Spausdinti

Aštrus meksikietiškas troškinys

0
komentarai
4
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
50 min.

Reikės:

0.5 kg jautienos faršo
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
4 nedidelių svogūnų
3 česnako galvučių
1 aitriojo čili pipiro
2 šaukštų pomidorų pastos
apie 200 ml raudonojo vyno
2 šaukštų raudonojo vyno acto
1 šaukšto rudojo cukraus
1 stiklinės vandens
2 šaukštų kuminų
1 šaukšto kalendros
1 šaukšto rūkytos paprikos
1 šaukšto paprikos
1 šaukšto žalių Chalapos paprikų granulių
2 skardinių konservuotų pomidorų
2 skardinių konservuotų raudonųjų pupelių
1 moliūgo
2 žaliųjų paprikų
1 raudonos paprikos
2 didelių morkų
1 šviežios kukurūzų burbuolės arba konservuotų kukurūzų indelio
1 šaukšto kakavos miltelių (be cukraus)
didelės saujos šviežių kalendros lapelių
grietinės (nebūtinai)
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Į įkaitusią keptuvę įpilame aliejaus ir pakepame mėsą, kad apskrustų.

2

Išimame mėsą ir į toje pačioje keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus.

3

Kol svogūnai kepinasi, susmulkiname česnaką, čili pipirą.

4

Įdedame į svogūnus pomidorų pastos ir išmaišome, leidžiame pakaisti. Tuomet supilame vyną ir leidžiame pavirti. Tuomet įpilame raudonojo vyno acto ir rudojo cukraus. Leidžiame pavirti ir supilame ant mėsos.

5

Į keptuvę supilame stiklinę vandens, ją išskalaujame ir supilame troškinį.

6

Įpilame truputį aliejaus ir dedame kepti aitriąją papriką, o po minutės ir česnaką. Tuomet sudedame visus prieskonius: kuminą, kalendrą, rūkytos, paparastos ir Chalapos paprikas. Viską išmaišome ir lengvai pašildome.

7

Tuomet įpilame konservuotus pomidorus ir viską išmaišome. Viską supilame į mėsos troškinį.

8

Tuomet dedame mėsos troškinį troškintis.

9

Supjaustome moliūgą, paprikas, morkas. Užpilame alyvuogių aliejaus, rūkytos paprikos, pipirų ir kumino. Viską išmaišome ir dedame kepti į orkaitę apie 40 minučių, kol troškinys verda.

10

Po 40 minučių į troškinį sudedame konservuotas pupeles ir kukurūzus. Viską išmaišome. Tuomet sudedame kakavos miltelius ir išmaišome.

11

Iš orkaitės išimame daržoves ir sudedame į troškinį. Leidžiame troškiniui užvirti ir išjungiame ugnį.

12

Pabaigai įdedame smulkintos kalendros.

13

Patiekiame su grietine.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Super skanu. Įdomus receptas. Bet be aprašymo tikrai sudėtinga gamint. Pažiūrėjau gal kokius 7 kartus, nes ingradientų gausu, o kada ką dėti irgi svarbu… Bet rezultatas sužavėjo! Ačiū 🙂

  2. Sveiki, Beata,
    kokiam kiekiui zmoniu sis receptas? 4 asmenims? ryt vakareliui planuoju ji gamintis 8 zmonems.
    Aciu!

Rašyti komentarą