8241
Beatos virtuvė

Pyragas Blondinas

(15)
Reikės:
  • 200 g baltojo šokolado,
  • 120 g sviesto,
  • 170 g miltų,
  • 150 g pekanų (karijų) riešutų ar kitų mėgstamų riešutų,
  • 2 kiaušinių,
  • 150 g cukraus,
  • pusės šaukštelio kepimo miltelių.

  1. Puode ištirpdiname baltą šokoladą su sviestu.
  2. Kol baltas šokoladas ir sviestas vėsta, dubenyje kiaušinius išplakame su cukrumi.
  3. Į išplaktus kiaušinius su cukrumi supilame ištirpintą šokoladą ir sviestą.
  4. Į tešlą sudedame miltus, kepimo miltelius ir viską išmaišome.
  5. Sudedame pekano riešutus ir išmaišome.
  6. Tešlą supilame į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi. Pyragą kepame orkaitėje apie 40 minučių 180 laipsnių orkaitėje.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 4,25 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Migle parašė:

    Siryt issikepiau si pyraga “Blondinas“ tik nezinau ar gavosi, nes palikau pravesti ir valgysim tik vakare, tik jau bepradedant lydyti sviesta su baltu sokoladu jis man kazkaip atsiskyre, ispradziu buvo vientisa mase, o kai sviestas issilyde sokoladas pasidare kaip varske, o sviestas atsiskyre sau:( nezinau ar tai reikalo nesugadins, matysiu vakare. P.S kaitinau ant labai ir labai silpnos ugnies ir naudojau brangu kokybiska sokolada, gal jis buvo netinkamas..

    • Beata Nicholson parašė:

      kalta turbūt per aukšta tempetarūra…. bet gal pavyks?

      • Migle parašė:

        Vis suku galva Beata, kodel man nesigavo sviesto ir sokolado vientisa mase?? gal delto,kad sviestas nebuvo kambario temperaturos, ar gal ilgai kaintinti nereikia? Vyras praso ir vel iskepti si pyraga, sake jam sitas skaniausias is visu mano keptu pyragu:) noriu padaryti viska kaip ir turi buti!:0

        • Erika parašė:

          Man buvo tas pats bet su metaline šluotele išmaišius viskas gražiai tapo vientisa maišiau jau nuėmusi nuo ugnies 🙂

          • Gita parašė:

            Iš patirties patariu visada naudoti šokoladą skirtą kepiniams (etiketėje rašo „baking“ arba „cooking“). Paprastas šokoladas, skirtas valgymui, visada linkęs išsisluoksniuoti į riebalus ir šokolado masę, net kai jis geros kokybės.

          • Beata Nicholson parašė:

            Jūs turbūt gyvenate UK, bet iš esmės tai nėra jokios skirtumo, šokoladas išsisluoksniuoja dėl temperatūros, o ne dėl kokybės…

  2. Migle parašė:

    kad temperatura buvo kaip tik labai ir labai zema.. nezinau kodel taip atsitiko, bet tikrai sviesto ir sokolado mase nebuvo tokia kaip Jusu laidoje. Pyragas pavyko:) tiesa sausas, bet burnoje lyg ir slapias:) kaip koks sausas trapus biscotis, vyrui patiko labai:) patiko ir man:)

  3. ugne parašė:

    Labas vakaras , Beata. Kaip tik siuo momentu kepu Jusu nuostabuji blondina ir man tesla isejo ganetinai tirsta gal but del to kad idejau per daug miltu? kas nutiktu jej ipilciau pieno? 🙂

  4. Irma parašė:

    Aciu uz nuostabu recepta 🙂 gyvenu Danijoje ir kam esu iskepus si pyraga visi galvoja kad esu ‘master of the cakes’ 😀 visi tiesiog dievina si pyraga, taigi aciu jums 🙂

  5. Laura parašė:

    Sveiki. Kodel Neina perziureti vaizdo iraso?

  6. Evelina parašė:

    Labas vakaras, siandien planuoju gaminti Blondina ir susiduriu su ta pacia problema, nebera video tv3 play. Domina tik kepimo temperatura ir laikas manau, kad eiga ir taip daugmaz aiski aciu is anksto!

  7. Renata parašė:

    Ir man atsiskyrė sviestas nuo šokolado. Bet taip gavosi dėl to, kad per daug atvėso. Neleiskite atvėsti, galima pilti ir šiltą labai plona srove. Aš sviestą supyliau atskirai, o likusį šokolado gumulą sumaišiau su riešutais, tai visai neblogai iškepė. Dabar pamačiau, kad reikia kepti prie 170°. Kepiau 180°- šiek tiek pridegė, bet vyras pasakė : skanu

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.