8241
Beatos virtuvė

Bananų ir kokosų pyragas be gliuteno ir cukraus

(25)
Porcijos: 6
Gaminimo laikas: 35min.
Reikės:
  • 2 ½ bananų
  • 4 kiaušinių
  • 250 g riešutų sviesto
  • 90 g kokosų drožlių
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 šaukštelių vanilės ekstrakto
  • ½ šaukštelio cinamono
  • žiupsnio muskato

Lengvai ir greitai pagaminimas pyragas be gliuteno ir be gramo pridėto cukraus. Ar įmanoma? Taip. Saldumu jį apdovanoja bananai bei riešutų sviestas, o kokosų drožlės apjungia, suriša visus ingredientus ir nuspalvina skonį egzotiškų atostogų spalvomis. Šiam pyragui puikiai tiks pernokę bananai.

Eiga: įkatiname orkaitę iki 180 C ir kepimo skardą (apvalią ar stačiakampę) ištiesiame kepimo popieriumi.

Trintuvu sutriname bananus ir kiaušinius kartu. Suberiame birius ingredientus ir suverčiame riešutų sviestą. Gerai išmaišome. Sukrečiame tešlą į pasiruoštą formą ir kepame apie 30 minučių, kol gražiai paruduos.

Išimame iš orkaitės, leidžiame pravėsti 10 minučių ir išimame iš skardos. Patiekame su kokosų drožlėmis ir jei norisi – ledais. Skanaus.

mazintos 5

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (12 balsai, vidurkis: 4,25 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (25)
Komentarai
  1. Paulina parašė:

    Super receptas! Aš asmeniškai dariau keksiukų formose, tai man labai gražūs ir skanūs jie gavosi, nors ir toleruoju gliutena ir skanėstus su cukrumi labai mėgstu, šitas receptas puikiai tinka paivairinimui ir jokių miltų ar cukraus man čia netrūko. Ačiū labai! <3

  2. Ingrida parašė:

    Aciu Mieloji Beata, kad dalinates receptais be gliuteno. Mums alergikams didziulis dziaugsmas. Sekmes Jums ir Jusu seimai.

  3. Akvilė parašė:

    O galima vietoj kokoso drožlių dėti kokosų miltus?

  4. Radvile parašė:

    Sveiki, Beata. Koki riesutu sviesta patartumet naudoti? Zemes riesutu, migdolu.. Ir taip pat – crunchy ar smooth?

  5. Jot parašė:

    Nepatiko..

  6. Monika parašė:

    Gavosi sausas ir mano naudotas riešutų sviestas netiko, skonis itin subtilus ir silpnas. Nerekomenduoju

  7. Rūta parašė:

    Beata,
    Ka patartumete naudoti vietoj riesutu sviesto?

    • Beata Nicholson parašė:

      Rūta, galite keisti kokiu kitu sviestu, pavyzdžiui migdolų ar anakardžių, bet, aišku, skonis tada bus tikrai kitoks. O jei nenorite naudoti jokio sviesto riešutų pagrindu, bandykite maišyti medų su klevų sirupu ir šiek tiek rudo cukraus, bet tuomet pyragas nebebus be cukraus 🙂

  8. Julija parašė:

    Labai skanus pyragas! Aš naudojau crunchy riešutų sviestą su stambiais riešutų gabaliukais ir išėjo labai labai skaniai, aišku, reikia mėgti riešutus. Neturėjau kokoso drožlių, tad įdėjau šiek tiek datulių, pridėjo gero saldumo. Ačiū už receptą!

  9. Renata parašė:

    Nuostabus,nepersaldus.Dekui.

  10. Ieva parašė:

    Laba skanus pyragas!! Gavosi labai minkstas ir purus Ydomu Beata koks yra sio pyrago koloringumas Nors mazdaug,jai zinot!Aciu
    Skanaus!!

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Ieva, sunku nusakyti tikslų kaloringumą, daugiausiai kalorijų čia turi riešutų sviestas, kuris yra tikrai labai turtingas ir sotus ingredientas. Manau, viena pyrago porcija sudaro maždaug 200 cal.

  11. Ieva vaitonyte parašė:

    Aciu Beata!

  12. Ramune parašė:

    Ačiū, už neįprastą receptą. Gavos drėgnas (kokio ir norėjosi), skanus. Kepant iškilo gražiai, bet iškart sukrito.

  13. Greta parašė:

    Mano favoritas! Aš naudojau žemės riešutų sviestą crunchy ir labai sunokusius bananus. Ačiū už receptą! Mielai ir daugiau pyragų be cukraus!

  14. Egle parašė:

    Jeigu nemėgstu kokosų, ar įmanoma juos kuo nors pakeist?

  15. Kristina parašė:

    Ačiū už receptą!

    Bet man gavosi panašiau į bananų – kokosų duoną.

  16. Edita parašė:

    Man labai patiko kepiau keksiuku formelėse 20min.

  17. Miglė parašė:

    Sveiki, kuo galima butu pakeisti riesutu sviesta?

  18. Loreta parašė:

    Sveiki. Pyragas pavyko puikiai. Tik neturėjau kokoso drožlių, pakeičiau kokosų miltai. Jų dėjau 60 g. Kad tešla nebūtų per kieta, pyliau apie 3, gal 4 (sunku tiksliai pasakyti, nes pyliau iš akies tiek, kad tešla pasidarytų tik šiek tiek skystesnė) valgomus šaukštus migdolų pieno (tuo metu turėjau tokį po ranka). Gavosi skanus, svarbiausia nepersaldus, pyragas. Ačiū už labai gerą receptą.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.