8241
Beatos virtuvė

Nijolės makaronų ir varškės kugelis

(3)
Reikės:
  • 200 g smulkių makaronų
  • 2 pakelių varškės
  • 3 kiaušinių
  • 2 šaukštų cukraus
  • žiupsnio druskos
  • 150 ml liesos grietinės
  • saujos razinų
  • 2 šaukštų džiūvesėlių
  • 1 šaukšto rudojo cukraus
  • 15-20 g sviesto
  • grietinės patiekimui

1. Smulkius makaronus supilame į puodą ir užpilame karštu vandeniu ir verdame ant silpnos ugnies.
2. Kol makaronai verda, varškę išsukame su kiaušiniais, baltu cukrumi ir druska. Supilame grietinę, ir vėl išmaišome.
3. Nupilame makaronus ir sudedame į varškės, grietinės ir kiaušinių masę. Viską išmaišome. Sudedame razinas ir vėl išmaišome.
4. Makaronų apkepą sudedame į kepimo indą. Viršų pabarstome džiūvėsėliais, rudu cukrumi ir ant viršaus uždeda sviesto gabaliukus.
5. Apkepą kepame 180 laipsnių orkaitėje 45-60 minučių.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 3,25 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Vilija parašė:

    Šaunus apkepas. Tikrai primena vaikystę. Paprastas, lengvas ir labai skanus.

  2. Rūta parašė:

    Labai skanus,
    patinka kepti žiemą 🙂

  3. Jolanta parašė:

    Visokius apkepus esu išbandžiusi, bet šitas pats skaniausias 🙂 . Ačiū

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.