Spausdinti

Alyvuogių aliejaus ir obuolių pyragas

0
komentarai
9
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
30 min.

Pyrago biskvitui:

150 ml alyvuogių aliejaus
4 kiaušinių
150 g cukraus
250 g pilnagrūdžių miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
2 šaukštelių malto cinamono
žiupsnio druskos
2 obuolių
1 citrinos žievelės
60 g geltonų razinų (2 kupini šaukštai)
2 šaukštų linų sėmenų

Kremui:

100 g sviesto
100 g cukraus
300 g kreminės varškės
2 šaukštų svarainių sirupo (nebūtina)

Papuošimui:

skrudintų moliūgų sėklų
citrinos cukatų

Citrinų cukatoms:

1 citrinos žievelės
150 ml vandens
150 g cukraus
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Karštu vandeniu užpilame razinas ir paliekame kelias minutes išbrinkti. Sumaišome miltus su druska, cinamonu ir kepimo milteliais. Kitame dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi iki purmo. Plona srovele, vis beplakant, į kiaušinių indą supilame aliejų.

2

Miltus beriame į kiaušinių ir aliejaus masę ir lengvais judesiais, švelniai išmaišome, kol neliks sausų miltų ruožų. Į tešlą sudedame stambia burokine tarka sutarkuotus obuolius, nutarkuotą citrinos žievelę bei nusunktas razinas ir darkart išmaišome.

3

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Jei yra galimybė, pyragą kepame dviejose 24 cm skersmens kepimo formose, tešlą padalijame perpus. Jei turime tik vieną kepimo formą, geriau būtų biskvitus keepti vieną po kito, nes iškepus vieną storą biskvitą, paskui gali būti sudėtinga jį perpjauti pusiau (iškris razinos). Pyragas keps apie 25-30 minučių. Iškepusius biskvitus paliekame visiškai atvėsti.

4

Gaminame citrinų cukatas. Į puodą pilame vandenį, cukrų ir užkaičiame. Citriną labai gerai nuplauname su soda ir nusausiname. Daržovių skustuku nuskutame odelę stengdamiesi nupjauti kuo mažiau baltosios dalies. Citrinų žieveles pasmulkiname peiliu ir metame į puodą virti sirupe. Verdame, kol žievelės taps skaidrios ir sirupas šiek tiek sutirštėja. Ištraukiame, dedame ant kepimo popieriaus išdžiūti. Jos susikristalizuos ir štai, cukatos.

5

Gaminame varškės pertepimą. Elektriniu plaktuvu išplakame minkštą sviestą su cukraus pudra ir kremine varške bei svarainių sirupu, jei jį naudojame.

6

Ant atvėsusio biskvito tepame pusę varškės kremo ir ant viršaus uždedame antrą biskvitą. Ant šio viršaus tepame likusė kremą ir puošiame skrudintomis moliūgų sėklomis bei citrinų cukatomis.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Sveiki 🙂 kaip tik siandien kepiau si pyraga, tikrai labai skanus.. Tik man nesigavo kremas, pati mase gavosi kaip vanduo ir nesuprantu kodel : Gal numanote ka galejau blogai padaryti? viska dejau kaip nurodyta recepte.

  2. Miela Beata, o kuo butu galima pakeisti svarainiu sirupa (Liuksemburge tokio kolei kas neradau..) – aciu!

Rašyti komentarą