8241
Beatos virtuvė

Alyvuogių aliejaus ir obuolių pyragas

(8)
Reikės:
  • 150 ml alyvuogių aliejaus
  • 4 kiaušinių
  • 150 g cukraus
  • 250 g pilnagrūdžių miltų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 2 šaukštelių malto cinamono
  • žiupsnio druskos
  • 2 obuolių
  • 1 citrinos žievelės
  • 60 g geltonų razinų (2 kupini šaukštai)
  • 2 šaukštų linų sėmenų
  • Kremui:
  • 100 g sviesto
  • 100 g cukraus
  • 300 g kreminės varškės
  • 2 šaukštų svarainių sirupo (nebūtina)
  • Papuošimui:
  • skrudintų moliūgų sėklų
  • citrinos cukatų
  • Citrinų cukatoms:
  • 1 citrinos žievelės
  • 150 ml vandens
  • 150 g cukraus

  1. Karštu vandeniu užpilame razinas ir paliekame kelias minutes išbrinkti. Sumaišome miltus su druska, cinamonu ir kepimo milteliais. Kitame dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi iki purmo. Plona srovele, vis beplakant, į kiaušinių indą supilame aliejų.
  2. Miltus beriame į kiaušinių ir aliejaus masę ir lengvais judesiais, švelniai išmaišome, kol neliks sausų miltų ruožų. Į tešlą sudedame stambia burokine tarka sutarkuotus obuolius, nutarkuotą citrinos žievelę bei nusunktas razinas ir darkart išmaišome.
  3. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Jei yra galimybė, pyragą kepame dviejose 24 cm skersmens kepimo formose, tešlą padalijame perpus. Jei turime tik vieną kepimo formą, geriau būtų biskvitus keepti vieną po kito, nes iškepus vieną storą biskvitą, paskui gali būti sudėtinga jį perpjauti pusiau (iškris razinos). Pyragas keps apie 25-30 minučių. Iškepusius biskvitus paliekame visiškai atvėsti.
  4. Gaminame citrinų cukatas. Į puodą pilame vandenį, cukrų ir užkaičiame. Citriną labai gerai nuplauname su soda ir nusausiname. Daržovių skustuku nuskutame odelę stengdamiesi nupjauti kuo mažiau baltosios dalies. Citrinų žieveles pasmulkiname peiliu ir metame į puodą virti sirupe. Verdame, kol žievelės taps skaidrios ir sirupas šiek tiek sutirštėja. Ištraukiame, dedame ant kepimo popieriaus išdžiūti. Jos susikristalizuos ir štai, cukatos.
  5. Gaminame varškės pertepimą. Elektriniu plaktuvu išplakame minkštą sviestą su cukraus pudra ir kremine varške bei svarainių sirupu, jei jį naudojame.
  6. Ant atvėsusio biskvito tepame pusę varškės kremo ir ant viršaus uždedame antrą biskvitą. Ant šio viršaus tepame likusė kremą ir puošiame skrudintomis moliūgų sėklomis bei citrinų cukatomis.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 3,50 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Edita parašė:

    Sveiki, o kur galima įsigyti Agapi aliejaus? Nes didžiuosiuose prekybos centruose neradau 🙁

  2. Milda parašė:

    Sveiki 🙂 kaip tik siandien kepiau si pyraga, tikrai labai skanus.. Tik man nesigavo kremas, pati mase gavosi kaip vanduo ir nesuprantu kodel :\ Gal numanote ka galejau blogai padaryti? viska dejau kaip nurodyta recepte.

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Milda, labai gaila, kad kremas nesigavo, bet tai ar sirupą pylėte? ir sviesto visus 100 g? o gal kreminė varškė labai skysta buvo? Nes sviestas turėjo tikrai sustingdinti ir nebūti kaip vanduo. Bet bent jau pyragas pavyko.

  3. Ana parašė:

    o dėl ko būtent toks aliejus, kitas alyvuogių netinka?? o sviestu keisti ar galima?

  4. Gitana parašė:

    Miela Beata, o kuo butu galima pakeisti svarainiu sirupa (Liuksemburge tokio kolei kas neradau..) – aciu!

  5. Inga parašė:

    O kur pyragams gaminimas aprašytas??

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.