8241
Beatos virtuvė

Baltos žuvies troškinys su pomidorų padažu

(10)
Reikės:
  • 4 gabalėlių baltos žuvies filė
  • saujelės čiobrelių
  • 6 skiltelių česnako
  • 2 skardinių (po 400 g) smulkintų pomidorų ar pomidorų tyrės 1–2 šaukštelių cukraus
  • druskos, pipirų
  • 1 citrinos žievelių
  • šlakelio aliejaus
  • 200 g kuskuso kruopų
  • gabalėlio sviesto
  • saujelės juodųjų alyvuogių (nebūtina)

Šis troškinys man kvepia atostogomis ir Italija, prinokusiais pomidorais ir viduržemio jūros regiono sodriais aromatais. Lengvai pagaminama, tik žuvį atlaisdinkite arba naudokite šviežią.

Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Susmulkiname česnakus. Alyvuoges supjaustome žiedais. Citrinų žieveles smulkiai sutarkuojame. Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus, suberiame česnakus ir šiek tiek juos pakepiname, kol ims skleisti aromatą. Suberiame ir alyvuoges. Supilame pomidorus, pasūdome ir pagardiname pipirais. Tegul šiek tiek pakunkuliuoja. Įberiame cukraus, gerai išmaišome ir paragaujame – gal norėsi dar sūrumo ar saldumo.

Kol padažas keptuvėje verda, kiekvieną žuvies gabaliuką pagardiname druska, pipirais ir citrinų žievelėmis. Ant siauriausios gabaliuko dalies dedame čiobrelių šakelę ir susukame filė į suktinuką. Turėtų laikytis gan tvirtai, bet galima dar sutvirtinti mediniu dantų krapštuku.

Į gilesnį kepimo indą supilame pomidorų padažą ir jame išrikiuojame žuvies suktinukus. Kepimo popieriaus lapą suglamžome ir juo uždengiame indą – tai padės sulaikyti garus ir žuvis neišsausės. Šauname į orkaitę kepti 20 minučių.

Paruošiame kuskusą, vadovaudamiesi instrukcijomis ant pakuotės. Paprastai tereikia užvirti šiek tiek sūdyto vandens, suberti kruopas, įdėti gabalėlį sviesto ir palikti 10 minučių. Po to su šakute papurename, išmaišome. Į lėkštę beriame porą šaukštų kruopų, dedame žuvies suktinuką ir užpilame pomidorų padažo.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (10)
Komentarai
  1. Inesa parašė:

    Sveiki!
    Noriu paklausti, kiek turėtų sverti tie 4 gabalėliai žuvies filė?
    Iš anksto dėkoju už atsakymą!

  2. Alvija parašė:

    O be kuskuso ka naudoti? Kokios kitos kruopos tiktu?

  3. Lina parašė:

    Beata, skaitau receptą trečią kartą ir misliju -o kur dėti gabaliuką sviesto?

  4. Renata parašė:

    Bandziau- labai skaniai gavosi, tik dadejau cili i padaza nes megstu astru maista!
    Aciu uz recepta, Beata!

  5. Jurate parašė:

    Gaminau šį patiekalą ir labai viskas skaniai išėjo. Net mano (žuvies nemėgėjas) įvertino puikiai!

  6. Jurate parašė:

    Gaminau šį patiekalą ir labai viskas skaniai išėjo. Net mano vyras (žuvies nemėgėjas) įvertino puikiai!

  7. Nijole parašė:

    Is Turkijos parsivežiau Pomidoru pastos skardine. Jau kaip skanu žuvis buvo pagal Beatą. Àciukas. .
    sekmes

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.