Spausdinti

Baklažanų pagardas ala Zallouk su lavašo traškučiais

0
komentarai
4
Porcijos
8 asm.

Reikės:

2 baklažanai
2 - 3 šaukštai koncentruotos pomidorų pastos
5-6 skiltelės česnako
1 šaukštas malto kumino
druska, pipirai
petražolės
kalendros lapeliai
uoginės paprikos miltelių
4-6 šaukštai alyvuogių aliejus kepimui
lavašas
Kaip gaminti?

Gaminimas

Baklažanų pagrdas:

1

Nuplautus ir nepjaustytus baklažanus pašaukite į 200 laipsnių orkaitę valandai kol baklažanai visiškai suminkštės.

2

Kol baklažanai kepa, nulupkite 5-6 česnako skilteles ir išpauskite jas į keptuvėje įkaitintąalyvuogių aliejų (keturi šaukštai). Kai česnakas šiek tiek pagels, įberkite kupiną šaukštą maltokumino bei išspauskite kelis šaukštus koncentruotos pomidorų piure (pastos).

3

Viską pakepkite keptuvėje, kol pomidorų pasta patamsės. Nepamirškite nuolat maišyti, kadnepridegtų.4. Iškeptus baklažanus šiek tiek atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Kubeliussuverskite į keptuvę su česnakais bei pomidoro pasta.

4

Įpilkite dar šiek tiek alyv. aliejaus ir įdėkite dar vieną šaukštą pomidorų pastos.

5

Šiek tiek pakepinę, išspauskite pusės citrinos sulčių, paskaninkite druska bei pipirais beisusmulkinta kalendros žole. Kapotos kalendros užberkite ir ant tyrės viršaus.

Lavašo traškučiai:

1

Suplėšykite lavašą norimo dydžio gabalėliais ir sudėkite į kepimo skardą.

2

Patepkite lavašo gabalėlius alyvuogių aliejumi ir pabarstykite maltu kuminu, uoginės paprikosmilteliais, džiovintais čiobreliais, užberkite sezamo sėklų.

3

Taip paruoštus traškučius pašaukite į 200 laipsnių orkaitę 4-5 minutėms.Iškeptus lavašo traškučius nardinkite į baklažanų tyrę ir gardžiuokitės.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Labas, noriu toki uzkandi pasigaminti, iskilo klausimas ar taip iskepti lavaso
    traskuciai is vakaro pagaminti nesuminkstes, neprisigers dregmes per nakti, kaip juos laikyti?

Rašyti komentarą