8241
Beatos virtuvė

Kalakutienos kepsnys

(2)
Reikės:
  • 2 kalakuto krūtinėlių,
  • pusės citrinos sulčių,
  • alyvuogių aliejaus,
  • kelių šakelių šviežio čiobrelio,
  • 200 g kuskuso kruopų,
  • 1 vidutinio dydžio brokolio,
  • druskos,
  • juodųjų pipirų,
  • 1 prinokusio mango vaisiaus,
  • 1 nedidelio čili pipiro,
  • 1 persiko,
  • 1 cukinijos.

1. Kalakutienos krūtinėles perpjauname išilgai. Tuomet kiekvieną gabalą įpjauname, kad greičiau iškeptų. Krūtinėlę apibarstome čiobreliu, druska, pipirais apšlakstome alyvuogių aliejumi ir leidžiame pasimarinuoti keletą valandų šaldytuve.
2. Kol mėsa marinuojasi, pasiruošiame salsą: susmulkiname mangą, persiką ir čili pipirą (jei norite aštriau palikite sėklytes, jei ne – išimkite). Užpilame citrinos sulčių ir viską sumaišome.
3. Pagaminame brokolių kuskusą: smulkiai supjaustome brokolį. Į verdantį vandenį suberiame brokolius ir paverdame 1-2 minutes. Į dubenį įpilame kuskuso kruopų ir užpilame karštą vandenį kartu su brokoliais. Paliekame išbrinkti.
4. Kol kuskusas brinksta, ant grilinės keptuvės be papildomų riebalų iškepame mėsą.
5. Kol mėsa kepa, cukiniją su bulvių skustuku supjaustome juostelėmis. Mėsai iškepus ant tos pačios grilinės keptuvės pakepame cukinijas.
6. Mėsą patiekiame su kuskusu, salsa ir cukinijomis.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Rūta parašė:

    Super receptas:sveika, greita, spalvinga!

  2. Migle parašė:

    O kaip galima paziuret receptu gaminimo eiga, man nei vieno recepto nerodo?

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.