8241
Beatos virtuvė

Avižinių miltų keksiukai su šilauogėmis

(7)
ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 5.00 iš 5)
Loading...
Reikės:
  • 2 kiaušinių
  • 120 g tirpinto sviesto
  • 120 g cukraus
  • 150 ml natūralaus jogurto (arba kefyro)
  • 1 citrinos žievelės
  • 180 g visų grūdo dalių avižinių miltų „Malsena“
  • 1 kupino šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukšto aguonų
  • žiupsnio druskos
  • Keksiuko viršūnėlėms:
  • 2–3 šaukštų avižinių dribsnių
  • 1 šaukšto medaus
  • 150 g šilauogių

Labai vasariški, lengvi ir trapūs avižinių miltų keksiukai su šilauogėmis arba mėlynėmis – tikras malonumas gomuriui. Galite kepti ir iš vakaro, skonis ir kitą rytą bus kuo puikiausias. Visų grūdo dalių avižiniai miltai „Malsena“ turi mažiau glitimo nei kvietiniai ar speltų miltai ir yra maloniai salsvo skonio, todėl su šiais miltais ypač smagu kepti pyragus ir keksiukus. Siūlome išbandyti ir obuolių pyragą su avižiniais miltais ar avižinius šokoladinius sausainius.

Gaminame: Įjungiame orkaitę – temperatūra 200 °C. Kiaušinius įmušame į dubenį, supilame jogurtą ar kefyrą, tirpintą sviestą, beriame cukrų ir maišome, kol susidarys vientisa masė. Įtarkuojame citrinos žievelės.

Visų grūdo dalių avižinius miltus „Malsena“ sumaišome su kepimo milteliais ir aguonomis. Miltus suberiame į kiaušinių masę, greitai sumaišome, kad išeitų vientisa masė, bet dar gali likti gumuliukų. Suberiame pusę šilauogių ir lengvai sumaišome. Tešla bus vidutinio tirštumo.

Viršūnėlei sumaišome avižinius dribsnius su medumi, kad suliptų. Po vieną du šaukštus tešlos dedame į formeles. Iki formelės viršaus turėtų likti apie centimetrą. Viršų pabarstome likusiomis šilauogėmis ir avižinais dribsniais. Šauname į orkaitę ir kepame apie 30 minučių.

 

P.S. Visų grūdo dalių avižiniai miltai „Malsena“ taip pat turi mažiau glitimo, todėl pyragai bus biresni nei iškepti su kvietiniais, bet skonis išliks nuostabus!

Visų grūdo dalių miltai sunkesni už įprastinius baltus miltus, nes sumalamas visas grūdas, todėl gamindami kepinius su jais nepamirškite įberti šiek tiek daugiau kepimo miltelių ar sodos, nei nurodyta recepte su baltais kvietiniais miltais.

Jokių būdu nesijokite! „Malsena“ net įsigijo specialias akmenines girnas, kad tik tas visas grūdas malamas prarastų kuo mažiau maistinių medžiagų. Malant stengiamasi nenusijoti vertingiausių grūdo dalių – sėlenų ir gemalų. Jei sijosite namie, visas gėris pranyks – sėlenos liks ant sietelio…

 

Print Friendly

Komentarai
  1. Viktorija parašė:

    Puikūs keksiukai! Vos pamačiau receptą, iš karto nusprendžiau išbandyti, nes namie turėjau avižinių miltų. Gavosi purūs, minkšti. Tiesa, neturėjau šilauogių, tai naudojau juoduosius serbentus, nuostabiai tiko, gavosi tokie „su rūgštele“. Manau, tiktų ir mėlynės. Ačiū už gerą receptą! Tikrai kartosim 🙂

  2. Saulė parašė:

    Tikrai puikūs, mano vieni mylimiausių, kepiau su šaldytom mėlynėm 😉

  3. Mantė parašė:

    Labai skanūs keksiukai! Tik šilauogių mažai dar nunokę, tai serbentai tikrai gerai papildė 🙂

  4. Ieva parašė:

    Skanauju tik iš pečiaus ir skubu rašyti,nes keksiukai NUOSTABAUS skonio! purūs ir lengi lyg pūkas !!!
    Ačiū

  5. Laura parašė:

    O kiek vienetų keksiukų gaunasi pagal šį receptą?

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.