Spausdinti
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
40 min.

Reikės:

200 g sprandinės
300 g kiaulienos kumpio
alyvuogių aliejaus kepimui
poros šaukštų miltų
druskos, pipirų
1 svogūno
1,5 stiklinės obuolių sulčių
kelių šakelių šviežio čiobrelio
1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių
ryšulėlio petražolių
1 šaukšto grietinės
3-4 bulvių
50 g sviesto
100 ml pieno
poros saujų špinatų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Juostelėmis supjaustome dviejų rūšių mėsą. Ją pasūdome ir apvoliojame miltuose. Pakepiname gerai įkaitintame puode su aliejumi. Apkepintą mėsą išimame į atskirą dubenėlį.

2

Tame pačiame puode apkepiname pusžiedžiais supjaustytą svogūną.

3

Svogūnui suminkštėjus, dedame atgal į puodą kiaulieną. Įpilame obuolių sulčių ir paliekame troškintis ant nedidelės ugnies maždaug 40 minučių.

4

Kol kiauliena troškinasi, išverdame bulves. Joms išvirus, pertriname per sietelį.

5

Kol bulvės verda, kitame puode sušildome pieną su sviestu. Tuomet bulves sudedame į ištirpintą pieną su sviestu ir gerai išmaišome.

6

Keptuvėje ištirpdome sviestą, beriame špinatų lapus ir pamaišome, kol lapai subliūkš.

7

Mėsai baigiant troškintis įdedame čiobrelio ir garstyčių. Pačioje pabaigoje įdedame grietinės ir susmulkintų petražolių saują. Paragaujame ar netrūksta druskos. Išjungiame kaitrą.

8

Patiekiame bulvių košę, ant jos dedame šaukštą špinatų ir troškinio.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą