8241
Beatos virtuvė

Kijevo kotletas

(18)
Reikės:
  • 2 vištienos krūtinėlių su petuku (arba be)
  • 60 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • džiūvesėlių
  • aliejaus
  • druskos
  • Juodųjų pipirų
  • Saujelės petražolių
  • Saujelės krapų

  1. Pirmiausia pasigaminame sviesto įdarą. Minkštą sviestą sumaišome su kapotais žalumynais, pagardiname druska ir pipirais. Suformuojame nedidelį volelį. Jį įsukame į maistinę plėvelę, kraštus susukame kaip saldainio ir padedame į šaldiklį 10-15min., kad gerai sušaltų.
  2. Nuo vištienos krūtinėlės atskiriame vidinę filė.
  3. Išmušame vištienos filė ir vidinę filė: ant vištienos filė tiesiame plėvelę ir mušame lygiuoju muštuko galu tik iš vienos pusės. Suploniname iki 7–10 mm, svarbu, kad filė nesuplyštų.
  4. Viršutinę filė pusę pabarstome druska ir pipirais. Ant išmuštos mažosios filė dedame gabaliuką sviesto ir apvyniojame mėsa.
  5. Statome vidinės filė ir sviesto ritinuką ant didžiosios filė ir standžiai apvyniojame, apgaubiame jį didžiosios filė mėsa.
  6. Į dvi lėkšteles arba negilius dubenėlius susidedame volioti skirtus produktus: kiaušinio plakinį ir džiūvėsius. Suvyniotą kotletą pavoliojame džiūvėsėliuose, tada kiaušinio plakinyje. Tą patį pakartojame 2 kartus. Kiaušinio plakinyje pavoliojame 2 kartus, džiūvėsėliuose – 3 kartus. Voliodami vis paspaudžiame ir formuojame cepelino formos kotletą.
  7. Įkaitiname aliejų. Patikriname, ar aliejus tinkamos temperatūros: įmerkiame į aliejų dantų krapštuką, jei apie jį ima rinkti burbuliukai – laikas kepti.
  8. Puode ant mažos ugnies įkaitiname aliejų. Geriau rinkitės mažesnį puodą – reikės mažiau aliejaus. Kotletas turi būti apsemtas. Verdame 3–4 minutes.
  9. Išvirtą kotletą šauname į iki 180 ℃įkaitintą orkaitę ir kepame apie 10 min.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 3,38 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Vilma parašė:

    Sveika, Beata, o kokios zoleles naudojamos
    Siuolaikinio k. kotleto idarui?

  2. Donata parašė:

    Sveiki, mane taip pat domintu įdaras šiuolaikinio kotlelo 🙂

  3. Daiva parašė:

    Laba,as idara darau cesnakini – naudoju tarkuota mocarela suri,sviesta,krapus,cesnaka ir grietinele…man pats paciausias idaras…mmmmm 🙂

  4. Elena parašė:

    Sveiki, kaip gaminti? Tv3play programa parsiusta bet video nerodo

  5. Ruta parašė:

    Kokiomis zolelemis gardintas sviestas moderniajame kotlete? Zalios ar dziovintos? Aciu

  6. Iveta parašė:

    Kiek laiko reikia laikyti šaldytuve kad pašaltų?

  7. Taiaš parašė:

    Sviestas negali būti ištirpęs. Va, kur meistrų meistriškumas atsiskleidžia. O čia – brokas.

    • Vytas parašė:

      Kotletas buvo 15 min verdanciame aliejuje. Istraukus, ji netrukus perpjove. Tai kotleto temperatura buvo apie 70-90 laipsniu. Ir jus norit, kad sviestas nebutu istirpes? Atsiprasau, bet jusu teiginys priestarauja bet kokiai logikai.

    • Kotletas parašė:

      Tai pagal tave, meistriskumas yra saldytas pusfabrikatis ikistas i mikrobange 2 min, kad pavirsius ikaites, o sviestas neistirpes. Na toks, koki gauni kokioj Palangos knaipej. Meistras bl….

  8. Laisvūnas parašė:

    Sveiki. Norėjau paklausti as ruošiuosi gaminti šį patiekalą savo mamai.ar galima turėti kokią papildomą skonio masę viduje šio kotleto.(beja jus nuostabi šefė su šypsena ir su kūryba )

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.