiniene o ne keksiukai, labai nusivyliau

  19. dominyka parašė:

    Labas,Beata, norėjau paklausti ar dar filmuoji laidas per televizorių, nes labai norėčiau kažką kartu pagaminti.
    O jei filmuoji tai per kurį kanalą nors gal galėtum pasakyti?

  20. Onutė parašė:

    O kiek geriausia dėti vanilinio cukraus? 🙂

  21. beta parašė:

    Laba diena ,as tik 10 metu mergaite ir man labai patinka kepti bus mociutes gimtadienis ir noriu iskepti kaska skanaus:) ar jie tiks gimtadieniuj?

  22. Martyna parašė:

    Labai skanūs keksiukai gavosi, tokie maži biskvitukai. Kremui šį kartą neturėjau produktų, bet kepdama kitą kartą būtinai jį padarysiu.

  23. Daniele parašė:

    As priedui pridejau i vidu saldytu tresniu, o i kitus bananu ir sokolado gabaliuku. Dabar tiesiog tobuli!

  24. Ula parašė:

    O kaip paruošti viską ?(tešla)

  25. Ernesta parašė:

    Kepiau keksiukus pagal sita recepta, man jie kepimo eigoje susprogo ir isbego :/ kodel taip galejo nutikti?

    • Beata Nicholson parašė:

      Skamba it būtų per staigiai iškilę ir pradėję pūstis, tai galėjo nulemti kiek per didelis kepimo miltelių kiekis arba orkaitė, kai įkišote keksiukus kepti, buvo per stipriai įkaitusi

  26. Asta parašė:

    Sveiki,o jeigu dėčiau graikišką jogurtą vietoj grietinės,ar netiktų visiškai.Ačiū

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.