8241
Beatos virtuvė

Kiaulienos troškinys

(5)
Reikės:
  • 200 g sprandinės
  • 300 g kiaulienos kumpio
  • alyvuogių aliejaus kepimui
  • poros šaukštų miltų
  • druskos, pipirų
  • 1 svogūno
  • 1,5 stiklinės obuolių sulčių
  • kelių šakelių šviežio čiobrelio
  • 1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių
  • ryšulėlio petražolių
  • 1 šaukšto grietinės
  • 3-4 bulvių
  • 50 g sviesto
  • 100 ml pieno
  • poros saujų špinatų

Gaminimo eiga:

  1. Juostelėmis supjaustome dviejų rūšių mėsą. Ją pasūdome ir apvoliojame miltuose. Pakepiname gerai įkaitintame puode su aliejumi. Apkepintą mėsą išimame į atskirą dubenėlį.
  2. Tame pačiame puode apkepiname pusžiedžiais supjaustytą svogūną.
  3. Svogūnui suminkštėjus, dedame atgal į puodą kiaulieną. Įpilame obuolių sulčių ir paliekame troškintis ant nedidelės ugnies maždaug 40 minučių.
  4. Kol kiauliena troškinasi, išverdame bulves. Joms išvirus, pertriname per sietelį.
  5. Kol bulvės verda, kitame puode sušildome pieną su sviestu. Tuomet bulves sudedame į ištirpintą pieną su sviestu ir gerai išmaišome.
  6. Keptuvėje ištirpdome sviestą, beriame špinatų lapus ir pamaišome, kol lapai subliūkš.
  7. Mėsai baigiant troškintis įdedame čiobrelio ir garstyčių. Pačioje pabaigoje įdedame grietinės ir susmulkintų petražolių saują. Paragaujame ar netrūksta druskos. Išjungiame kaitrą.
  8. Patiekiame bulvių košę, ant jos dedame šaukštą špinatų ir troškinio.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 4,14 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Daiva parašė:

    Kiaulienos troskinukas super!!

  2. Angelė parašė:

    Labai labai skanus troškinukas. Gaminsiu dar ir dar ir dar…

  3. Rasa parašė:

    O kur rasti gaminimo eiga?

  4. Kristina parašė:

    O jei nuorodos nebėra?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.